Няма да строим ограда по границата с Турция

Правителството отмени миналогодишното си решение
Обновена: 18 апр 2012 12:58 | 18 апр 2012 12:58,
33
Няма да строим ограда по границата с Турция
Целта на ограда беше да се ограничи шапа. Снимка: Impact press group

Правителството отмени решението си за изграждане на защитна мрежа по границата ни с Турция, която да ограничава преминаването на животни и  разпространението на шап и други заразни болести.

Още по темата

Решението за изграждането беше взето на 20 април миналата година.

Причина за отмяната му е финансова.

Окончателната стойност на инвестиционния проект е 28 млн. лева. Тази сума превишава четири пъти първоначално одобрената от Министерския съвет.

Ще са необходими и допълнителни средства за обезщетения на собственици на отчуждени имоти и средства за поддържане и контрол на съоръжението.

Правителството е взело предвид и факта, че  трасето преминава през девет защитени зони за опазване на местообитания и птици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
кртт преди 12 години
google.bg/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:TUR&dl=bg&hl=bg&q=%D0%B1%D0%B2%D0%BF+%D1%82%D1%83%D1%80%D1%86%D0%B8%D1%8F#!ctype=l&strail=false&bcs=d&nselm=h&met_y=ny_gdp_mktp_cd&scale_y=lin&ind_y=false&rdim=country&idim=country:TUR:BGR&ifdim=country&hl=bg&dl=bg
2
1
 
10
 
! Отговори
Производител преди 12 години
Почва новото яко затягане на коланите! Ако не достигат дупки, предлагаме зъмби - ниски цени гарантирано качество.
1
4
 
16
 
! Отговори
Професора преди 12 години
Гербаджиите за пореден път доказаха,че са на власт само за лично облагодетелстване и за разграбване на България.На следващите избори ще гласувам за НФСБ (национален фронт за спасени на България-партията на Скат).Очаквам всички национални предатели да се пържат в ада,защото вярвам,че на този свят всичко се връща,а геноцид спрямо собствения народ е чудовищно престъпление.