Бирата: Не съм молил премиера, май споделих с президента

Михаил Михов призна за една официална среща с Ваньо Танов
14 яну 2011 17:18,
205
Бирата: Не съм молил премиера, май споделих с президента
Михаил Михов. Снимка: Булфото

Никога не съм молил премиера за каквото и да било съдействие и това е видно, че беше отнет лицензът на „Леденика” и делата се водеха няколко месеца.

Това каза на пресконференция Михаил Михов, собственик на бира „Леденика” и ММ, председател на Българската федерация по баскетбол и почетен консул на Бразилия.

Името му беше замесено в изнесените разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът на шефа на митниците, наричайки Михов с прякора му Мишо Бирата.

„В медиите излизат някакви записи. Аз не зная дали са достоверни. Нямам никакво пряко участие в това, което е написано и излязло в публичното пространство, но това рефлектира върху бизнеса ми”, заяви Михов.

Той посочи, че последно се е виждал с Борисов на откриването на част от многофункционалната спортна зала в столицата през септември миналата година.

По думите му все още не могат да се възстановят морални и финансови щети на фирмата му. Според него никой не се е интересувал дали лицензът е бил правомерно отнет. Той беше категоричен, че фирмата не е извършвала незаконна дейност.

Още по темата

Биреният бос не отрече, че познава президента Георги Първанов от баскетболни прояви, на които присъствал в качеството си на председател на Българската федерация по баскетбол.

„Когото съм видял, на него съм се оплакал, но никого не съм молил за съдействие по този въпрос”, подчерта Михов.

На въпрос дали е споделил конкретно с президента, той отговори: “Да, сигурно, предполагам. Може и с патриарха да съм споделил, ако е бил там“.

Лицензът на "Леденика" е отнет на 8 февруари 2010 г. с решение на директора на Агенция "Митници", припомнят от ведомството.

Месец по-късно, през март, Михов е засечен да вечеря със съдията от Върховния административен съд Панайот Генков.

Със свое решение от 7 юни 2010 г. Административният съд София-град отменя решението на Агенция "Митници" и връща лиценза.

По този повод Михаил Михов заяви, че е вечерял много пъти със съдията от ВАС Панайот Генков, но Генков е бил член на УС на БФБ и това е била темата на вечерята.

Мишо Бирата призна за една официална среща с Ваньо Танов, която се е провела в сградата на управление “Митници” съвместно с мениджърите на пивоварната след отнемането на лиценза.

В този важен за бизнеса му период Михов се среща и с финансовия министър Симеон Дянков по този повод.

“Никога не съм бил ангажиран с нито една политическа партия до този момент , нито съм правил дарение на политическа формация през последните години”, обяви Мишо Бирата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
5
 
! Отговори
Не съм аз-той е! преди 13 години
Давай товарищ,удари по масата-покажи кой командва парада!Не е нужно да молиш премиера,нали Първанов,на когото си се оплакал ще ходатайства за теб.Удари и една водка със сельодка и да си дойдем на думата.
197
1
 
2
 
! Отговори
RAVE преди 13 години
pLA6TAL SI E DANUCITE 4OVEKA...NE PREINA4AVAITE NE6TATA
196
0
 
5
 
! Отговори
RAVE преди 13 години
***...***...***...LUKOIL...LUKOIL...***....
195
1
 
4
 
! Отговори
RAVE преди 13 години
"ALO, OBDI MI SE PAK TOA MI6O BIRATA"....AMA HORA. TVA NE SME KO KAZALI NIE...
194
0
 
1
 
! Отговори
gero1 преди 13 години
4ist kato momina salza
193
1
 
11
 
! Отговори
Лаик преди 13 години
Само да си помислим в какъв свят живеем. на някакъв му е отнет лиценз, той обядва с шефа на съда който ще разгледа жалбата.лиценз е върнат. а междувременно премиера заява,че е поел ангажименти и като мачо неговата дума на две не става.Наглост с пародийна пампозност, открита корупция и незачитане на закон и морал.Бягайте от тука...Никога няма да се оправим......
192
12
 
19
 
! Отговори
Коментиращ преди 13 години
Това е долна инсинуация на някой лъжлив, мазен ***. Не се поддавайте на подобни лъжи! Ако се чудите кой е прав, и кой е крив, просто се замислете преди години дали нещо видимо се променяше по улиците(поне на София), и дали сега се променя нещо! Аз лично видях с очите си как около моя (краен) квартал се оправят пътища, мостове, строят се училища. ГЕРБ са далече от съвършенството, но вършат полезна работа, помислете си и не се поддавайте на тези жалки, мръсни компромати!
191
0
 
