Обама: Мафията и корупцията в България са все още силни

Дори кандидат-президент на САЩ обръща внимание на корупцията и престъпността в България
10 апр 2008 12:21,
29
Обама: Мафията и корупцията в България са все още силни
Снимка: woodburydems.com

"Смятам, че е важно да се отбележи, че дори кандидат за президент на САЩ обръща внимание на настоящата ситуация, свързана с организираната престъпност и корупцията в България". Това заяви американският посланик у нас Джон Байърли по повод предупреждението на сенатор Барак Обама към кандидатката за посланик на САЩ в София Нанси Мекълдауни, че в България мафията и корупцията все още са доста силни и я посъветва да се бори срещу тях.

"Ще посъветвам моя наследник да продължи моята работа, а именно да продължава да говори за необходимите промени, които трябва да настъпят, и да работи съвместно с хората, които са отдадени и ангажирани за тази промяна, за да ги подкрепи в постигането на тези промени", посочи посланикът на САЩ.

По-сериозни мерки в борбата срещу престъпността означава прекъсването на връзките между организираната престъпност, сенчестия бизнес и българските политици, уточни Байърли.

"Не можем да кажем дали и кога българите ще могат да пътуват без визи, но България е много по-близо до отпадането на визите сега, отколкото беше преди две или три години", каза от своя страна генералният консул на САЩ Даниел Перон.

"Най-голямата пречка в момента за България да получи безвизов режим е броят на нелегалните българи в САЩ и също така проблемът с организираната престъпност и корупцията. Организираната престъпност и корупцията за заплаха за сигурността, която е трудно да бъде пренебрегната. Нелегалният престой държи процентът на откази тук по-висок отколкото би трябвало да бъде", допълни Перон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
офф тоя па Осама какво знае. Като вземат така да ми се изказва куцо и сакато по моите проблеми най ме кефи.Понеже в щатите проблеми няма никакви, та тръгнал той дето сигурно не знае на карата къде се намираме, да ми говори за проблемите при нас.
7
0
 
1
 
! Отговори
iiiiiiiiii :) преди 16 години
еи КОФЕ БАБОНЕ ДОЙДЕ да ни разпрая за страната :) брех... кой си бе негрю че ще ни гелдаш нашата корупция. Ние държава нямаме от години... а мафията е измислена у нас. Европа скоро ще ни скастри и почне за това но кой е американският Кофе Бабоне че да ни горови глупости.
6
0
 
1
 
! Отговори
tnt преди 16 години
Брей,влязохме в предизборната кампания на Америка,бе!!!Машалла на Тройката,голяма работа са!Направо се прехласваш,тц,тц,тц...
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
В грешка си Обама.. Не мафията в държавата е силна. Просто мафията управлява чрез подставени лица в политическите партии държавата.. И която и партия да дойде на власт винаги ни управлява мафията.. Достатъчно е да се види от къде се попълват партийните квоти и списъците и имената в тях.. Всичко тръгва от местно ниво и общински съвети.. В общинските съвети във всеки град има напъхани бивши и настоящи мутри и техни подставени хора.. След 1-2 мандата в местните парламенти тия хора излизат на политическата сцена и влизат в листите на парламентарно представените партии.. От там на татък е ясно, Като има навряни такива хора в БСП, НДСВ,Атака,СДС,Герб и т.н. и която вземе власта все са техните хора.. Все мутрите печелят държавните поръчки и строят където сварят прокарвайки закони за по 1 месец докато си узаконят обектите и след това премахват закона ,за да не се облажи някой друг.. Но спецялно контрабандата ,митниците и фалшивите бандероли както и Дедесарите са си техен патент от 20 години и никой не може да ги спре вече.
4
0
 
1
 
! Отговори
andreytcho.cum преди 16 години
Ти май не си на ясно как се води предизборна кампания?
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ква реклама бе ***, той да не е икономическа организация?
2
0
 
1
 
! Отговори
andreytcho.cum преди 16 години
Някои от тези не са от България, но пак си е смешно.
1
0
 
1
 
! Отговори
andreytcho.cum преди 16 години
Байърли май иска да му направи малко безплатна реклама пред прес агенциите :)