Парламентът слуша, обсъжда и гласува Борисова

Засега РЗС твърдо са й казали "не", чакаме БСП и ДПС
21 апр 2010 08:00,
86
Парламентът слуша, обсъжда и гласува Борисова
Анна-Мария Борисова. Снимка: БГНЕС

Парламентът ще обсъди от 9 часа кандидатурата на Анна-Мария Борисова за министър на здравеопазването.

Ендокринолог по професия, тя наследява стола на Божидар Нанев, подал оставка заради аферата с антивирусните препарати "Тамифлу".

Още по темата
15 апр 2010 15:31
415
"Не съм имал съмнения, нито колебания за назначаването на когото и да е", коментира премиерът при представянето на Борисова.

Според него тя има характера, компетентността, волята и начина, по който тя счита, че трябва да бъде проведена здравната реформа.

Досега проф. Анна-Мария Борисова бе шеф на клиника по тиреоидни и метаболитни костни заболявания в Медицински университет – гр. София.

“Аз съм на върха на кариерата си, търсен лекар съм и съм обичана в работата си. Не съм тръгнала с голямата кошница, но ще се радвам и малката да напълня”, изясни целите си професорката.

Според нея здравната реформа трябва да се прави с мисъл за болния.

Пред депутатите от ГЕРБ Анна-Мария Борисова представи и план-график за намеренията си, ако оглави здравеопазването - проверка на системата до месец, реформиране и преструктуриране на болници - до 3 месеца, и доразработване на здравните стандарти.

Засега ГЕРБ, Атака и Синята коалиция са декларирали подкрепа за кандидатурата й, РЗС са твърдо против. БСП и ДПС не излязоха с позиции, но по всяка вероятност ще гласуват против Борисова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
доброжелател преди 14 години
Проф.Борисова се държа делово и изискано .От сърце й желая успех,защото това ще е успех и за здравеопазването !!!Злобарите не са малко ,Но" по дърво без плодове Никой не хвърля камък"Сенека
80
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 14 години
да има страни в които се поемат и лекарствата но пак е взависимост от това какво имаш в картата и как се осигуряваш! Ако си на минимални осигуровки си доплащаш!Така е във Франция!първото нещо което ти се иска е вдравната карта и се пуска в скениращото устройство което дава пълна информация за твоя осигурителен статус!Има и болници за социално слаби..но дори и в големите болници те оперират стажантите и много рядко професора!Операцията се прави преди всичко от млади специалисти ...
79
1
 
1
 
! Отговори
електорат преди 14 години
Толкова е арогантна и агресивна тази госпожа. че чак ме плаши. Не се шегувам. Държи се като фелтфебел.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
какво беше това рзс,янето нещо се скъта след случая ТРАКТОРА,май нещо с финансите,........
77
0
 
1
 
! Отговори
!! преди 14 години
Образованието след 16 години ще се плаща. Или от 9-и до 12-и клас учениците ще внасят такси, за да ходят на училище. Това е записано в проектозакона за училищното образование, представен вчера от министър Сергей Игнатов. Сега образованието от 1-ви до 12-и клас в държавните и общинските училища у нас е безплатно.
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кукава баба.
75
0
 
3
 
! Отговори
До неграмотний дупет преди 14 години
Ей, представителя ми, де`й си бил у залата,` га "журналята" (израз твой) начукулили Борисова. Не се пише "З"***, а "С"***, със С, нас така ни учи учителката в Славяново - в гимназията де. Пък то и не мож рече/каза/произнесе "З"***, някак не иде на българския език.А тази Борисова - поредната, що е с чантата на баба ми? Знайш от кога си я търся, че вътре имаше едни снимки от преди Балканската. Така де, ако е взела чантата на баба ми - да ми даде барем снимките. Спомен са. Не "З"помен.Спомен.
74
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те БСП И ДПС кой им иска мнението,и кой ги взима насериозно особено РЗС
73
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен 420 преди 14 години
Жената си е номер едно , не съдете по това което журналята показват.Те са много зле :).До сега каквото съм виждал организрано от нея е на много високо ниво.Освен това е много приятен човек за хората , които комуникират нормално с нея.Бях в залата когато журналисите я нападнаха с ненавременни въпроси.Е няма по нагла зган от тях.Е разбира се има и изключения.
72
1
 
