МВР шефът: Лихварите участват в купуването на гласове

Местните феодали също били замесени в схемите
Обновена: 10 ное 2010 19:41 | 10 ное 2010 19:41,
42
МВР шефът: Лихварите участват  в купуването на гласове
Снимка: БГНЕС

Лихварите, срещу които МВР прави операции в цялата страна, участват в "купуването" на гласове за изборите. Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов в кулоарите на парламента.

Според  него  много хора, особено в ромските квартали и махали, са изпаднали в пряка зависимост от определените лица.

По думите му "купуването" на гласове сред ромите вече се възприема като нормална практика за прилагане във всеки изборен процес.

„Имаме сериозни политики, които се стремим да реализираме преди изборите, а не по време на самия вот”, коментира МВР шефът.

Според Цветанов освен лихварите, "купувачи" на гласове се оказват и "местните феодали, които имат сериозен икономически интерес и финансов ресурс, за да се купят определен брой гласоподаватели и да реализират определени конюнктурни интереси".

Министърът определи  като "несъстоятелни" думите на лидера на БСП Сергей Станишев, че ГЕРБ умишлено бави приемането на Избирателния кодекс и че мести избиратели от една община в друга, за да създаде контролирана избирателна маса.

„Целите, които са залегнали в кодекса, са да ограничим подобни действия и манипулации, които бяха практика на правителството на Станишев”, коментира той.

Още по темата

Вътрешният министър обаче беше категоричен, че информацията от едно социологическо проучване, че над 20% от българите са готови да продадат гласа си независимо на коя партия, е изключително тревожна.

„Част от указанията, които ще бъдат дадени от МВР, прокуратурата и ДАНС, ще са в посока на предотвратяване на купуването на гласове”, категоричен е Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
100% преди 13 години
На 100% съм съгласен, тайното гласуване е съдбовно действие без отговорност.
21
0
 
7
 
! Отговори
киулке преди 13 години
И за да не ревнат "защитниците на човешки права", че ще бъде нарушено правото на таен вот, заявявам, че то вреди на обществото - всеки трябва да има доблест и да стои зад постъпките си, включително и зад гласуването.
20
0
 
3
 
! Отговори
четвъртия от карето преди 13 години
Параноя ли долавям?! Не го заплашвам, само питам, ако някой друг извади някакво клипче, какви ще ги творим тогава с "менторския тон"... Сега да не вземат да ме задържат, че съм заплашил Цветанов?! М-да, демократично ...
19
2
 
6
 
! Отговори
1234 преди 13 години
А кои участват в купуването на апартаментчетата да него ?
18
0
 
1
 
! Отговори
трети един преди 13 години
Защлашваш Цветанов ли ......
17
0
 
4
 
! Отговори
киулке преди 13 години
И защо да натоварваме излишно бюджета с проверки на това кой има да плаща държавни вземания и кой не? В Кодекса се записва просто, че бюлетината е валидна само при правилно саморъчно изписване на трите имена върху плика пред членовете на секционна избирателна комисия и готово!
16
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Не съм много сигурен, че това е така. Така ще има хора, които никога не могат да си платят данъците и такива, които ще ги плащат само, за да определят размера им. Атака, никога не са се отличавали с особена интелигентност.
15
5
 
1
 
! Отговори
ranarsa преди 13 години
Има много лесен начин да се елиминира тази практика.Ето сега се приема Избирателен кодекс.В него може да се вкара един *** текст:Гражданите реализират правото си да гласуват след като са изплатили всички задължения към държавата- данъци,такси и глоби.Партия Атака например има заложено такова обещание....и други.Дали невъзможното ще се случи?Дали някой политик в тази държава ще изпълни свое предизборно обещание?!
14
1
 
5
 
! Отговори
друг един преди 13 години
Да не излезе, че и с Пешо Сумиста, някоя "червена гнида" те е записала, и с Медито и т.н. Цветанов, замълчи, че става страшно ...
13
0
 
7
 
! Отговори
обикновен преди 13 години
Цветанов, не знаеш на колко места си сниман, а се правиш на активен борец срещу корупцията и организираната престъпност. Че и плашиш "лекоатлетче". Ако не стане оная работа с АЕЦ - а, тогава реви кой купува гласове, ама нали ти е трудно да си държиш езика зад зъбите. Нямало да бъде "здравословно", ти в Божиите работи, недей се бърка ... Айде и умната, че гаф след гаф ...
12
1
 
2
 
! Отговори
крадец преди 13 години
Браво ,колега,голема работа си
11
0
 
9
 
! Отговори
и аз го знам клипа преди 13 години
Клипчето изчезна, защото заплашиха сериозно човека, който го снима - Б.Ч. Беше си глътнал цялата граматика Борката. Ама гледам, че и някой друг е писал за клипчето, сигурно го има запазено някъде.
10
3
 
20
 
! Отговори
аз преди 13 години
Тоя пундьо ЦвъЦвъ какво се прави на разсеян? Имам клипче от телефон, от което се вижда как той участва в преговори за купуване на *** гласове.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми 1000 лева дет ви ги дадах а бе Цеко?
8
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДПС(БКП) са известни с купуването на *** гласове. Да те попрая.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А това п....та Цвъ Цвъ ли е бе?Че и още има очи да се появява,и изказвания прави !
6
1
 
14
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Цветанов, кажи ти какво миналата година в ромската махала на гр. Раковски, как хвърляхте пари и гледахте *** как се бият за тях, а след това клипа незнайно къде изчезна от нета...
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май не си безпартиен ми си от БКП-то. Ехххх какви времена. Ама си отидоха.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ncccccc uuuuuuuuuuuuu gyyyyyyyyyyyzaaaaaaaaaaaaaa
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tccc auuuuu baaaaaa liiaaaaaaaaaa bbbbeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee8