НС не успя да забрани смяната на пола, а какво е "геномен пол"?

Дебатът бе изпъстрен с обиди и вулгаризми
26 сеп 2024 12:23, Стела Стоянова
101
НС не успя да забрани смяната на пола, а какво е "геномен пол"?
Снимка БГНЕС, архив

След кратък дебат, изпълнен с вулгаризми и обиди между партии и коалиции, парламентът все пак отхвърли спорния законопроект на ИТН,  който забранява рекламата и медицинските дейности за смяна на пола до 18-годишна възраст.

В рамките на същия дебат бяха отхвърлени и предложения на ПП-ДБ за изменения в Закона за закрила на детето. Интересното е, че обединението гласува с "въздържал се" за собствените си идеи. Те бяха свързани със защита на децата от ''политическа пропаганда, неистини и предизборни и партийни действия", въвеждат идеята за ''геномен пол" и позволяват смяната на пола на деца, само ако са налице ''животозастрашаващи обствоятелства''. Божидар Божанов пък предложи допълнения към правната уредба по отношение на сексуалните посегателства срещу деца и предложения, свързани със закрила на децата в интернет.

Андрей Чорбанов от ИТН коментира, че текстовете на ПП-ДБ ''са плашещи''. "Излиза, че не мога да коментирам с жена ми как е минал денят ми, защото дъщеря ми може да ни чуе и да разкаже в училище". Чорбанов, който е имунолог, изрази недоумение какво точно означава "геномен пол".

"Възраждане" надминаха себе си в дебата. Депутатът Георги Иванов нарече ПП-ДБ ''пропедофилска коалиция" и че законопроектът им е провокиран от ''нечисти мисли". Забележката от страна на председателя на парламента Рая Назарян не трогна особено националиста, който каза, че няма как да се въздържи, ''когато става въпрос за децата". И добави, че с това предложение дясното обединение оставя вратичка за хора с психични отклонения да инсценират животозастрашаващи обстоятелства, пише "Сега".

След като законопроектът на ИТН не се прие, Тошко Йорданов се обърна към ГЕРБ и гневно заяви, че са в ''зависимост от предишната сглобка'', партиите "ги употребяват евросексуално" и се закани, че ще си понесат последствията.

Когато и предложенията на ПП-ДБ не бяха приети, Йорданов иронично заяви, че е гласувал "за", за да окаже подкрепа на "сексуално неориентирана коалиция", която е загубила и "душевна ориентация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: НСсмяна на пола
Още от Темида
ВКС отложи делото на убиеца от "Соло"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
18
 
2
 
! Отговори
Тео преди 13 часа
Ужасно е, че искат да забранят, на хирата д абъдат талива, каквито оскат да са! Аз бях момиче, мо вече съм момче!
40
1
 
22
 
! Отговори
ПазетеДецатаОтЧумата преди 13 часа
Този антинароден акт още веднъж показва, че "Възраждане" трябва да дойде на власт, за да не продължава израждането и опростачването на нацията, и че Туморите Шиши Кеша и Асфалт паша трябва да бъдат изпратени на полит-Бунището, а подир това и при Бай Ставри.
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Ужас! Замривай! Буквално го говоря! Как да го закрием тоя крив държавен орган!
38
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Има само два пола.
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
До Анонимен 30. Психиатричните проблеми са част от медицината.
36
3
 
25
 
! Отговори
Митак преди 14 часа
ПП-ДБ ''пропедофилска коалиция", смело сказано. Е, за тва ще гласуваме за Възраждане, а не за тези пендоски парцели.
35
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
До 28.. "момента тече седмица на модата в Париж, все още е разделена на женска и мъжка, интересно защо..."..... Защото женската е за мъже, а мъжката е за жени..
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Кирил Петков искал да си сменя пола?
33
3
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 14 часа
Тия ще ме накарат да си стана от дупето и на следващите избори да гласувам за възраждане.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Евг Мин4 - БКП
31
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Интересни дебати, при положение, че 3/4 от стоящите в парламента са си чисти амеби. А амебите нямат пол, размножават се чрез делене. Все пак не може да се отрече на ППДБ, че са най-гнъсни, дори сред това сборище.
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
И кои са тези медицински причини за смяна на пола?
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Бе, важното е да има за какво да се дърлят в парламента, а не да обсъждат важните за страната въпроси
28
3
 
10
 
! Отговори
Франсето преди 14 часа
До Анонимен 25 Само мъжете са коментирани, защо? А това, че напоследък момичетата масово ходят с големи мъжки дрехи и като ги погледнеш в гръб, не знаеш това какво е, защо никой не го коментира? В момента тече седмица на модата в Париж, все още е разделена на женска и мъжка, интересно защо...
27
12
 
2
 
! Отговори
Мигранти от Ливан преди 14 часа
Хиляди ливанци бежанци са приминали в Сирия при ескалация на конфликта ще са милиони и Сирия им е само ранзит по пътя към ЕС.... А наще за една две тротинетки спорят. То не е заразно тия от Възраждане какво толкова ги е страх да не се заразят и да реализират подсъзнателните си въжделения?
26
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Това, което може да се направи е да се узакони фактическото съжителството без брак на лица независимо от пола! Нека всички двойки имат защита! Днес 60% от децата се раждат в двойки без брак и е тъпо да не се наложи минимална регулация и защита!
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Една компонента е ориентацията, мъжът може да се чувства мека китка, но да си пада по жени. Може да си отстрани органите, но и да ги запази. Но при всеки случай ще може свободно да ползва женските тоалетни и да се състезава като жена. Според някои хора това по какво си пада човек и как се чувства явно определя пола, докато реално хромозоми го определят и нищо друго.
24
2
 
28
 
! Отговори
ПКП преди 14 часа
ППДБ биха били чудесни управляващи в библейските Содом и Гомор
23
1
 
20
 
! Отговори
Франсето преди 14 часа
Абе мине не мине и все се налага да ровя по дебелите речници, за да си обясня все по-новите термини какво значат. Явно много е модерно да не се наричат нещата с истинските им имена...
22
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Дупедатите не успяха да забранят смяната на пола. За щастие природата го е забранила перманентно.