Р. Овч. заподозря икономически кръгове около "Булгартабак"

"Точно тези, които трябваше да го купят, ще го купят"
Обновена: 31 авг 2011 14:37 | 31 авг 2011 14:35,
130
Р. Овч. заподозря икономически кръгове около "Булгартабак"
Снимка: архив Булфото

"Точно тези, които трябваше да купят "Булгартабак", ще го купят, при това ще го купят на минимална цена", коментира в парламента левият депутат Румен Овчаров.

"Доволни ще са новите купувачи, които под шапката на една от най-големите руски банки се опитват да скрият имената си. Зад приватизацията стоят определени икономически кръгове в България", отсече той.

Още по темата

По думите му сценарият, предварително замислен с участието на премиера, върви към успешно реализиране.

Бившият икономически министър с ирония процеди, че трябва да сме доволни от продажбата на холдинга, която е станала синоним на прехода и е довела до редица оставки и скандали.

"Истинската лоша новина е, че тази приватизация ще бъде показателна за процеса на приватизация, така както стана приватизацията на "Булбанк", например. Активите от балансовия отчет на дружеството са 560 млн. лв., а финансовите активи са около 290 млн. лв. Вие сами определете дали предлаганите стотина милиона евро са достатъчни", каза Овчаров.

"Тютюнопроизводителите няма на какво да се радват, защото определените за изкупуване количества тютюн са по-малко от тези, които в момента изкупува "Булгартабак".

Няма на какво да се радват и работниците, тъй като седемте милиона инвестиции са значително по-малко от годишните инвестиции на дружеството, които са около 25 млн. лв.", завърши Румен Овчаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
11
 
25
 
! Отговори
Овчар преди 13 години
Вярно е, че Р. Овч. е нагъл и че сигурно трябва отдавна да е зад решетките, но в случая е съвсем прав. Преди 10 години, когато Костов искаше да продаде "Булгартабак" за 200 млн. евро (а не лева), ДПС се опъна и провали сделката. Днес го продават за 100 млн. лева (а не евро) - значи поне 4 пъти по-малко. И ДПС мълчи! Направете си сметка защо мълчи и кой/кои е получил/са получили тлъста комисиона.При последното преброяване се е установело, че 76% от населението са овце! Останалите са овчари!
90
2
 
4
 
! Отговори
до 96 преди 13 години
поредното то какво остана,след твойте приятели ***
89
5
 
19
 
! Отговори
ууууууу преди 13 години
Р.Овч и ти си заподозрян, ама не си на топло
88
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато Бритиш-Американ Табако искаха да купят Булгартабак, правителството на БСП/НДСВ/ДПС не го продаде поради натиска на ДПС. Понеже електората на ДПС се занимава с тютюнопроизводство, а държавния Булгартабак е задължен да изкопува продукцията. Българския тютюн е добър като аромат и добавка към тютюна за основен състав на цигарата поради това западните компании не се ангажират с изкопуването на този тютюн. В последствие Бритиш-Американ Табако купиха фабриките в Румъния ....
87
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тиквичките не четат какво пише за поредното ограбване ами храчат само
86
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еми как няма да заподозре...Той тея обръчи като ги е правил, ние прави сме ходили под масата...ехее що опит има Р.Овч.!!!
85
2
 
3
 
! Отговори
до 86 преди 13 години
Умното ми,понятието "див" капитализъм е от времето на идеологическата борба между двете системи!Оттук-ясен си ми!Понятието е "капитализъм" и сега няма да ти чета безплатни лекции,ами вземи да прочетеш нещо,а не да ми папаглстваш реплики от преди 50 години!Прочети,ако можеш и разбери,но се съмнявам-липсва ти предпоставката,нарчена мозък-високоорганизирана материя с милиарди връзки между невроните!А" див"капитализъм има само в кухината над раменете ти-има безогледно крадене!Диво,за да разбереш!
84
6
 
6
 
! Отговори
не 95 преди 13 години
Няма никакви съветски другари - за бензина - да , НО ЗА БУЛГАРТАБАК , БАНКИТЕ, КРЕМИКОВЦИ - ВСИЧКО Е ПРИ БАЙ ПОЖАРНИКАР И КОМПАНИЯ ......... ДА НИ Е ЧЕСТИТО , ДАЛИ СА ПЛАТЕНИ И 20 % ОТ РЕАЛНАТА ЦЕНА , АМА 10 ГОДИНИ ЩЕЛИ ДА ЗАПАЗЯТ ПРЕДМЕТА НА ДЕЙНОСТ - ЧЕ КОЙ ЩЕ КУПУВА ПЕЧЕЛИВША ЦИГАРЕНА КОМПАНИЯ ДА Я ПРАВИ СВИНЕКОМПЛЕКС ?????????БЛЕЙТЕ БУДАЛИ - НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ , ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА БОЙКО ЩЕ ПРАЗНУВА И 3-ТИЯ СИ МИЛИАРД ...............
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисля че кръгът е затворен бензин,цигари,банки.Вся власт Советам.Подарък от прозападното Борисово правителство за съветските другари.
82
5
 
20
 
! Отговори
фъф БГ,.. преди 13 години
Р.Овчаря е най-големият виновник за ......прехода....20 г.......!
81
5
 
22
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 13 години
Румен Овчаров и Масларова ,може би трябва да имат право на думата, само от килиите.
80
3
 
14
 
! Отговори
.....Р.ОФЧ., преди 13 години
....наглостта няма граници за някои!
79
3
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 13 години
"Къде си ти любов народна, къде блестиш ти искро любородна?................""Стани , стани юнак Балкански, от сън дълбок се събуди!!!!"................Ехо от вековете............
78
2
 
5
 
! Отговори
hagen преди 13 години
Дим над водата.Червената лодка с БУЛГАРТАБАК отплува за Австрия и наш Румчо реди слова за да не я видим.Нали всички капитали на Б-я се изнесоха натам още по Живково време и по късно при Луканов.И сега ехидно прехвърля вината на правителството.
77
2
 
15
 
! Отговори
!?+ преди 13 години
ЕТО ТОВА Е ЧЕРВЕНОТО ПРАСЕ КОЕТО ЗАСЛУЖАВА РАЗСТРЕЛ .
76
0
 
11
 
! Отговори
ЗА НЕГО преди 13 години
7:62 , КАТО ЗА КРАДЛИВ ПРЕДАТЕЛ!!!!
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Р. Овч. го е яд че няма да намаже той и червената касичка и сега е готов и майка си да продаде за да направи сензация...
74
0
 
1
 
! Отговори
до 76 преди 13 години
Кьорчо,Отвори си зъркелите!Наистина тук няма капитализъАз пиша за ДИВ,още веднъж за ДИВ капитализъм,горе долу като това ,за което пишеш но не го осъзнаваш!
73
4
 
7
 
! Отговори
EU-citizen преди 13 години
Р.Овч. Има пълното право да докаже тезата си документално пред съответните органи, а не да плямпа глупости пред медиите. Тези цифри, които размахва си ги е изсмукал от пръстите. Освен това цигарения бизнес отива към упадък. За в бъдеще цигари ще пушат само лузърите и отрепките на обществото.
72
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гнусен мафиот и крадец Р.Овч!