Депутатските iPad-и борят обезлесяването

Щи има икономии от хартия, похвали се Цецка Цачева
Обновена: 10 фев 2011 15:09 | 10 фев 2011 15:08,
86
Депутатските iPad-и борят обезлесяването
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

С чисто новите iPad-и на министрите и депутатите от ГЕРБ ще бъдат спестени средства, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева във Велико Търново.

По думите й всички народни избраници имат преносими компютри и с получените таблети „ще се реализира значителна икономия, по отношение на хартиени носители“.

Това е изключителен разход за институция като Народното събрание, смята Цачева.

Още по темата

Преди седмица министрите от кабинета се сдобиха с нови таблети, купени със средства от държавната субсидия на партия ГЕРБ. Технологични джаджи бяха заделени и за депутатите на партията.

Днес финансовият министър Симеон Дянков коментира, че с новите iPad-и ще се отсекат доста по-малко дървета.

Освен че, чрез новите джаджи ще се противодейства на обезлесяването на горите, финансист № 1 изтъкна, че „това е една инвестиция във времето“.

Дали и депутатите от останалите парламентарни групи в НС ще получат таблети? По думите на финансист № 1 това ще зависи от факта дали другите партии гледат далновидно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: iPadдепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
11
 
! Отговори
сметалото преди 13 години
Прав си, колега 62! Ами отпадъците от електрическо и електронно оборудване по специалната наредба и Закона за управление на отпадъците!Юристката ЦеЦа не е ли чувала за тях?
62
2
 
16
 
! Отговори
Милен преди 13 години
Нямам думи. Просто нямам дууууми каква наглост и безочие в това изказване на тая очилата довчера никаквица с вече "положение" в обществото. Щели моля ви се обезлесяването да борят скъпите ни депутати, уважаеми сънародници, с новите си IPad-и. Браво! Вече не се притеснявайте за горския фонд, в безопасност е - Дянков се е погрижил. Браво Дянков. Дай Боже и на другите депутати твоята мъдра далновидност, малък *** такъв, финансово неграмотен като осмокласник и с вид на такъв, пълен тъпир.
61
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецке,Цецке...а случайно да си се замисляла,че енергията необходима да се зареди това устройство не пада от космоса?
60
2
 
21
 
! Отговори
Идеи! преди 13 години
Трябва на всеки един депутат и министър да се закупи последен модел Lexus Hybrid, така ще се икономиса и гориво, също така трябва да се закупи и по едно чисто ново, високо технологично жилище-така ще пестим електричество, абе най-добре да уморите и останалият мизерен народ, така ще се спести пространство, пенсии, болнични, детски. Заедно за Спестовна България!!!!
59
1
 
22
 
! Отговори
ДАНС преди 13 години
ГОСПОЖО ЦАЧЕВА, ЗАЩО СЕ ПОДИГРАВАТЕ НА БЪЛГАРИТЕ, ТЕ ВИ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТАТА, ЗАРАДИ СЪЩИТЕ ТЕЗИ ХОРА ЖИВЕЕТЕ ЛУКСОЗНО,И ПОДСИГУРЯВАТЕ СЕМЕЙСТВОТО СИ ЗА ПОКОЛЕНИЯ НА ПРЕД, ХОРАТА УМИРАТ ОТ ГЛАД, А ВИЕ КУПУВАТЕ ТАБЛЕТИ ЗА ДА СПАСИТЕ ГОРИТЕ...ОНЕЗИ КОЙТО ВИ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТАТА СЕ ЧУВСТВАТ ОБИДЕНИ ОТ ВАШЕТО ИЗЯВЛЕНИЕ,НАГЛО И НЕПРИСТОЙНО Е ТОВА КОЕТО КАЗВАТЕ
58
1
 
