М. Кунева: Надявам се да нямаме вечна партия като преди

Л. Христов: 1,4 млрд. лв са присвоени от Здравната каса
Обновена: 5 сеп 2011 20:52 | 5 сеп 2011 16:54, Елка Василева
195
М. Кунева: Надявам се да нямаме вечна партия като преди
Снимка: Архив Булфото

„Искрено се надявам да нямаме вечна партия, както имахме преди. Разбирам, че има хора със склонност към самозабравяне, но трябва да има и обществен контрол”. Тази позиция изрази Меглена Кунева при среща с лекари и здравни работници в Кърджали. Тя е в града в рамките на националната си обиколка, която днес продължава в Златоград и Неделино.

„Една от най-шокиращите ситуации, на които съм била свидетел в живота си, беше от трибуната на парламента, когато вътрешният министър нарече българските лекари „убийци”. Така не може!”, категорична бе Кунева, която се обяви против изправянето един срещу друг на лекари и пациенти.

Гражданският кандидат за президент призова за изготвянето на национален план за управление на здравната система и обществен контрол върху изпълнението му. В него трябва да се отдели специално внимание върху изтичането на кадри от здравната система, на профилактика и на училищното здравеопазване. „Ние сме потребители на здравната услуга, а тя е огледало на държавата“, каза още Кунева, като акцентира върху двата милиона здравно неосигурени у нас.

Кандидатът за вицепрезидент Любомир Христов посочи, че 1,4 млрд. лева са били присвоени от Здравната каса.

Кунева определи национализирането на здравните фондове като „голям удар”, който е обезсърчил гражданите да плащат здравните си вноски.

„Това е все едно да внасяш за жилище, а накрая да ти взимат вноските и да ти кажат, че не ти трябва жилище, а автомобил“, коментира Кунева.

Тя насочи вниманието и към закриването на болници, което се прави без преходни периоди от поне 5 години, в които хората и специалистите да могат да устроят живота си и функционирането на услугите спокойно и последователно.

„Трябва ни здравна реформа с поглед напред поне за 50 години. Това ще е тежък дебат и президентът може да го организира. Ще е тежък, защото ще е разговор за медицина, а медицината е образование, обучение, заплащане, икономически параметри”, каза още Кунева и добави, че ще предложи смислен преглед на стратегиите в здравеопазването дотук.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
1
 
! Отговори
Меглена е моят избор преди 12 години
Единственият кандидат, който говори искрено и не се страхува да назовава нещата с истинските им имена, без да звучи просташки цинично и без да се съобразява с мнението на вожда...Кунева е човек, който мисли, има позиция и желае да я отстоява въпреки помията и мръсните номера на опонентите.От всички кандидати тя води най-смислената, градивна и идейна кампания, която наистина може да донесе позитивна промяна за България.Ще гласувам за Меглена Кунева!
189
0
 
0
 
! Отговори
Владо преди 13 години
"Надявам се" след тези избори да не ти виждам вече мазната мутра
188
0
 
0
 
! Отговори
DO 173 преди 13 години
...DA za6tITAVA INTERESITE..."W SA6TNOST,TYA IZPALNYAVA KOMSOMOLSKO PORA4ENIE OT KREMAL!ZAPITAI SE KOI DARJI ENERGETIKATA NA ZADINAIKATA?TAKA NARE4ENATA NI RELIGIYA...TOTALNO JALKATA NI IKONOMIKA...SEGA I CIGARITE...JALKA ZADUNAIKA...PREZRYANI NE6TASTNICI SME S TAYA 4ERVENA ***!!!...
187
0
 
5
 
! Отговори
акуд преди 13 години
хехехехе"М. Кунева: Надявам се да нямаме вечна партия като преди" фактически с тези думи кунеФа признава изрудената АКЦИОНЕРНАТА партия БСП и нейните корпоротивни партньори ДПС, НДСВ, СДС и много др.
186
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тази никой не я понася.Вълнуват я само сладки службички и нищо друго.
185
0
 
