Новият завод на "Арсенал" в Стара Загора отваря врати на 25 октомври

"Арсенал" е майка на индустрията в страната
27 сеп 2024 15:33, Елка Василева
34
Новият завод на "Арсенал" в Стара Загора отваря врати на 25 октомври
Снимка: архив, БГНЕС

Новият завод на "Арсенал" в Стара Загора ще отвори врати на 25 октомври. Това съобщи изпълнителният директор на дружеството инж. Николай Ибушев по време на честването на 146-ата годишнина на завода и на стотния юбилей от установяването на предприятието в Казанлък. По думите му това ще бъде най-роботизираното предприятие на територията на областта.

Инж. Ибушев посочи, че "Арсенал" продължава да разширява както своите мощности и производства, така и продуктовата си гама.

"Арсенал" е наистина едно феноменално предприятие на територията на Република България, каза най-дългогодишният му директор и напомни, че това е първото машиностроително предприятие в страната, създадено веднага след Освобождението. В момента фирмата е най-голямата в страната по отношение на своя числен състав, като в нея работят над десет хиляди души, а дейността се разпростира в три общини - Казанлък, Мъглиж и Стара Загора.

"Арсенал" е майка на индустрията в страната", каза инж. Николай Ибушев и отбеляза, че именно тук са създадени основните мощности на индустриална България. Впоследствие всичко това отива в други градове и поставя началото на развитието на индустрията у нас.

По думите му заводът е толкова добре развит, че произвежда продукти на световно ниво. По статистика предприятието продава в над 120 държави в света и участва в редица изложения. Инж. Ибушев напомни още, че заводът има несравнима социална политика. Средната заплата надхвърля средната заплата в сектора, осигурени са безплатни почивки, месечни ваучери на стойност 200 лева, както и допълнителни такива за фирмения празник, за Коледа и Великден и други, посочи директорът.

По думите му в последните години в оръжейния завод са инвестирани над 200 милиона лева за оборудване, нови цехове и производства, и това ще продължи и занапред.

Инж. Николай Ибушев пожела на всички работещи в дружеството много здраве и да се гордеят, че са арсеналци и допълни, че тази "ковачница на кадри" няма да спре да произвежда своя кадрови потенциал. Той напомни, че "Арсенал" има сключени договори с редица учебни заведения.

Празникът на "Арсенал" започна на фирмения стадион. Присъстваха областният управител Методи Марков, кметът на Казанлък Галина Стоянова, кметове на общини и на населени места, представители на институции, кандидати за народни представители. Честването продължава довечера на централния площад "Севтополис" с концерт на рок група "Фондацията" и със светлинно дрон шоу.  (Кореспондент на БТА в Казанлък Ралица Стефанова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от Общество
Печален рекорд: 48 удавници по Южното Черноморие това лято
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
2
 
! Отговори
Георги преди 8 минути
Да ви *** майката Украйнкса селска фашистка
33
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 минути
някак приятно ми ставя като знам, че с продукцията на завода се уннищожават путиннските фашагии, абе горд си е за нас българите
32
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 21 минути
Още една цел за кинжалите на Путин.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
Преди войната щеше да съкращава хора и минава на половин смяна заради скъпия ток. После дойде войната и цъфна, турсят хораи работят на 5 смени.
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 27 минути
Интересно при бай Тошо имахме други заводи в Стара Загора Петко Енев, Светлина, Берое, ЗЗУ, АТЗ, Цигарената, и много други в които работеха хиляди души, те вече не съществуват
29
2
 
0
 
! Отговори
... преди 29 минути
В Стара Загора ще са СНС машини и стругове. Няма никакви взривни вещества.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 32 минути
Спре ли войната в Украйна ще затвори врати и то ще е скоро и за това бързат да го отворят
27
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 35 минути
Малко хора знаят,колко човешки живота са погубени в тази"фабрика"за смърт,от както е създаден.Там работещите често не доживяват до пенсия.Друг завод в К-к ,до колкото знам,има по голяма слава и също така изнася продукция в целия Свят,но не си прави пошла реклама.И защото не"подържа"политици не му е отредено да бъде в полезрението на обществото.И понеже е на висота не се нуждае от самореклама.
26
2
 
10
 
! Отговори
Е, това предполагам преди 46 минути
се дължи на факта, че не изнасяме оръжие за Украйна? Някой друг бизнес да се е развил у нас през последните години? Нова кравеферма да се е построила някъде? Нова електроцентрала? Нов язовир да е направен? Ново училище? Нова болница? А?
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 55 минути
НЕ ХВАЛИ НЕЩО КОЕТО ПРОИЗВЕЖДА СМЪРТ.
24
5
 
2
 
! Отговори
Тиква преди 58 минути
Арсенал произвежда футболисти за Арсенал,Усрула казва оръжия,само оръжия за бандероФашаги.
23
2
 
11
 
! Отговори
До 16 преди 1 час
Е , ако ги дават на украинците то е ясно те ще ядат още бой,ама ние тук всички българи не се знае,какво ще ядем
22
2
 
9
 
! Отговори
До 19 преди 1 час
Е като гледам не живеят и в България щом посолството на ул Козяк уж щеше да организира многохилядни анти -руски протести в цялата страна,ама нещо не намери желаещи пък и даже 100 поне в един град
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Анонимен 20 - Най-добре се молете никакви зари да няма, че както се случват........няма да ви хареса.
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ще има ли заря по повод откриването, или са я оставили за по-нататък?
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Тагарев - Объркал си се, не Стара Загора, а тагаренковци ги мразят, ама не живеят в Стара загора.
18
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не искам производство на боеприпаси в Ст. Загора, бе!!! Ще унищожите един от най-красивите и подредени градове на Бг превръщайки го в Мишена!!! Ние НЯМАМЕ Армия, а това означава, че НАТО и Натовската армия смята да ни превърне в Плацдарм за удар срещу Русия, тоест, ние сме Първостепенна Мишена на руски ракетни удари, възможно дори с Тактически Ядрени Ракети!!!!
17
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Кога ще откриете фирмени магазини из страната със вашата продукция????Да се порадваме и ние на вашти световнопризнати продукти за защита.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ясно е какво ще произвеждаме, но не е ясно какво (какъв) ще ядем. Не за мен, за децата питам.
15
13
 
6
 
! Отговори
Тагарев преди 1 час
Браво, Стара Загора мрази москалите!