Споразумението НЕК – Росатом можеше и да е по-добро

Ако се наложи, ще има удължаване на срока за „Белене“, твърди Трайков
Обновена: 20 апр 2011 08:48 | 20 апр 2011 08:37,
27
Споразумението НЕК – Росатом можеше и да е по-добро
Снимка: Булфото

Ново удължаване на проекта АЕЦ "Белене" ще има, ако този срок се окаже недостатъчен. Подписаното споразумение ни задължава да водим добросъвестни договори, но има въпросителни дали поставеният там срок е възможен, коментира пред Нова телевизия  министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

По думите му подписаното споразумение между НЕК и "Росатом" е можело да бъде и по-добро. Това, което аз бях съгласувал, ни даваше възможност да продължим срока, без да се ангажираме със срокове за постигане на договорености, допълни Трайков.

„Моята позиция е неизменна – решението за "Белене" трябва да се вземе след ясни данни. Когато консултантът представи и своите анализи, ще имам твърда база. Убеден съм, че и в рамките на това споразумение имаме възможности“, коментира министърът.

Още по темата

По повод изказването на финансовия министър Симеон Дянков, че Трайков много се е съсредоточил в енергетиката и забравя другия си ресор – икономиката, и на въпроса дали Дянков не иска да му каже да спре да говори за „Белене“, Трайков каза: "Няма кой да е най-ярко говорещият по АЕЦ "Белене" освен министъра на енергетиката. Няма как това да не бъде доминираща тема".

След няколко дни изтича едномесечният мораториум, който правителството подписа с "Лукойл". Трайков не участва в преговорите за цената на горивата.

През периода на мораториума цената на  суровия петрол имаше няколко пикови нива, които бяха отрязани от тази временна мярка. Когато мораториум вече няма, ако цените се вдигнат, няма да има таван. Ако не се вдигнат, трябва да видим дали производителят няма да се изкуши да компенсира моментните си загуби с други пикови стойности, подчерта Трайчо Трайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: БеленеТрайчо Трайков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Италия се отказва от аец!А ние?Щото сме "по-умни" от тях,се насаждаме на пачи яйца??"Италианското правителство предложи на парламента да отмени окончателно плановете си за развиване на атомна енергетика след аварията в японската АЕЦ "Фукушима-1", съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес в сряда.Правителството направи изменение в указ за ядрената енергетика, което отменя всички досегашни разпоредби, отнасящи се до изграждането на атомни електроцентрали."
25
1
 
36
 
! Отговори
ккк преди 13 години
Седят си мечо пух и прасчо !И неочаквано Мечо пух набива една плесница на Прасчо.Прасчо: Мечо пух аз си мислех , че сме приятеле.Мечо пух : Трай бе *** аз откъде да знам какво си мислиш!Това описва всички.....
24
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Експертната оценка за АЕЦ Белене ще се изготвя от другарят Владимир Каролев човекът с картончето, едни и същи мутри ни вземат парите.
23
2
 
35
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 13 години
Трайков допусна възможност за ново отлагане на решението за БеленеТрайчо, да ти кажа :Не се напъвай да допускаш..Ще допускаш ТОВА , което златевчето и руската мафия ти позволят да ..допускаш..Имат си и слуга- рапона..Такава ти е бандата , в която си..Има си йерархия и при руските агенти:)) и без значение , как се казва бандата СИК или ИПОН или ВИСТАМ , в тази банда , членуваш :) )))) :) :D
22
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Носът на Трайчето е станал по-голям, но не е от лъжите
21
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой би спечелил най-много от строежа на нов аец?БГ Олигархията (+)БГ Народът (-)
20
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Удължете срока до 2120-та година,и ще гласувам с две ръце за вас!Не искам ядрено-финансов загробващ хомот за 100 години напред!
19
3
 
33
 
! Отговори
ДО 19 преди 13 години
ПИШЕШ В ГООГЛЕТО: 07.06.2010 г. Бюджетна измама за над 1 млрд. лв. на Бойко Борисов и Дянков
18
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 11:Откъде ги имаш тези данни? Източник ?
17
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що не вземете да удължите срока с около 100-150 год.? Тогава хич няма да ми пука какви ще ги дробите, а и човечеството може и да не съществува дотогава..
16
3
 
37
 
! Отговори
СТАР МОРАЛ преди 13 години
ВМЕСТО ДА УВОЛНЯТ ЛЪЖЕЦА ТРАЙКОВ КАКТО СТАНА ЯСТО, ТЕ УВОЛНИХА ШЕФА НА НЕК ДЕТО КАЗА ИСТИНАТА ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И КАКВИ ЧИСТИ ЛЪЖЦИ СА.
15
3
 
36
 
! Отговори
ДО 14 преди 13 години
Журналистите към Дянков:-Господин Дянков как смятате да се справите с кризата която сам направихте с неразплащането си в България?-Дянков: Има човек има проблем! Няма човек няма проблем!Следват бурни аплодисменти...
14
10
 
