Държавата фаворизира отделни икономически субекти!

Алексей Петров зове управлението да спре с намесата
Обновена: 19 мар 2011 16:10 | 19 мар 2011 16:09,
141
Държавата фаворизира отделни икономически субекти!
Алексей Петров. Снимка: Булфото

„Понякога с действие или бездействие държавата по странен начин фаворизира отделни икономически субекти и оттам се появява един монополен натиск. Единственото, което държавата трябва да направи е просто да се оттегли от това вмешателство”.

Това заяви Алексей Петров, изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива,  след заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество

„Радостното е, че тристранният диалог влезе в дневния ред на хората. Лично аз бях приятни изненадан от предложенията на синдикатите и анализа, който предоставиха”, добави той.

Според него трябва да се създаде среда, в която по-малко да се намесва държавата в пазарната икономика и оттам може да се постигне онази конкурентост, която задоволява намаляване на цените.

Той посочи, че фаворизиране от страна на държавата има при стоките от първа необходимост, лекарствата и на други места.

След заседанието стана ясно, че работодателите не споделят предложението на синдикатите за ръст на минималната работна заплата от средата на тази година.

„Смятаме, че трябва да се върви отново по пътя на договаряне на препоръчителни прагове, минималния осигурителен доход за различни професии и браншове”, коментира  председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.
 
В срок до две седмици комисиите към НСТС трябва да оформят позиция по предложенията на синдикатите.

Още по темата

“Ние приемаме предложението на синдикатите да се започне разговор за препоръчителен индекс за нарастване на доходите. Предлагаме индекса да бъде диференциран по браншове, отрасли, тъй като картината е много различна в различните сектори – в някои сектори има ръст на продажбите, в други продължава застоят”, каза още Велев.

Работодателите подкрепят предложението да се анализира работата на регулиращите органи - ДКЕВР, Комисията за регулиране на съобщенията, тъй като в една пазарна икономика начинът за влияние на цените е конкуренцията и нейната защита.

Друго предложение е да се потърсят пазарни методи за ограничаване на ръста на цените, като което работодателите се отнасят с разбиране, но и със скептицизъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
14
 
! Отговори
Преход преди 13 години
ГЕРБ ще остане в историята като последната изкуствено създадена от БКП/ДС-мафията партия в България. Тя е обречена да сложи край на противоприродното, изкуствено партийно строителство. С нейното изчезване, ще изчезнат и всички досегашни, дори и големи формално, партии на прехода. ГЕРБ е и призвана да покаже, че всички партии на прехода са кух обем, парични единици без покритие, които неминуемо преживяват и девалвация и инфлация, и дефлация. С края на ГЕРБ свършва прехода. Започва ново начало за България. Ново начало, което ще положи поколението компютърнограмотни учители, лекари, юристи, инженери, икономисти, архитекти, артисти, не в името, а за народа. Това ново начало ще бъде такова, каквото ние го подготвим и създадем. Каквото и да са казали на Цецко във Вашингтон, вселенските закони си знаят работата. Дори и Уорлик няма как да спре лавината.
93
5
 
6
 
! Отговори
ПОЛИТИК преди 13 години
Беше пуснат от ареста Алексей Петров, смятан за гангстер 1 в същата тази България, която уж обитаваме но бил и сив кардинал в основната й тайна служба. Той моментално се превърна в обвинител 1 и взе да сипе компромати. Заяви, че се налагало да влезе в политиката, и деликатно намекна претенциите си чрез думите на Буров за това как в тази страна (нашата България!) управлявали все бивши и бъдещи затворници. Оказа се, че гоце седефчов,който е с двойна биография е дал рамо на същия този Алексей Петров още като лидер на БСП през 1999 г., отстранявайки свой съпартиец от компания за таксита и предоставяйки тази компания на Трактора - срещу обещанието тя да стане основа за тайната политическа полиция на опозиционната тогава БСП!
92
1
 
0
 
! Отговори
4i4i преди 13 години
Aide be...kvo 4akate ...da ne svyr6ihte patronite.........
91
1
 
13
 
! Отговори
до №79 преди 13 години
За твое сведение Алексей е бил член на БКП и активно е действал в ДС...*))
90
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво стана с 5 те операции заради, които го пуснаха? Не е ли време да опандизят докторите дали това заключение ?
89
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Алексей е продукт на БКП(ДС)...*))
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще го опандизят ли вече?!
87
1
 
