Костов разкри важни детайли около историята със седемте секретни доклада

Твърди, че два от тях са стигнали до разследваните
15 юли 2010 21:13,
180
Костов разкри важни детайли около историята със седемте секретни доклада
Снимка: БГНЕС

Ден след като беше повдигнато обвинение срещу бившия премиер Сергей Станишев за изчезването на 7 доклада от секретното деловодство на Министерския съвет, Иван Костов реши да сипе още сол в раната.

Лидерът на ДСБ имал информация, че два от тези доклади са стигнали до хората, които са били обект на разследването.

„Дали това не е начин да бъде прикрито извършване на престъпление?”, иронично попита Костов. Ако било така, „Сергей Станишев ще се окаже първият български министър-председател, изтекъл информация по отношение на нарушители на законите на страната с цел да им помогне да се измъкнат от разследването и обвинението”.

Попитан кои са двата случая, за които намеква, Костов отговори така:

„За единия сте известени. Това е случаят, при който изненадващо една такава информация се оказа в ръцете на един доклад на бившия зам.-председател на ДАНС, всъщност той е и настоящ зам.-председател на ДАНС, с който той уличава действия на свои колеги и който впоследствие се оказа връчен на настоящия министър-председател от господин Алексей Петров”. Това е единият случай.

Още по темата

Попитан по-конкретно дали става въпрос за доклада на Иван Драшков, отнасящ се за дейността на Алексей Петров като съветник на Петко Сертов в ДАНС, Костов отговори, че неговата информация е такава.

Самият Алексей Петров, срещу когото е било разследването, занесе документа на премиера Бойко Борисов и си спечели определението „лоялен гражданин”.

Сергей Станишев отговори кратко: „Категорично не”.

В контраатака Станишев припомни извършената приватизация по време на Костовото управление – „Кремиковци“, „Балкан“, НЕК и така нататък.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още по темата: ДАНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
22
 
14
 
! Отговори
диди преди 14 години
Не се знае и Иван Костов дали не е правил същите неща, но понеже не разследват него сега и той дава ум. Защо не го подведат под отговорност като е знаел поне за два случая защо не е сезирал съответните органи. Каква огромна подлост е залегнала в душите на политиците и с каква стръв се дебнат само и само да очернят. Жалкоооооооооооооо От такива нищо не можем да очакваме.
12
3
 
10
 
! Отговори
Данчо преди 14 години
Хайдеее!Халваджията на бозаджиятя си ги премятат!Вместо да пеят пред прокурор,те се вживяват като дупетати.Кога най насле НАРОДА ще вземе правосъдието в РЪЦЕТЕСИ?Питам и отговор не чакам!!!Като няма хляб,те ви зрелища!
11
3
 
6
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Ти да пък да връщаш парите!и да си плащаш сметките!да се научиш авантаджия комунистически!
10
1
 
11
 
! Отговори
КОСТОВМОЛЕЦ преди 14 години
КОСТОВ НАЙ-ПОСЛЕ СИ "КАЗА"
9
4
 
10
 
! Отговори
Аз преди 14 години
Не е важно какво е пишело в докладите. Можело е и да бъде списание PLAYBOY.но е имало гриф - секретно. И повече не се коментира. СериГейчо ги е губил, давал, показвал и т.н. Еми да си носи д.-то в централния. Там го чакат с хляб и сол.
8
5
 
8
 
! Отговори
???????? преди 14 години
Този какво се прави на инспектор Дюдю! Като е знаел ,защо не е сигнализирал, а чак сега се обажда. Не знае ли че прикриването на престъпление, се явява съучастие.
7
4
 
21
 
! Отговори
Истината преди 14 години
В контраатака Станишев припомни извършената приватизация по време на Костовото управление Кремиковци, Балкан, НЕК и така нататък.----------------------------------------------------------------------Какви са тия детски игри? На ти парцалите дай си ми куклите. Те за какво го питат той за какво отговаря.
6
21
 
13
 
! Отговори
doomchant преди 14 години
Това че Костов (жив да изгние) и Борисов продължават да ни карат да вярваме, че Станишев не би се сетил да изнесе копие вместо оригинал на документа, само показва наглостта на българският елит и неговото пренебрежително отношение към средностатистическия зрител на това идиотско представление!
5
1
 
15
 
! Отговори
Гала преди 14 години
Много замотана статия -оня казал , този занесъл ..... и накрая осъдени пак няма !Кучетата си лаят,керванът си върви !
4
9
 
24
 
! Отговори
ЕС преди 14 години
Серго кой те избра за министър председател в казарма не си ходил един ден трудов стаж нямаш Куп щуротии сътвори Вземи се разкарай вече че ставаш много досаден
3
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво на Костов,когато е в опозиция, почти винаги казва истината....А Станишев лъжеше и когато беше управляващ....
2
9
 
27
 
! Отговори
Калин преди 14 години
В контраатака Станишев припомни извършената приватизация по време на Костовото управление Кремиковци, Балкан, НЕК и така нататък.ненормални комунисти!Ненормалници, какжо ги питаш тев каклво отговарят.. заучини фрази и лафове!Срам ги е от партийните документи за грабежа им!Пардон .. комунист и срам?
1
1
 
5
 
! Отговори
Уауууу преди 14 години
Нали беше следствен за 8 доклада? Как станаха изведнъж 7 бр.?Един от многото доклади да не би да се появи изневиделица?