1
 
! Отговори
барозов преди 13 години
до N 27 : За съжаление хора с цитираните от теб качества нямат абсолютно никакъв шанс да влязат в политиката-жалко но факт
184
0
 
2
 
! Отговори
111 преди 13 години
Tipi4no za Komunist, pri vsqko otvarqne na ustata da plue,abe koga 6te q zakriqt tazi pensionerska partiq?
183
15
 
8
 
! Отговори
УФСЪ преди 13 години
КУНЕВА - ПРЕЗИДЕНТ + ЗА - НЕ
182
6
 
16
 
! Отговори
Парцала Кунева преди 13 години
Тази *** докога ще мърси пространството
181
9
 
14
 
! Отговори
МЕН преди 13 години
А аз кунева се надявам най-накрая да те приберат в лудницата
180
16
 
12
 
! Отговори
Чиче преди 13 години
Бреййй, много ги е страх простаците от Гроб от умните хора! Никой ли не му светва в Тиквата (на поддръжниците Бокови и Цекови), че жената е абсолютно права!?Защо никой от Цековото МВР не отваря и дума за смъртта на Мишо Бирата? Ами за шефа на "паяците"? Или нещо за тъпанарските изпълнения на зам.-министъра Костов? Нима не ги виждате, че са се подредили *** до простака, че и претенции за "вечност" на кухата си партия, като БКП и Тато имат?! Жалки, лъжци, крадци и демагози! Слуги на мафията!
179
14
 
18
 
! Отговори
poohy преди 13 години
Тая *** Кунева, защо не даде пример и не изчезне за вечни времена.
178
12
 
17
 
! Отговори
ттр преди 13 години
надявам се да няма никога повече - Кунева(в политиката).
177
9
 
14
 
! Отговори
Автоджамбазин преди 13 години
За Меглена по баща Кунева, снаха Пръмова като етърва си Уляна (БНТ бивша) можем да кажем, че винаги е била с властта, във властта и на власт. Многопартийно угодна женица, удряща винаги келепирецът в десятката. Като жена-не е от новите модели, но е гаражна, запазена, пребоядисана, тук-таме поударена, но добре изчукана, шибайдах, кожен салон, пълно полит каско...за ретро изложения е подходяща.
176
20
 
9
 
! Отговори
хаха преди 13 години
Боко -върни ни парите....къде ги изнесе.....мафиот безподобен!!!
175
14
 
8
 
! Отговори
100 г. на др.Т.Ж. преди 13 години
ПАРТИЯ-МАЙКА си требе винаги. ГЕРБ е славният продължител на БКП. Да им е честита 100-ната годишнина от любимият на Тиквата неговият вожд и учител др.Тодор Живков. Радваме се, че Ученикът надмина по демагогия и гьонсуратлък Учителя си!
174
7
 
8
 
! Отговори
Zakona преди 13 години
Az se nadiavam da ima i tova da e Gerb. Pone da svurshat neshto. uspeh Gerb.
173
9
 
17
 
! Отговори
Мони преди 13 години
Чий ли пари троши Кунева за безмислената си кампания?Май наши.
172
5
 
9
 
! Отговори
До 171 преди 13 години
Бай Колю, как ги виждаш точно Кунева и Калфин да се "противопоставят" на каквото и да е? Че ние да не сме безпаметни? Не се напъвай, българинът се лъже един път, два пъти, но вечно????
171
6
 
12
 
! Отговори
До 174 преди 13 години
Оказа се, че истинският текст в Доклада за състоянието на "Козлодуй", според професор Майсьо гласял: тези централи /АЕЦ Козлодуй/ като всички реактори тип ВВЕР 440, представляват същностно характеристики на сигурността, които надвишават тези на повечето в западните централи, т. е. точно обратното по смисъл на твърдението на Ферхойген. Кунева с нито едно свое действие не е показала, че защитава Българските интереси.