Да бягаш от Ливан с новороденото си бебе: Винаги в живота сметката плащат невинните

Жана Шараф е родена в България, а преди 8 години се мести в Бейрут
1 окт 2024 08:32, Нели Христова
120
Да бягаш от Ливан с новороденото си бебе: Винаги в живота сметката плащат невинните
Снимка: NOVA

Трябваше нощта преди заминаването ни да отидем в посолството, за да вземем паспорт на бебето. Трудно се реагира – имаш малко време, не знаеш какво да вземеш. Пътят до летището отне 3-4 часа. Това заяви евакуираната от Ливан българка Жана Шараф, която пристига у нас с бебето си, което е едва на 22 дни. Бащата на детето е останал в Ливан и не се е евакуирал.

"Аз бях в Централен Бейрут, на 20 минути от мястото, на което беше една от големите експлозии. Сградата пулсираше и се движеше. Бомбите падаха около нас. Ливан няма финансовите възможности да помогне на гражданите си", обясни тя.

"Родителите ми отдавна дойдоха от Ливан в България, за да учат медицина. Родена съм тук, живяла съм тук до 14 години, ожених се и се прибрах обратно в Ливан", допълни Шараф.

Тя подчерта, че в Централен Бейрут има много различни хора, там всеки казва каквото иска. „Ливан е минал през много финансови проблеми, разбираемо държавата я няма. Страната има 18 религии. Няма единен прочит.”

"Винаги в живота сметката плащат невинните и най-вече децата."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от Общество
В добро състояние е бебето, изоставено в Айтос
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Не само тя, всички останали, освен от посолството, трябвало е да знаят какво избират. А като са научили, че Ливан атакува Израел, на следващия ден да си бяха стегнали багажа. Не да ги връщаме за наша сметка.
55
3
 
17
 
! Отговори
аноним преди 3 часа
Децата на Израел,а и на света-на концерта на 7.10-също плачеха,и молеха за пощада,но бяха брутално изнасилени,разчленени,убити!За тях никой не пророни сълзи.Е,оставете тогава Израел да се грижи за страната си!!!!
54
1
 
15
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 часа
"Прибирането" на български граждани трайно пребиваващи в подобни държави трябва да е съпроводено с експертна оценка от психиатър дали човекът не се е поддал по разни боклучави идеологии, в който е позволено да се изнасилват деца и т.н.
53
1
 
12
 
! Отговори
Зораб преди 3 часа
Активно мероприятие "вижте колко сме загрижени".Отвратително е.Която телевизия отвориш-едно и също.Там има хиляди жени.Те защо не бягат,а само нашите българки?Бейрут е наполовина християнски град.Има издигнат огромен светещ кръст който се вижда от 10 мили в морето.през 80те години войната беше на верска основа-полумесеца срещу кръста.До тогава Бейрут беше перлата на Средиземноморието.
52
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
А бащата защо е останал, да постреля, пусне някоя и друга бомба и се скатае тук, докато подготвя пак нещо лошо. Кой родител ще зареже жена си с бебе? А да муслитее, щото Аллах бил по-важен. Не ни трябват тук.
51
1
 
12
 
! Отговори
Аноним преди 3 часа
Кои ги кара да ходят да се женят за мюсолмани по арабските държави??а сега ние да им плащаме прибирането до България,чак пък и съчувствие търсят.соц.помощи също сигурно
50
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Вярно плащат невинни.Натаняхо,***,Земенски,Насрала,Ким... Съдът в бункери. Мирът цивилни или армия за нечие религии или виждания.Като са толкова големи да вземат по нож и лично да решат проблема. Няма как обаче. Политика,икономика, интерес.
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Като се мисли за българка, да се бе върнала преди Ливан да започне война. То и вътрешната там не е спирала. Приемаме обучени терористи.
48
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Значи Ливан нямал средства да се погрижи за гражданите си, но за война има и ние трябва да поемем грижата.
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
В Ливан има перманентни граждански войни. Не се изисква особен акъл за да знаеш в каква държава се намираш.
46
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
В Ливан има много християни, не се подвеждайте от писанията на някои тук. Просто където дойдат "правоверните", рано или късно започват зулумите
45
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Кога кацна, кога се погрижи за бебето и себе си, та започна и интервюта да дава. Това е активно мероприятие на нечии служби, но кои
44
3
 
20
 
! Отговори
Мара преди 3 часа
Невинни ! Докато се кланяте на такива като Насрала /Бог да го прости/, докато водите "свещенни" войни, докато мразите всички, които не са от вярата ви, докато пребивате жени, не сте невинни.
43
3
 
9
 
! Отговори
Правете разлика преди 3 часа
Че има мирен ислям и радикален ислям.Е Спецялно в Бейруд всички са джихадисти.
42
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Ливан е била прекрасна държава, преди в нея да навлязат мюслитата и да започне гражданската война
41
6
 
8
 
! Отговори
75 преди 3 часа
БандероФашаги и ционистите имат едно лице.
40
2
 
13
 
! Отговори
Да Факт е преди 3 часа
Че и това което Хамас направиха беше отвратително и нетрябваше да се случва но си понесоха наказанието обаче.
39
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Спрете да ревете, жената е временно тук, докато се успокои положението в Ливан, след това със сигурност ще се върне при семейството си. Тя е българска гражданка и държавата ни е длъжна да й предложи убежище и грижа. Точно такова трябва да е отношението към всеки български гражданин, изпаднал в беда! За съжаление не е така на практика, но тази жена е успяла, да е добре дошла и тя, и детето.
38
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
защо подпкрепят Хизбула и Ислямски Джихат и Хамас, няма невинни - същите съучастници са, като избиха 2 000 евреи млади хора, всички тези в Ливан рабове на Аллах празуваха, сега реват. Евала на Израел. Ердоган нахъсваше палестинци и всички срещу Израел , сега стои и гледа отблизо как Биби Нетаняху изби поне 200 терориста от Хамас, Ислямски Джихат и Хизбула
37
8
 
10
 
! Отговори
Рашка с прашка преди 3 часа
Аааа,невинните! Ама когато миналата година се радвахте на убийствата на израелците в домовете им не се сещахте че са невинни!