Дядо "Бонус" раздава милиони из министерствата за ЧНГ

Без да искат сините натопиха своята си Евдокия Манева
Обновена: 17 дек 2010 15:13 | 17 дек 2010 12:37,
247
Дядо "Бонус" раздава милиони из министерствата за ЧНГ
Снимка: Булфото

"Дядо Коледа се е настанил в АПИ, а сега получихме данни, че обикаля и други министерства".

С тези думи депутатът от „Синята коалиция” Михаил Михайлов откри пресконференция с опит за поредна порция пикантни подробности за бонусите в държавната администрация.

Този път атаката е срещу Министерството на околната среда и водите, оглавявано от Нона Караджова.

Миналата година във ведомството са раздадени бонуси за 3 милиона и 600 000 лева, а предвидените за тази са с 400 000 по-малко – 3 милиона 242 000.

От тези пари 768 000 лева са за служителите на централната администрация на ведомството.

От общите средства за бонуси в екологията са изплатени половината, а чиновниците очакват да си разделят още почти 300 000 лева този месец. Тоест коледните бонуси за тях не са мираж. Данните отново са от депутатско питане по време на парламентарен контрол.

Този път обаче въпросът е бил на народен представител от ГЕРБ, който не е огласил информацията.

В отговора на екоминистерството се посочва, че средствата се отпускат съгласно закона за държавния бюджет.

По думите на Михаил Михайлов обаче бонусите са давани през цялата година „на калпак”, без оглед на свършената работа.

Депутатът не можа да каже колко са облажилите се служители. По думите му били всички – от чистачката и портиера до ръководството. Малко по-късно Михайлов показа списък, а първото име в него с 1900 лева за последното тримесечие на 2009 година се оказа на Евдокия Манева.

Още по темата

Тя беше депутат от групата на Иван Костов в предишния мандат на Народното събрание, а сега е заместник-министър на околната среда и водите, като остана член на ДСБ. Така, без да иска, депутатът от „Синята коалиция” вкара в скандала основен кадър на коалиционния партньор – ДСБ.

Михаил Михайлов опита да излезе от ситуацията, твърдейки, че вината за полученото ДМС е на министър Нона Караджова, която е разписала, а не на Манева, която е взела сумата.

Друг любопитен момент, на който сините се спряха, са сключените допълнителни граждански договори със служители от министерството за изпълнение на конкретни проекти по оперативната програма „Околна среда”. В един от случаите експерт на МОСВ си е докарвал по близо 200 лева допълнителен дневен надник.

Десните настояват всички министри да заявят публично има ли бонуси в техните ведомства и в какъв размер са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още по темата: АПИ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
0
 
1
 
! Отговори
241 преди 13 години
Българският Уикилийкс се рови из дебрите на балканските тайни, на Тенерифе са вдигнали ръце от българските мафиоти, България е по-атрактивна от Румъния - това са някои от българските теми в чуждите медии днес.Испанският сайт laopinion.es излиза днес със заглавие "Български мафиоти в южната част на Тенерифе". В обширната публикация четем, че полицията в Тенерифа разследва български граждани, заподозрени във връзки с мафиотски организации, на които се приписват редица престъпления и които са собственици на няколко публични домове. Много от заподозрените българи са били агенти на бившата ДС, военни или пък експерти по бойни изкуства. Испанската полиция разследва случая съвместно с Интерпол, информира още сайтът
232
0
 
2
 
! Отговори
ЧЕСТИТО !!!! преди 13 години
Честито на печелившите !!!А догодина отново гласувайте! Пак за същите наглеци...Хората нямат пари за да усетят че идват празници...Това ли е икономическия ви разтеж?! Няма по-големи наглеци от българските политици - за последен път се убеждавам в това.
231
0
 
0
 
! Отговори
sram преди 13 години
Za bednite umirashti ot glad Pensioneri. Pojarnikarya i pederasat Dqankov niamaha po 25 leva za dobavka, ama za ministrite si ima po 2800 lv za koleda. Podigravka sas edna ciyala durjava. Da si kupyaz kovchek za decata si sas tezi pari. to gospod bavi ama ne zabravya.
230
0
 
3
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Има ли смисъл да го коментираме? За образование - няма пари, за пътища - няма пари, за здравеопазване - няма пари......обаче за всичката *** по ВСИЧКИ министерства има пари......... срам ме е да се нарека българин, срам ме е от това бегло, гнусно подобие на държава!!!! ДАНО НИ ИЗХВЪРЛЯТ ОТ ЕС!!!! ДАНО!!!!!
229
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пенсионерите гладуват а ГРоБ-арите трупат пачки.И за тях ще има САНТРАПО ! (САН-дъ, ТРА-п и ПО-п).Пожелавам им го, защото закопаха народа и той съвсем обедня!
228
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
KOJITE NA STENATA NO TOZI PUT NAISTINA
227
0
 
