Газовата криза сбира всички при Първанов

КСНС бистри мерки 48 часа след спирането на подаването на природен газ към Балканите
7 яну 2009 07:00,
72
Газовата криза сбира всички при Първанов
Снимка: Булфото

Президентът Георги Първанов свиква днес следобед спешно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС).

На него ще бъдат обсъдени мерки за ограничаване на последствията от спирането на доставките на природен газ за България.

Доклади ще изнесат премиерът Сергей Станишев, вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин и министърът на икономиката Петър Димитров.

Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, председателят на Държавна агенция “Национална сигурност”, началникът на ГЩ на БА и председателите на парламентарните групи в НС.

Часове преди това енергийният министър Петър Димитров ще се срещне с по-големите индустриални потребители на природен газ.

Ръководствата на фирмите ще бъдат запознати с условията на ограничителния режим, който ще бъде обявен, 48 часа след спиране на подаването на природен газ към Балканите.

След като доставките на газ бяха прекратени сутринта на 6 януари, "Булгаргаз" призова за намаляване на потреблението и за намиране на алтернативни източници.

Топлофикации в страната спират или намаляват подаването към абонатите си. Дружествата минават на работа с мазут.

Заводи и предприятия също се принуждават да преустановят производството си или драстично да го снижат.

Снабдяването с природен газ за метанстанциите беше спряно.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
rabi преди 15 години
ПАК ПИТАМ ИМА ЛИ НЯКОЙ "ДА НЕ Е С МНООООООГО КЪСА ПАМЕТ"
10
0
 
0
 
! Отговори
Comment преди 15 години
"Колкото по-зле, тплкова по-добре!" Това е стара комунистическа максима! От комуниости какво очаквате! Друк път да внимавате на избори! Сега си яжте сушените гъби!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Подозирам, че тия *** ще излязат с гениалното решение да се откачим от ЕС и да целунем мечия газ... пардон Г*Ъ*З...
8
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Всички при Първанов! Да се топлят на едно място! Зер трябват икономии! Така хем ще ги збараме на едно място на 14.01.2009! Не да ми се крият в миши дупки на рани места!
7
0
 
0
 
! Отговори
rabi преди 15 години
МНООООГО КЪСА ПАМЕТ, КАК СТАНА ТАКА, ЧЕ НИКОЙ НЕ СИ СПОМНЯ И ДА ИСКА " СМЕТКА" ОТ ТЕЗИ КОИТО ВСЯКАКСИ СПЪВАХА ПОСТРОЯВАНЕТО НА ДРУГА "ТРЪБА" АМА НАИСТИНА МНОООООООООГО КЪСА ПАМЕТ
6
0
 
0
 
! Отговори
Прост... преди 15 години
МНОГО РУБЛАДЖИИ, МНОГО АНТИБЪЛГАРСКА ***!Проруски еничари,вървете в Сибир щом Русия ви е по-скъпа от България!Който подписва договори - трябва да ги спазва!Нашите управляващи матрьошки ще изгорят в играта на Русия да рекетира цяла Европа!Украйна - защитава собствен интерес - попрочетете първо какво иска, пък после я обвинявайте. Те имат достойнството да искатсвоето - за разлика от нашите *** ***!Отговорността е на БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО!КАК ЗАЩИТИХА ИНТЕРЕСА НИ - "В ЧЕТВОРНИЯ ШЛЕМ"!МОЖЕ ЛИ ЧОВЕК - БЕЗ СЕМЕЙСТВО, ДЕЦА И ПРОФЕСИЯ - ДА ОБГРИЖВА ЦЯЛ НАРОД? - А, ДРУГАРИ !В НАШЕТО СЕЛО ТАКЪВ ЧОВЕК И ЗА ПОЛСКИ ПАДАР НЕ ГО НАЕМАТ!На 14 януари - пред Народното събрание!
5
0
 
0
 
! Отговори
GB преди 15 години
Всички при Първанов! Да се топлят на едно място! Зер трябват икономии!
4
0
 
0
 
! Отговори
аполитичен преди 15 години
Дрън дрън дрън.Няма никаква криза. Има някакви затруднения. Току що 24 часа след "кризата" съобщиха че потреблението на ел.енергия се е увеличило 1,5%. На всички им е изгодно да твърдят че има криза. Правителството за да се отделят много пари за батко и татко за алтернативни горива и схеми, т.е. отнова да се окрадат много милиони лева. А опозицията да си лае за да показва пред медиите че уж я има и уж е загрижена много за хората, смешни недоспали след поредния бурен коктеил ,където рамо до рамо с управляващите са яли и пили на софрата, лидери и лидерчета по сутрешните блокове говорят щуротии и простотии които нямат нищо ама нищо общо с реалната ситуация.Ама как да знае милата ни опозиция за истината като улисана в мечтите си как ще влезе във властта, т.е. тя да ни краде а не комунистите, не и остава време да се среща с итинските проблеми и после се чудят що хората не ги приемат на сериозно и не гласуват за тях.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този път наистина загинахме - все някога ще се стопли, но хлябъъът, него ни взеха. Старите фурни ще се върнат, с тях и ние...към пещерен живот. От 3 години умните говорят не за глобално затопляне, а за глобално застудяване и нормалните държави си предвидиха 3 вида отопление, за всякакви кризи, само нашите ни оставиха да вярваме на техните приказки. На всяка лъжа краката са къси и всяко престъпление един ден излиза на бял свят. Дано това да не е краят на нашия живот
2
0
 
0
 
! Отговори
EH преди 15 години
ще се съберат ,ще се поогледат ,ще си кажат:"... брех сериозна криза!";И после ще призоват населението да стои на студено и тъмно...Ех ,комунизъм!Ех ,братушки!...И АЕЦ Белене ще го строят те за да сме си зависими...Овчаров -руска ***!Станишев -руска ***! другите пък американски ***!Оня пък пожарникар -мутра!Абе сериозна е кризата-НАРОДЕ МОЙ!
1
0
 
0
 
! Отговори
Бай мангал преди 15 години
Е И .................................................. ...