Дянков пък си похвали Бюджет 2012

Най-добрият е в условия на криза, каза министърът
Обновена: 2 ное 2011 15:37 | 2 ное 2011 10:19,
168
Дянков пък си похвали Бюджет 2012
Симеон Дянков и Бойко Борисов Снимка: БТА

Проектобюджетът за следващата година е възможно най-добрият в условията на криза. Той съдържа в себе си достатъчно буфери, за да може българската икономика да удържи и при лош сценарий за европейските икономики. Това каза министърът на финансите Симеон Дянков пред БНТ.

В държавната хазна за 2012 година има заложени 4 милиарда от еврофондове, които ще се инвестират в инфраструктура и човешки ресурси.

Социалните разходи се увеличават за сметка на тези за МВР и отбраната и това ще бъде тенденция и за 2013 година, обясни Дянков.

"Вече сме казали, че минималната работна заплата ще се увеличи до 290 лв., вече сме го заложили в бюджета от второто тримесечие и работим активно и се надявам до средата на следващата седмица да имаме план за увеличаване на ниските пенсии", допълни министърът.

Още по темата

Той обясни, че вариантите са три. Първият е да се вдигне само минималната пенсия. Самият министър обаче не е привърженик на това, защото по думите му се получава изкривяване. 

"Тези, които са на най-ниското ниво, получават повече, така че аз предпочитам да има в процентно отношение – тези, които получават по-ниски пенсии, да получат по-голямо увеличаване, но и нагоре това да стане с по-малко проценти", разясни Дянков.

Това ще струва няколкостотин милиона, изчисли финансовият министър.

Дянков коментира и протестите на БАН.  „Вместо да стоят по улиците, те да вземат да направят някой друг европейски проект. България има близо 400 милиона лева, които в момента стоят неизползвани, по научни изследвания, и БАН не ги използва. Защо не ги използва, дали не знаят английски, дали не знаят как да се правят проекти, това е вече тема, която си заслужава да се развие“, посочи министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: Симеон ДянковБюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мда голям подем бе чудят дали да дигнат пинсиите с 1 лв или със 2 лв и откога иначе всеки ден оставят по 30-40 км магисрали за 2г по 356 дни по 30 км ехее наколико хиляди км магисрали останах ЕС ни построи пътища дайте да видим сега ко работи правителството
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
60:Странджа, в твоя пост само правим механично заместване на думата "ГЕРБ" с "БКП" и коригиране дробта в последното изречение от 2/3 на 3/3 и всичко си идва на мястото.
63
6
 
4
 
! Отговори
ева преди 12 години
Против съм увеличаване на пенсиите и без това пенсионерите са на гърба на работещите. Сега въвеждат увеличение на стажа за пенсиониране, увеличават данъци, за да съберат тези пари отново от нас, работещите.
62
0
 
9
 
! Отговори
хъ ха преди 12 години
Снимката кърти. Явно фотографа и карикатуриста са си обявили съревнование.
61
1
 
17
 
! Отговори
до Ужас преди 12 години
Всеки човек би се съгласил с тебе защото това са факти---факти и доказателства на цените по всички магазини....обаче някой *** пъпчив герберясал *** ти е сложил минус,защото той като влезне в магазина явно вижда други цени,на някви цени от друг паралелен свят подобен на нашия но с друга система и цени,явно в ония свят Тиквата е Господ и всички Герберасти ходят с чипове в главите и всеки дръзнал да каже нещо срещу тиквата бива предаден на Старейшините от гроб за да бъде убит
60
3
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
Моля доктор ЛекуваГЕРБболести да дойде и да ми постави усмирителната риза,щото не ми е добре.
59
15
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 12 години
България в икономически подем,финансов напредък и с все по - висок жизнен стандарт........И това откакто Бойко и Герб дойдоха на власт. Българина при това правителство започна да живее нормално,лятото всеки си позволи луксозна почивка било в страната или чужбина ......Доходите нараснаха,заведения ,ресторанти и механи се пукат по шефовете,улиците пълни с автомобили, гражданите носят скъпи дрехи....Народа не е толкова глупав и го показа на изборите....Президент от Герб и 2/3 кметове от Герб...ПОБЕДА
58
0
 
