Бивши кметове пред Темида, зарече се Дянков

Министърът ги съди, защото прехвърляли пари от бюджетите
Обновена: 23 дек 2011 12:45 | 23 дек 2011 07:31,
116
Бивши кметове пред Темида, зарече се Дянков
Снимка: Impact Press Group

Бивши кметове, които са прехвърляли пари от делегираните бюджети за други дейности ще бъдат изпратени на съд, обяви в Смолян финансовият министър Симеон Дянков.

Вицепремиерът обясни, че за такива нарушения законът предвижда и наказателна отговорност. Досега обаче тази санкция не се е налагала.

Коментарът на Дянков идва вследствие на проверки, които провежда Инспекторатът към финансовото ведомство, а инспекциите в няколко общини вече са установили редица нарушения.

Пример за такова прехвърляне на средства Дянков посочи общината в Дупница.

В много от случаите кметовете са били "доста хитри" и действията им са били обвързани с решения на общинските съвети, уточни финансист №1.

Проверка на финансовия инспекторат предстои и в община Смолян.

"Сред обектите на проверката ще бъдат подписаните през август редица договори в община Смолян, за които е било ясно, че не могат да бъдат обезпечени", ядоса се Дянков.

Според министъра изправянето пред съда на бивши кметове ще накара "всички сегашни и бъдещи кметове да внимават, когато правят такива нарушения на закона".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВАЛЬО ТОПЛОТО Е ОПРАВДАН , ЗАСЕГА ОТ СЪДИИТЕ НА ГОЦЕ, НО ВРЕМЕТО МУ ИЗТИЧА ...
112
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
През 2011 г. 140 000 граждани са осъдени за просрочени дългове и дадени на съдия изпълнител-частен. Обещано от ГЕРБ! Впрочем Вальо Топлото е оправдан от съда...
111
1
 
2
 
! Отговори
Талибан МВФ преди 12 години
Бандити, крадци и психопати начело на властта...Лошо ли е? Колкото и странно да ви се вижда - не! Мизерия + проституция = революция...
110
0
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА,АААА.... преди 12 години
САМО ТАКА ,СИМЕ....СЪД И ПАНДЕЛА ЗА ..."ликвидаторите на общинските бюджети"!КАТО БИВШАТА КМЕТИЦА НА СМОЛЯН----ОСТАВИЛА 11-МЛН.ДЪЛГОВЕ НА НОВИЯ КМЕТ!САМО СЪД И ....РАИРАНА КОСТЮМАРА., ЗА ВРЕДИТЕЛИТЕ НА ДЪРЖАВАТА!ДА ЖИВЕЕ ГЕРБ!
109
0
 
2
 
! Отговори
ШЕ ГО ГЛЕДАШ ,БЕ,111 преди 12 години
....АКО ЛИ НЕ, .....ВИЖ СИ ПРАЗНОТО ТОРБЕНЦЕ, ДРУГАРЧЕ......ХА,ХА,ХААААА....НА МАГИСТРАЛАТА ,ИМА ХЛЕБ ЗА ВСИЧКИ---АКО ЛИ НЕ,....НА СЕЛО ХРАНАТА Е САМО "ЕКО".....!"Назад към народа и природата...."....така казваше и Тато...ха,ха,хааааа...!"
108
2
 
3
 
! Отговори
lkk преди 12 години
тоя кондуктор не мога да го гледам вече
107
1
 
5
 
! Отговори
кмет преди 12 години
Сегаааааа,кметовете които не са дали необходимите гласове ще бъдат стриктно следени ,и преследвани по този начин ще има дърпане на уши,повдигане на обвинения и т.н. На следващите парламентарни избори като изкарат по-вече гласове на Дянков всички производсва се пращат в трета глуха и това е,народа да *** въздух аман от сцени.
106
2
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
боли го *** ДЯНКОВ за вас вие там в резервата имате право да мъл4ите и да плаштате данъци,а тарикатите и *** да си развяват байрака в БГ, когато осъдят някой аз ще се прибера в БГ тоест НИКОГА
105
0
 
5
 
! Отговори
Коледа идва преди 12 години
Отвратителна експлоатация и терор на медии и политици над българите. Идва Коледа и е подло на фона на тоталната беднотия на българина разни третокласни администратори да се изживяват като еманация на държавното управление и висша инстанция за справедливост. СЪВЕСТ НЯМАТЕ, НО ИМАЙТЕ МАЛКО МИЛОСТ КЪМ УТРЕПАНИЯ БЪЛГАРИН!!! Оставете го поне да си изяде киселото зеле на спокойствие.
104
1
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Само се заричат!Незнам някой да са го осъдили?Тиквени рекламки!
103
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нека Дянков да провери какви ги е надробил бившият кмет на Плевен Найден Зеленогорски. Ще му настръхне косата.
102
0
 