15
 
! Отговори
dans преди 13 години
е чак сега тотално ме разглобиха, имат преносими компютри, е за какво са им жизнено необходими тези разходи, нали стягаме коланите, борят кризата с лукс, да ги бяха дали парите на децата, сега ще трябва и курсове за ограмотяване на печелившите...
57
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бедна ми, бедна Цецке! Що не си остана до струга?!
56
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А коя програма ползвате за писане, че ми е интересно? Там Майкрософт офис няма!
55
1
 
27
 
! Отговори
Хм преди 13 години
"С чисто новите iPad-и на министрите и депутатите от ГЕРБ ще бъдат спестени средства, заяви председателят на Народното събрание Цецка Цачева"как не ви е сраме бе, как не ви е грех...
54
1
 
25
 
! Отговори
Отвратен преди 13 години
отвратителни лицемери и лъжци! А Цецка, Цецка я оставям без коментар.
53
2
 
22
 
! Отговори
тондо преди 13 години
Абе ***, хартията ли Ви е пролема? Знаете ли колко *** излизат всяка нощ за да крадът дърва за огрев и продан? Това си е цял бизнес, а вие пестите от няколко листа. В същото време някой в народното събрание си размножава дипломната работа на дъщеря си за да я продаде на друг кандидат вишист след това. Егати лицемерието, егати простотията. Ей господа управляващи, нито народа е толкова *** колкото мислите, нито парите които харчите трябва да приемате за даденост. Вършете си работата!
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цецке , а дали тези депутати имат толкова акъл , че да работят с тези iPad-и ?А колкото до икономиите , много си далече от истината! Мислите си , че ще векувате в Народното събрание-МНОГО СЕ ЛЪЖЕТЕ!
51
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хаха ше шадна от смях като гледах как Борисов се преброяваше по интернет и гонеше копченце по копченце клавиатурата, представям си колко ще ги ползват та те повече от половината са каопютърно неграмотни, представям си и даскал Цецо какъв е хакер хахахах
50
1
 
17
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
По отношение на джаджите-на свинче звънче.Дървета се загрижили за истинските дървета.Уникални...дървени глави!
49
0
 
22
 
! Отговори
сметалото преди 13 години
нали се "затягат колани"? в администрацията - на най-ниско равнище има заповеди /с и дата/ за икономии - хартия, тонер-касети, химикалки, 10 лв. лимит на стационарни телефони и т.н.Но за iPad-и на дУпетатите има пари! Като си имат лични преносими компютри, какво пречи на тях, по е-поща да си получават законопроектите?А като им свършат мандатите ЩЕ ГИ ВЪРНАТ ЛИ? или ще ги бракуват и ще им ги предоставят за закупуване поза 10-20 лева? А за колко ли "харчове" не знаем
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За да се преборят с обезлесяването по-добре е да разбият дървената мафия на Доган.
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да уточним за икономията къде по-точно ще е?Няма как, като им знаем нивото, да е от материалите в самото Народно събрание.Ефектът ще е другаде - при вестникарската хартия.Вече в пленарната зала няма да разлистват големите вестникарски страници дето толкова компрометиращо лъсват в телевизионните репортажи и предавания, а ще бърчат умно чела над IPad-а.Пък и като няма Vertu все пак IPad-а е утеха. Не са зян.Мамка им на журналистите, че ги подсетиха!
46
0
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Чудя се как може да сме такива *** - да я сложим за ПРЕСЕДАТЕЛ НА НС тая краварка!?! Не може едно изречение правилно да каже, изглежда като донесена от котката, а ако се опита да мисли - прегрява! Два пъти си избираме за ПРЕЗИДЕНТ човек, на който *** му е на двора, сега и тая...
45
1
 
24
 
! Отговори
lll преди 13 години
Сключете договор с Макдоналдс да ядете от тук нататъка само Биг Мак, защото сусамът е полезен!!!***!!!!
44
1
 
17
 
! Отговори
lokster преди 13 години
Сега ще им е още по-лесно да си копаят фермата във Фейсбук докато са на заседание :D