Осман Октай: Хонорарът на Доган е подкуп!

Сокола признал, че това е начинът за финансиране на политиците
2 авг 2010 10:02,
310
Осман Октай: Хонорарът на Доган е подкуп!
Снимка: Булфото

Хонорарът на Ахмед Доган е подкуп, за да бъде избран “Минстрой“ за партньор за “Цанков камък“, каза пред bTV Осман Октай, бивш зам.-председател на ДПС, в коментар на консултантските хонорари на Ахмед Доган.

"Полученият хонорар от Ахмед Доган всъщност е официализиране на онова, за което говореше самият той – на порциите и обръчите", категоричен е бившата дясна ръка на лидера на ДПС. 

"За никого не е тайна, че Доган работеше в тясно сътрудничество с "Мултигруп". Един от конфликтите ни беше за това, че не исках да допусна ДПС да се превръща във филиал на групировката. Доган беше близък до Илия Павлов и до Николай Вълканов. Винаги съм казвал, че докато съм фактор в партията ДПС, няма да допусна да сме филиал на икономическа групировка", каза още Октай.

Според него фирмата, която изплаща консултантския договор на Доган по "Цанков камък”, е "Минстрой”.

"Хонорарът е подкуп за това, че е избран "Минстрой” да бъде в този голям проект "Цанков камък”, където са похарчени над 400 млн. евро. Това е дадено като консултантски хонорари и това е наглостта на цялата ситуация. И коментарите са, че, видите ли, може да последва само търсене на конфликт на интереси, а всъщност това е даване на подкуп, търговия с влияние в огромни размери", категоричен бе Октай.

Самият Ахмед Доган през годините признал пред него, че това бил начинът за финансиране на партиите и на политиците.

"Този път е решил наистина да не рискува и да бъдат преведени тези пари лично в негови банкови сметки", добави бившият член на ДПС. 

Той отбеляза още, че с подписа на Доган като мандатоносител беше назначен Сергей Станишев, т.е. той е негов работодател.

Още по темата

"А случай, при който работодателят получава хонорар от фирма, изпълняваща държавна поръчка, е корупционна схема. Ако има политическа воля на институциите, всеки един от нас може да бъде съдебно преследван", заключи Октай.

На въпрос има ли страх и притеснение, че може да го контраатакуват, той коментира:

"Не ме е страх, каквото съм имал в ДПС, всичко съм изчистил. В съда съм си защитил правата и единственият човек, който е осъдил за клевета Доган за 1 лев, съм аз", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


310
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
0
 
1
 
! Отговори
kk преди 14 години
Октай,не те ли е срам да излизаш все още и да плюеш Доган?!Да,Доган се е облагодетелствал много,но едва ли ти можеш да заемеш мястото му!Всичко е завист нали?!Не си допуснат до извора?!Е...има "агенти" и "агенти"!!!
278
0
 
2
 
! Отговори
istinski tur4in преди 14 години
Malko me samnqva,4e si tur4in,edin tur4in ne moje da pi6e takiva gluposti,tur4in ozna4ava predi vsi4ko otgovornost..
277
1
 
1
 
! Отговори
barona преди 14 години
dogan e mafiot .prosto balgarite ste strahlivi *** kak ne se nameri za 20 godini edin balgarin da go zastrelia, da mu tegli kurshuma na dogan ei tuk vi e greshkata. dokato ima dogan shte ima problemi. ps. dokato ima takiva kato dogan i strahlivi balgari balgaria nema da se opravi. az sam turshin
276
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Sled kato ne hodi na rabota, zashto polu4ava zaplata ??!?!?
275
2
 
2
 
! Отговори
istinski tur4in преди 14 години
Georgi,s tova koeto si napisal dokazva6,4e si divak i zabluden glupak.
274
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** изпаднаха от власта и започнаха да се самоизяждат
273
2
 
7
 
! Отговори
демоКРАД преди 14 години
Ка щяло да е подкуп бе,Османе!?Че доган е най-честния политик в България!Как можа да го кажеш,как можа!?Ми сега ко ша праим,а!?Ми утре същото можеш да кажеш и за царя наш,и за президента,и за гаргамел,и за някой друг!Ти посягаш на безграничното доверие,което питаем към нашите водители!А България без ДПС ще бъде сираче!Каква вопиюща безотговорност!Направо ми падна в очите!А аз ти имах такова доверие!:(
272
3
 