34
 
! Отговори
До анонимен 12 преди 13 години
Този дето е дал кредита на Дянков му е оценил възможностите и професионалният потенциал. Тебе за колко те оцениха?
13
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЕЦ БЕЛЕНЕ Е НАПЪЛНО НЕНУЖЕН КАЗАХА ЕКСПЕРТИ.ВЛОЖЕНИТЕ ПАРИ ОТ 1.5 МИЛЯРДА СА В ОСНОВИ И НЕ СЕ ГУБЯТ.ДОГОВОРА НЕ Е ДО 1 ЮЛИ ДА СЕ ПОДПИШЕ И МОЖЕ ДА СЕ ОТЛОЖИ С ДОСТА.В БЪДЕЩЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ НО НЕ СЕГА.
12
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вицепремиерът Дянков изплаща ипотечен кредит в размер на 540 000 долара на къща за 2 млн. долара със заплата 3182 лева ...Блажиш ли бажиш, дедо попе.
11
10
 
39
 
! Отговори
ИЗЕДНИЦИТЕ НА НАРОДА преди 13 години
07.06.2010 г. Бюджетна измама за над 1 млрд. лв. на Бойко Борисов и Дянков Симеон Дянков обяви сензационно, че правителството е открило скрити задължения на предишното правителство за 2,15 млрд. лв. за 2009 г.Премиера Бойко Борисов и финансовия министър Симеон Дянков са хванати в голяма лъжа и манипулиране на данните за държавния бюджет, представяни пред обществото с цел двамата да прикрият своя провал и да прехвърлят вината на предходното правителство. Дянков и Борисов е трябвало да избират между лъжата и признаването на пълния си провал. И са избрали лъжата.Бюджетът за 2009 г. завърши с кешов дефицит от 530 млн. лв. Официално записаният в Евростат дефицит на България за 2009 г. беше с близо 400 млн. лв. повече В началото на юни 2010-та правителството внесе в парламента актуализация на бюджета за 2010 г. То залага касов дефицит от 3.3 млрд.лв. Там обаче има само 660 млн. лв. за покриване на стари задължения към бизнеса. Въпросът е какво става с останалите обявени задължения известните 400 млн. лв. плюс "откритите" преди два месеца 1,5 млрд. лв. Губят се поне 1,2 млрд. лв. Единственият логичен отговор е, че никога не е имало такива задължения. И ако има някакви задължения, те са други (например към болници, невърнато ДДС и др.), а не "откритите" през април 2010-та. Тоест това са задължения на сегашното, а не на предишното правителство.
10
7
 
39
 
! Отговори
КОМИСЬОНЧО преди 13 години
ДА ДОЙДАТ В КАБИНЕТА МИ ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ЗА ЦЕНАТА КАЗА БОРИСОВ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА.ЯСЕН СИ НИ БОРИСОВ ЯСЕН СИ НИ.БОРИСОВ ЩЕ НИ НАБУТА С ВЪЗМОЖНО НАЙ-НЕИЗГОДНИЯ ДОГОВОР ЗА БЕЛЕНЕ БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ТОВА НИ ХАРЕСВА ИЛИ НЕ.ВАЖНОТО Е НА БОРИСОВ ДА МУ Е ДОБРЕ. И ДАЖЕ ЩЕ НИ УБЕДИ, ЧЕ САМИ СИ ГО ИСКАМЕ ЧРЕЗ ФЪРЧАЩИ ПРОУЧВАНИЯ ОТ ТАЯ И ОНАЯ ИЗМИСЛЕНА МАРКЕТИНГОВА АГЕНЦИЯ.
9
9
 
35
 
! Отговори
ЧИСТИ ЛЪЖЦИ преди 13 години
Парафирането на двумесечен период, в който да се изчистят всички въпроси по "Белене", не обвързва страната ни с конкретна дата на подписване на договор.ВИДЯХТЕ ЛИ СЕГА КАКВИ ЛЪЖЦИ СА ТРАЙКОВ И АТОМСТРОЙ.СЛЕЗ 3 МЕСЕЦА ВЛИЗАТ В СИЛА НОВИ ПРАВИЛА ЗА БЕЗОПАСТНОСТ ОТ ЕС И СЕ БЪРЗА ДА ПОДПИШАТ НЕЩО ПРЕДИ ТЯХ, ЧЕ ГИ Е СТРАХ ДА НЕ ИМ ПРОПАДНЕ ПРОЕКТЧЕТО.ПЪРВО НАТОПИХА ШЕФА НА НЕК КАТО НЕ СТАНА БОРИСОВ СИ ИЗМИ РЪЦЕТЕ С ТРАЙКОВ.
8
9
 
38
 
! Отговори
Сексолог преди 13 години
Трайка е лека жена ,с палав и игрив *** който го върти като за световно....
7
5
 
38
 
! Отговори
crus преди 13 години
корпорациите отдавна владеят света ... в топ 100 на най-богатите има 50 корпорации....очевидно всичките ни политици са мекотели ....как пък един не почна да прави необходимите неща за да тръгне БГ на горе .....