2
 
! Отговори
rave преди 12 години
Mrn puk mi e mnogo sme6no nr6to drugo....Ami kato e tolkova hubav toq biudjet, 6to nr go obqviha predi izboritr?^tqha 100% da gi spe4elqt, to i bez tva kakto sa trugnali ne6tata s 99.99% 6e gi pI4elqt kakto pri bai To6o! Pari za biudjet i nauka nema, a za izborite kak nameriha tolko pari za kupuvane!?I mi e tupo 4e to4no tozi vupros nikoq mediq, a i tuk ne postavq !!Ot kude tolkova bezot4etni pari!!
57
5
 
13
 
! Отговори
държавен служител преди 12 години
И аз съм много доволен от бюджета. Ние тук в министерсвото на земеделието си докарваме по две хиляди на месец с премиите, при това в условията на световна невиждана криза. За това и подкрепихме ГЕРБ, защото знае как да се погрижи за нас държавните служители, които от сутрин до вечер хабим здравето и силите си за да върви държавата напред.
56
4
 
6
 
! Отговори
Стоик преди 12 години
Този бюджет е като миналогодишия. Разпределят се пари на ангро без да са направени реформи. Между другото, Дянков е реформаторски настроен, но Цуци възпрепятства инициативата му, поне що се отнася до МВР.
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали нас кризата не ни засяга е Дянков със финансова дисциплина отде доде сега тая криза ай дигайте тез доходи да имат хората покупателна способност да живне бизнеса постройте 5-6 големи завода да има работа стига с тез шосета
54
0
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 12 години
Да--то и по статистика безработицата е 12 %,а реалната е около 50 % нали..По статистика имаме независима съдебна система,а се оказва най зависимата в целия свят...По статистика БГ се е справила почти изцяло с Корупцията и Мафията,а се оказва че сме най корумпираната страна в целия ЕС и близкия изток и най мафиотската нали
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
45:Аз мисля, че се подценяваш. В думите ти има абсолютно здрава и ясна икономическа логика. Ти казваш, че не си съгласен да отлагаш качеството в живота си за неясно кога в бъдещето и си напълно прав.Що се касае за Дянков, аз не съм гледал предаването, което визираш, но да се правят икономически прогнози за 10 години напред е най-малко несериозно.
52
4
 
22
 
! Отговори
Ужас преди 12 години
Моя бюджет - вчера влизам в кварталния ФФ и там ме посрещат нови цени - шпек Перелик 17 лв/кг, хляб типов 700гр. 1.26, Кола 2л. - 2.15!!!! Шоколад МИлка 1.90, Шунка Тандем 14лв/кг! Това са продуктите, които бяха по-евтини с 10-15% преди месец! Хайде после да ми обясняват как инфлацията била 2%, а всъщност реалната за пследния месец на най-купуваните неща е около 10%!!! ФАКТИ! Как да връзвам моя боджет при тези ненормални цени? ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ ПАДА ВСЕКИ ДЕН и това е важното!!!!!!!!
51
1
 
15
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
За да си оправи някой семейния бюджет трябва да има такъв-първото което е...Как да си оправиш нещо което го нямаш...Ама *** БАРАБА като тебе от къде да се сети.Безработицата в Абсурдистан е над 50 % всеки 3-ти млад българин от 18-35 г е безработен,а дори и да работи взима около 350-400 лв месечна заплата---***
50
0
 
14
 
! Отговори
алооо преди 12 години
Когато е предизборно - "Излизаме от кризата", когато трябва да се дават пари "В криза сме". Абе що ли не ви е.. майките!??! Никакви данъци, никакви осигуровки - айде пълнете си бюджета без мене, нещастници!
49
3
 
6
 
! Отговори
до 45 преди 12 години
Внимавай кво си пожелаваш ***
48
3
 
2
 
! Отговори
до 44 преди 12 години
има си статистика, тия твои факти ти си ги изсмукваш от пръстите.
47
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 12 години
Може би заглавието трябваше да бъде "Дянков ПАК си похвали бюсжета". Той го похвали и за 2011, а виждаме какво става
46
11
 
4
 
! Отговори
поля преди 12 години
*** пълно с некадърни червени безработни по форумите. Ай оправете си първо семейните бюджети и после давай акъл на Дянков. Или пък Дянков ви е личен финансист и основен перо приход във личния бюджет. Нема пари тва е, никъде нема пари. Намерете начин да си докарате без да чакате Държавата