6
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
ДПС се......насре и умириса европейския.....***;да дойдат ибрикчиите,даги.....подмият.
271
6
 
5
 
! Отговори
Прабългарина преди 14 години
komunizam.start.bg/article.php?aid=10841 - Четете *** и *** пишещи по форумите. Каква беше могъща Българията на Тодор Живков и какво е сега. Тея сегашните при това начело с БСП са за растрел, заедно с тия гласуващи за тях и псуващи Велика България от периода 1945-1989 година
270
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
и защо сега проговори бе господинчо? защото вече не си от свитата му ли? защото няма вече гювеч за теб ? жалко че всичко е едно умиване на очите на избирателите и никой не ви търси отговорност за кражбите и далаверите през времето когато сте депутати...а после се пускат само слухове и се отчита някаква дейност че са дърпали тоя или оня..и всичко се размива във времето...жалко за безнаказаните депутати
269
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Lapai kurec rezakoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooNe si 4ovek ; a si rezak dolen
268
1
 
39
 
! Отговори
Халил Мустафа преди 14 години
Корана не зачиташ Догане, там пише: Не кради!охолно живееш, на работа не ходиш.Аллах вижда всичко, Догане
267
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя бандит трябва да влезе в затвора.
266
4
 
39
 
! Отговори
............. преди 14 години
Никога татарския *** не трябва да се допуска повече до властта.Той ограби най-безцеремонно Б-я,защото не му е родина и няма жал за никого в нея.Жалък,подмолен и хитър ***.
265
1
 
38
 
! Отговори
arhar преди 14 години
Разбира се, че отпуската на Доган от минимум 57 дни годишно е от значение !Всички знаем, че Доган на практика не ходи на работа ...Редно ли е при това положение той да има право на 57 дни платен годишен отпуск, а данъкоплатците, които се изгърбват от работа за по 300 лв на месец, да имат право на 20 дни платен годишен отпуск ? Къде е логиката и къде е равнопоставеността, след като по конституция всички сме били равни пред закона ? Пред кой закон сме равни ?Забравих, че ние сме гейска държава и при нас ' законите ' са измислени алогично !Ако си доносник от ДС и активен комунист, имаш право на 57 дни платен годишен отпуск, дори и да не ходиш на работа !Ако не си доносник от ДС, а си честен и трудолюбив български гражданин, който си изпълнява съвестно задълженията на работното място и не си част от октопода у нас, имаш право на 20 дни платен годишен отпуск !Някой беше казал, че ' законите ' у нас са писани от престъпници и със сигурност е казал истината !
264
7
 
12
 
! Отговори
георги преди 14 години
Защото ,ако бяхме щяхме да ви изколим както вие колите Аременците дори и в момената когато пиша това!
263
12
 
28
 
! Отговори
Георги преди 14 години
Изнасилените Български жени са се самоубивали ,или са махали плода имало си е начини дори тогава ,ако случайно се е родило детето са го убивали.Доказателсвто за това е ,че не сме диваци като Турците!
262
27
 
3
 
! Отговори
... преди 14 години
Но като се има предвид колко години турците са владели България, и така написаната и история, съвсем логично е да кажем че Българи няма, а само турски ***.
261
0
 
11
 
! Отговори
fff преди 14 години
и се опитаха да й свалят фланелката. Лично звъннах на полицията. Искам да благодаря на МВР, които реагираха изключително бързо. На университета причакаха групата от 10-12 момчета и бързо ги арестуваха. Двете момчета и момичето обаче се изплашиха след побоя и отказаха да ходят на мач, а се запътиха за преглед към болница. Ето това представлява българският футбол и българският ултрас - било то привърженик на ЦСКА или Левски", коментира гражданинът...
260
1
 
11
 
! Отговори
fff преди 14 години
"Две момчета и едно момиче пътуваха с метрото от Обеля до стадион "Васил Левски". Бяха тръгнали на мач с червени фланелки. На "Опълченска" се качиха 10-12 човека. Явно бяха фенове на Левски. Двете момчета и момичето не ги провокираха с нищо. Онези веднага се насочиха към тях и ги заплашиха с думите: "сваляйте тези фланелки, искаме ги". Двете момчета получиха по 1-2 удара. Изненадващо бабаитите се насочиха и към момичето. Удариха я силно в корема, започнаха да я дърпат и се опитаха да й свалят фл