6
 
! Отговори
Human преди 12 години
...аз не вярвам, но все пак. За Дянков един сигнал от мен: кмета на Девня- Кузев, по време на изборите незаконно пренасочи пари за изборната си кампания. Общо парите взети от училищата и детските градини са около 300хил.лв. В момента всички градини са затворени, защото парите Кузев ги изхарчи и няма пари за заплати, под заплаха са и училищата. Айде Дянков, като си такъв ербап, ще се задействаш ли!? Кузев е от от вашите редици, гербер! Обещания и празнословия само!
101
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дянков, не знам за бившите, ама от ГЕРБ двама действащи кметове бяха осъдени за гепане :))))))
100
7
 
5
 
! Отговори
РасПутин... преди 12 години
Долу КОМУНОИДНАТА ***!
99
5
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ДЯНКОВ, ОСТАВИ КМЕТОВЕТЕ И ЮРЪПАТА И СИ СВЪРШИ ТВОЯТА РАБОТА ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В РЪЦЕТЕ НА ГЕРБ!!! ОБАЧЕ, ХАЙДЕ ПРЕДИ ДА ОПРАВЯШ, ЮРЪПАТА (за едно кнгресюлейшън), ПОЧНИ ДА СПАЗВАШ ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА. Вече никой не Ви пречи, та като европейци да публикувате СЪВМЕСТНА ДЕКЛАРАЦИЯ на Парламента, Правителството и Президента, че С РАБОТНИТЕ ЗАПЛАТИ, ПЕНСИИТЕ ПЛАНИРАНИ в бюджета за 2012г., трябваше да започнете да спазвате "Харта за правата на човека", залегнала в Лисабонския договор и Конституцията:Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа. Какви са минималните ЧОВЕШКИ изисквания:- "Жизненият минимум" (гладуването) е 298лв. За физически геноцид!- "Социалния минимум" е 692лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. С по-малко се извършва Национален геноцид...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2124лв., а средната заплата е само 640лв...Днес: - 70% от работещите (1.8 мил.) са Социални аутсайдери хора лишени от обществен живот, заради незаплатеният им труд, а те издържат 5.0 милиона Към тази цифра трябва да прибавим и 60% от пенсионерите - около 1.0 мил. Да не забравяме и около 0.7 милиона, живеещи с доходи под Границата на глада от 298лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 6.7 милиона, а всичко това е:- Грубо потъпкване на Хартата за правата на човека и е ГЕНОЦИД, който е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЗА КОЕТО НЯМА ДАВНОСТ!!!!- ОСТОВАТ ТИ 2 ГОДИНИ ДО РАИРАНИЯ ШАЕК
98
2
 
9
 
! Отговори
до №94 преди 12 години
Не всичкия батак е оставен от ***, както Вие казвате! Елате в Сливен да видите какво остави след два мандата "успешно" кметуване бившия кмет Йордан Лечков, който е представител на ГЕРБ.За Ваше сведение сегашния кмет е от БСП и никак няма да му е лека задачата за да възстанови града! Така, че глупостите са излишни за трезво мислещите хора!
97
0
 
7
 
! Отговори
Симитли преди 12 години
ДАНС да извърши проверка и на кмета на гр.Симитли, как се забогатява на гърба на хората !!!
96
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
и ти също в затвора *** долни и изедници на народа
95
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 12 години
Бившия русенски кмет също да застане пред съда ;) има за какво да отговаря :)
94
7
 
8
 
! Отговори
най доброто до тук преди 12 години
Е наглостта на тия нема край!3.5 млрд лв от фискалния резерв.1.4 млрд лв конфискация от НЗОК.60 млн лв осигуровки на първа категория. 300 млн лв конфискация от НЗОК към МЗ. Нови 100 млн лв конфискация от НЗОК към МЗ. Къде са ???Крадеца вика - дръжте крадеца! Този разбойник 'прехвърли' парите за осигуряване в нарушение на Конституцията, а има наглостта да заплашва!Съд за него първо! От Дянков: Да поясня нещо - Бившите ще ги съдим. Сегашните са наши момчета и момичета - герберчета.