2
 
! Отговори
Ludnica преди 14 години
хахаха Само се усмихвам, усмихвам се, усмихвам се, само се усмихвам, продължавам да се усмихвам :D:D:D:D:D и така до 13 пъти :)
71
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаем ги борисовите кандидатури ту желева тъпата, ту борисова баба яга ту някоя друго кокошка неизвестна забутана в някое министерства
70
1
 
8
 
! Отговори
Бургос преди 14 години
Не съм противник на ГЕРБ,но немога да приема такъв човек, да ръководи Министерство на здравеопазването!!!Нейното поведение пред журналистите беше на човек,който трябва задължително да бъде приет в психиатрична болница,за продължително лечение!!!Но явно това сме си заслужили,такива хора да ни управляват!
69
0
 
1
 
! Отговори
до 67 преди 14 години
След като много хора не ходят на проф. преглед - а той е задължителен по закон и има глоба за ГП-то което не го прави, ГП-тата как се отървават от глобите да ти кажа ли или се сещаш? Естествено че фалшифицират подписите на пациентите и отчитат фиктивни прегледи, с който отървават глобата и за които вземат заплащане от държавата
68
0
 
0
 
! Отговори
до 67 преди 14 години
ти влизаш в тези 15-20 % които се интересуват и знаят затова сте минали проф. преглед. Обаче той не е задължителен от тази година - задължителен е от 10 години - пациентите се викат по година на раждане и това е задължение на лекарите и на МЗ - да има информация и контрол. Много други не са ходили на прегледи през това време.
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаете ли че в периода 1999-2004 на над 500 000 пациента е избран личен лекър чрез фалшифициране на подписа им, за което прокаратура работеше по времето на тройната коалиция - да сте чули за някой осъден лекар - фалшификатор ?
66
0
 
1
 
! Отговори
Дени преди 14 години
В началото на март цялото ми семейство минахме профилактичните прегледи .Всеки един разумен човек го прави и едва ли има личен лекар ,който би отказал. Ако го направи -Има лесно ,сменя се. Но за операции ,които не са извършени съм съгласна и на-й-лошото е ,че има доста такива случаи.Ако има такава карта ,едва ли биха си позволили да вършат подобни нарушения. Но ,не мисля ,че скоро ще се случи у нас , защото не само нямат воля ,но и са зависими и навързани .Сещаш се какво имам предвид.
65
0
 
2
 
! Отговори
Смях преди 14 години
Мина във анонимност поради липса на аргументи !!!!!!След като си плащам здравната осигуровка искам и съответното БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ !!!!! То е нямало до сега такова желание от страна на държавата да се отърве от ГРИЖИТЕ за Българския народ.... Ако искам добро лечение си плащам а когато нямам пари отивам във държавна болница и очаквам 100% безплатно лечение........ Добре че не всички лекари са като теб !!!!!!
64
0
 
1
 
! Отговори
от 64 продължение преди 14 години
Всичко това се контролира само при сигнал и с анкетна карта на пациента с която служители на НЗОК се обаждат на 10 пациента на даден лекар да питат дали са ходили наистина на преглед. Принципа е случаен и доброволен. Познайте колко ефективност има - 0%
63
0
 
2
 
! Отговори
до 62 преди 14 години
Тази мярка с магнитната карта е достатъчно гъвкава да запази социалния принцип. Аз говоря за друго - колко от вас са ходили на профилактичен преглед при ГП-то си който е задължителен и знаете ли че той пуска листи че ви е прегледал за да не го глобят без вообще да сте ходили ?Знаете ли че много от вас имат операции по документи без да са помирисвали болница ? Знаете ли че половината ви зъби за поправяни и вадени по документи? За това държавата е плащала с наши пари.
62
0
 
0
 
! Отговори
до смях преди 14 години
Моля те спри да пишеш това което ти се иска. Изумен съм колко си упорит в невежеството си в тая тема. Проучи въпроса нямам нищо против да водим разговор който е градивен. В момента се едно си ч клас и спориш с учителката си по математика относно теория на относителността.