14
 
! Отговори
ИСТИНАТА! преди 13 години
Тоя на снимката е СЛЕДВАЩИЯ ПРОЕКТ на ДС!Този път НЕ трябва да им се позволи ГАВРАТА с народа!
86
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Болканлийкс пусна нецензурирана грама за организираната престъпност в БългарияVentsislav Dimitrov Stefanov associate in INTERGROUP, President of the Slavia soccer club, Rumen Nikolov The Pasha, Boyko Borisov Rapona and Nikolay Zlatev, president of TSBank. Бойко Борисов-Рапона. Ей каква градация у нашто слънце, от *** вече стана на тиква
85
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Народа гледа зомбирано серия... 564.. от сериала "ПУШИЛКИ"! Хляба поскъпва зрелищата поевтиняват! Народа все по одран, а комунистическата олигархия все по-охранена! А мандатчето на поредното комунистическо правителство си върви! МИ ТО ТОВА Е ЦЕЛТА! А всички *** и форумни глутници активирани, да ни внушават "РАЗЛИЧНОСТ" между Запалки, Тановци, Цецовци, Гоцета, Боцета, Алексеевци, Галевци и да ни убеждават за НЕКВИ "ЛЮТИ БИТКИ"и "интриги" между тях))) Пък то накрая- само филм)) От едно место си взимат хонорарите АРТИСТИТЕ! "Династия" пасти да яде! А през ден по чуждия печат по една ПЛАТЕНА статия за УЖ"показване на решителност" АМА НИЩО ДРУГО! Ха-ха-ха!
84
0
 
6
 
! Отговори
за 81 преди 13 години
Да. Има интресни работи пак в Уикилийкс......не че не ги знаем. въпросът е защо се случват в една уж демократична европейска държава.......
83
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И на мен са ми много смешни платените и неграмотни герберчета, които на всеки, който не мисли като простата и самохвална Тиква-Вожд, лепят етикета "комунист". Мен лично това ме обижда, защото през живота си не съм членувал никога никъде, включетелно и сега, за разлика от г-н Премиера, с когото между другото сме набори. Така че, мили деца, не ми обяснявайте, че на времето е било задължетелно да членуваш в БКП. Беше, но само за кариеристите, не и честните хора с достойнство.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и как точно разбра че са платени. Или Бойко е безгрешен и щом някой го критикува, значи е непременно платен и от БСП. Аз не го харесвам, но също така и никога не съм членувал в БКП/БСП за разлика от него. Всъщност и до ден днешен не членувам никъде. Иначе лепенето на етикети на хора, които не познаваш само защото не се кланят по няколко пъти на ден на някакъв измислен Вожд - Медиен балон ми се струва близко до едни отминали времена.
81
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДОЛУ ПЪРВАНОВЩИНАТА !!! ДОЛУ БЕСЕПАРЩИНАТА !!! ДОЛУ СОЦ.-ПРОСТАЩИНАТА !!!
80
1
 
2
 
! Отговори
Vesso преди 13 години
"Според него трябва да се създаде среда, в която по-малко да се намесва държавата в пазарната икономика и оттам може да се постигне онази конкурентост, която задоволява намаляване на цените."Предложенията на г-на за регулиране на лихвите и предложенията на профсъюзите си е жива държавна намеса и унищожаване на пазара.Но"матреала"в България още чака някой да го"оправи",а не да се стегне и сам да се изтегли от блатото.След всеки свой избор отново се оплаква,от избраните от него политици.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо Бойко не съкратите разходите си за платените PR-и в нета ? Вероятно икономиите ще са доста големи !
78
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Борисов не идва нито отдясно, нито отляво, а отдолу", смята политологът Иван Кръстев. "Той е политически гений, но няма идеи, за да управлява. Неговата визия за света е напълно полицейска. Той успя да вдъхне страх. Преди хората не правеха нищо без подкуп. Днес те просто нищо не правят".Критиците на Бойко Борисов припомнят едно изследване на "Philip Morris International". Делът на контрабандата в потреблението на цигари се е повишил от 18 на сто през 2009 г. на 34 на сто през 2010 г. "Такива обеми не могат да бъдат постигнати без участие на държавата на някакво ниво", казва бившият съветник на Борисов Арман Бабикян от агенцията за политически маркетинг "Итера".Депутатът (бивш депутат -бел.ред.) Мария Капон също не вярва в поврата, за който претендира министър-председателят. "Олигарсите са си все така защитени, но по друга схема", казва тя. "Пак са винаги на Малдивите през лятото и в Куршевел през зимата."
77
0
 
10
 
! Отговори
ДС преди 13 години
Мафията(ДС) си има държава,която се нарича България!
76
2
 
4
 
! Отговори
за 71 преди 13 години
Как ти е името ? Да не е Альоша ? Стига с това автофелацио де :))
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За разлика от ББ и ЦЦ, Яне никога не е бил член на престъпната БКП/БСП, нито пък Алексей, въпреки че е бил милиционер като тях.