6
 
! Отговори
Бай Танас преди 13 години
Леле каква сметка стана.Равносметка:Не плащат ни здравни ни пенсйонниИмат за дрехи и намсиквоТок,вода,газ имат облекчения.Имат общинско жилище на авантаЯдат кифтета на 10 стинки,че и за вкъщи си копуват освен на обяд-неска дадох 7 лева за некъв кирлив санвичЗИМАТ КРЕДИТИ *** 6% лихва а на нас ни ги даватИ на всичкото отгоре зимат бонус 3 пъти колко заплатата-е тва ако не е наглост незнам баси
226
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Все от някъде се започва, в случая от 500 лева, или ти си супер специалиста и веднага искаш да скочиш на 2 бона заплатка... Разбира се, че е важно колко взема другия , все пак става дума за министерства, т.е. на държавна заплата
225
1
 
7
 
! Отговори
няма преди 13 години
Колкото и пари да вземат проверяващите ако им се дава под масата няма да откажат........
224
4
 
4
 
! Отговори
Иво преди 13 години
До 231. И аз и жената сме безработни вишисти, и не мисли, че не знам какво е глад. Но никога не бих седнал на мястото им за 500лв , ако няма допълнителни доходи. Как няма да ви е кофти рехабилитирания път , като изпълнителите дават много пвече, за да си затворят очите проверяващите ? Като им направят достатъчно високи заплатите, за да не вземат под масата, тогава ще се оправят нещата. Тъпично за БГ не е важно колко взимам аз, ами колко е взел другия ...
223
1
 
6
 
! Отговори
ivza преди 13 години
До 229-драскача си ти.Ако си гладен и безработен като мен и хилядите други с по две висши образования, опит и знания ще се съгласиш и на половината като усетиш какво е глад.Той не прощава.От АПИ получиха, а няма кой да контролира харченето на парите-пример-само два месеца след ремонта почна и е изкърпен новият асфалт от Казанлък до Сливен повече от 30 %.Браво на тях-хрантутници
222
2
 
10
 
! Отговори
просто човек преди 13 години
Вие си ги избрахте тези от ГЕРБ - сега им се радвайте !!!
221
8
 
1
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Колко много платени драскачи ! Колко ви плащат ако мога да попитам ? А тия пари не са бонуси, а премиии за извършени проекти и са част от възнаграждението на служителите. Да не мислите че ще остане някой да си трови нервите и такива като вас да го псуват за мизерните 500лв ? А да не споменаваме че 90% от тия проекти и пари не са от бюджета а от вън!
220
1
 
7
 
! Отговори
sasho преди 13 години
Браво на мутрите и мутресите- добри пари си раздават в правителството. А ето и днешна информация от Евростат за първите девет месеца на 2010 година: "България има търговски дефицит от 2,3 млрд. евро. "
219
1
 
6
 
! Отговори
Тоягата преди 13 години
Гадното е,че за нас остават постът и коментарите,а ония блажат..."НО ИДЕ ДЕН НА СЪД..."е казал поетът и ДАНО СКОРО ДА ДОЙДЕ!!!
218
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За новоназначените сигурно е най блажното меню.
217
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянковата пица е за народа, а за министерствата менюто не е постно.
216
0
 
7
 
! Отговори
дядо мраз преди 13 години
искам фидоска за снежанка
215
1
 
12
 
! Отговори
НЕДОВОЛНА ОТ ГЕРБ преди 13 години
дянков е нямал среща с гладен и измръзнал от лютия студ човечец ГОРКО МУ И ТЕЖКО ако излезнат ,всеки ден срещам такива хора те са на ръба толкова са озверели ,че горко му ако го срещнат Виденовата зима е цвете ще видите тая каква ще е
214
1
 
7
 
! Отговори
Тоягата преди 13 години
Белене-е-е-е-е-е-е-е-е-е...!До дупка!За всички,които упражниха и продължават да упражняват не ТЕРОР,а МОР над българския народ!!!За ЦЕЛИЯ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ И ВСИЧКИ БИВШИ И БЪДЕЩИ ДЕПУТАТИ!!!ДОЛНИ ИЗЧАДИЯ-ЗАСЛУЖАВАТЕ ДА ПОЧЕШИТЕ СВИНСКИТЕ ЗЪБИ В БЕЛЕНЕ И ДА ГОРИТЕ В АДА КАТО ФАКЛИ,СЛЕД КАТО НЕ ЖЕЛАЕТЕ ДА ВЛИЗАТЕ В РАЗУМЕН ДИАЛОГ И ДА ДЕЙСТВАТЕ АДЕКВАТНО И ХУМАННО!!!А ТИ НАРОДЕ-НЕ ГИ ТЪРПИ!!!ДЕРЗАЙ!!!НА БУНТ!!!