19
 
! Отговори
Deso преди 13 години
Май Бирата не си спомня вече на кого се е молил да му разпъне чадърче.На Гоце ли,на Бойко ли?Не,не май беше Гоце.
190
7
 
15
 
! Отговори
ккккккккк преди 13 години
Бойко,не го очаквах от теб разочарован съм много.
189
2
 
20
 
! Отговори
Мазно петно преди 13 години
Това мазно *** лъже нахално. Лично е звънял на примиера и то няколко пъти. Друг е въпроса , че са го изнудвали и си е платил на ксогото трябва.
188
0
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 13 години
И аз се чудя откъде, накъде във Варна има Бразилско консулство.....а то е къде била връзката,,,Щото то с бразилците се прескачаме по улиците......
187
4
 
21
 
! Отговори
човек преди 13 години
премиера си ги избира , не забравяйте , че той сам доведе дянков от юесей и и често използва местоимението Аз , в комбинация с назначавам , решавам , давам , откривам и т.н. след като се е обградил с мишки , а не с можещи и знаещи хора има два варианта 1- сред тези дребни мишки той изпъква като великан или 2 - няма добра преценка за хората . и в двата случая прецаканите сме ние .
186
4
 
11
 
! Отговори
888 преди 13 години
До Тръстика : Има мъже и силни и компетентни и лоялни , но имамчувството че около премиера се е създал един обръч от мишки и не дават нищо мъдро , волево , силно и компетентно да доближи до него . Борисов трябва да разбие този обръч и да се огледа . За В. Танов съм на същото мнение , прилича ми по скоро на учител по трудово обучение .
185
1
 
7
 
! Отговори
китаец преди 13 години
Да бе,да !Остава и да ти повярваме.Ние в Китай,толкова народ сме и пак не вършим големи маймунжулуци като вас в България.
184
2
 
26
 
! Отговори
Дилмана преди 13 години
Как стават тези работи: М.Михов - собственик на бирена фабрика, председател на баскетболната федерация и...почетен консул на Бразилия? Кога му остава време поне една работа да върши както трябва?
183
1
 
14
 
! Отговори
сержант преди 13 години
Един човек ще се опита да вкара малко ред в тази държава но уви *** много искат да няма ред да си въртят далаверите
182
5
 
4
 
! Отговори
Тръстика на вятър преди 13 години
Не ми е ясно що за човек е В.Танов. Люлее се като тръстика на вятър - този казал това, оня казал онова, този да питаме, онзи да питаме - и все някой друг да оправя бъркотиите? Абе хора! Трябват на тази държава решителни и много твърди мъже - има или няма такива?
181
2
 
14
 
! Отговори
Дянков преди 13 години
Колкото и да не го харесваме, май Дянков ще излезе най-големият мъж в управлението! Поема отговорност и действа!
180
2
 
14
 
! Отговори
отговор преди 13 години
БОРИС 1ВИ НАГЛЕДНО Е ПОКАЗАЛ В ИСТОРИЯТА .-ДА СЕ ИЗБИЯТ ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ОПРАВЛАЛЯВАЛИ ПРЕЗ 20 ТЕ ГОДИНИ НА ПРЕХОДА ТЯХНИТЕ СЕМЕЙСТВА И БЛИЗКИ ЗА ДА НЯМА РОДСТВЕНИ ВРЪЗКИ В УПРАВЛЕНИТО ЗА ГОДИНИ НА ПРЕД.ВСИЧКИ ОТКРАДНАТИ ФИРМИ И ЗАВОДИ ДА СЕ НАЦИОНАЛИЗИРАТ И ИКОНОМИКАТА НА БЪЛГАРИЯ ДА ЗАПОЧНЕ ДА ФОНКЦИОНИРА ДРУГОТО Е ЛЪЖА И САМО ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ ,А ЗАПЛАТИТЕ ВИ ЩЕ СА 200-300ЛВ.НО ПОНЕЖЕ БЪЛГАРИТЕ СА *** ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ И ЩЕ СИ СТОИТЕ С 200-300ЛВ ЗАПЛАТИ.
179
1
 
3
 
! Отговори
Любопитен преди 13 години
Какво точно трябва да й се оправи на България?