Левицата дава пиарките на Найденов на комисията "Янев"

БСП внася сигнали и за заразения боб
16 ное 2012 21:00,
68
Левицата дава пиарките на Найденов  на комисията "Янев"
Манолова пак се възмути от работата на МЗХ. Снимка: архив Булфото

Левицата отново скочи на земеделския министър Мирослав Найденов. БСП днес внесе сигнали срещу Министерството на земеделието и храните в парламентарната комисия за разследване на корупцията на по високите етажи на властта на Яне Янев.

Първият сигнал е свързан с разваления боб, който беше предназначен за помощ на социално слабите по програма “Благотворителност“ на ЕС. Близо 90 тона заразен фасул беше открит в складове, а продуктът е доставен от фирма „Фантастика 95“.

Още по темата

Според депутата от левицата Добрин Данев голяма част от търговете по програма „Благотворителност” са спечелени от въпросната фирма, при това на цени много по-високи от борсовите.

„Разликата, която възлиза на около 4 млн.лв., вместо да отиде до 300 000 бедни в страната, отива в джоба на тази фирма”, възмути се депутатът от левицата.

Мая Манолова добави, че по време на парламентарния контрол социалистите ще питат Мирослав Найденов дали е санкционирана фирмата, която достави заразения зрял боб.

„От разликата в цената на боба фирмата е спечелила над 1 млн. лв.”, изтъкна депутатът.

Веднага след като се разгоря скандалът с боба,  директорът на фонд „Земеделие“ Румен Порожанов заяви, че „Фантастика 95“ ще бъде глобена със 120 000 лева. Съгласно подписания договор между фонда и фирмата изпълнител - „Фантастика 95“, санкцията за нарушение е 2 % от общата сума на договора, която е около 5,9 млн. лв.

Отделно от това Агенцията по храните заяви, че ще има и глоба от 10 000 лв. по Закона за храните.

Корнелия Нинова обяви, че внася сигнал за Красимира Спасова и Лора Димитрова, които станаха известни като пиарките на Мирослав Найденов и които спечелиха обществени поръчки на завишени цени.

Двете дами са бивши пиарки на Агенцията по безопасност на храните. Те са спечелили няколко обществени поръчки и са се сдобили с апетитни имоти скоро след напускането на БАБХ.

Споровете между Мирослав Найденов и БСП текат от началото на мандата на ГЕРБ. Една от любимите теми на левицата станаха “калинките“ в земеделското ведомство – ексдиректорът на Фонд “Земеделие“ Калина Илиева, която беше фалшифицирала дипломите си за висше образование, и ексшефът на “Напоителни системи“ Георги Харизанов, който се оказа без висше образование, но с криминално минало.

Постоянните нападки на левицата предизвикаха иронични изказвания на Найденов, че левицата всеки ден му иска оставката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
2
 
! Отговори
мария преди 11 години
Няма по-*** народ от нашия. И коментарите го потвърждзават. А герб са уникални в ъв внедряването на калинките по министерства и агенции. те прокараха ново явление, назначиха си щатни *** като началнички на кабинети, пиярки...Царистите го дзапочнаха това,този Даниел Вълчев, сега герберите,начело с Дянков,го доразвиха. кой ти дава това,хем безплатна служебна женичка за екскурзии в чужбина,хем заплатки от десетки хиляди,че и стотици. но така му се пада на този *** народ
50
0
 
1
 
! Отговори
коко преди 11 години
нека да разследват и бившата пиарка на Найденов,Евдокимова,която той уреди с топло местенце в посолството ни в Париж!как стават тези работи?
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОСЪЗНАТИ И НЕОСЪЗНАТИ КОМУНИСТИ,БЛАГОДАРЕТЕ НА БОЙКО,ЧЕ ИЗЛЪГА ЕВРОПА,ТА ВИ ОТПУСНА ФОНДОВЕТЕ,ЗА ДА СЕ НАГУШИТЕОТНОВО,ИНАЧЕ ВИ ГИ СПИРАТ,ЗАЩОТО ВИЕ САМО КРАДЕТЕ,Е И ЕДНА-ДВЕ ЧЕШМИЧКИ ВИ НАПРАВИХА ВАЩИТЕ КМЕТОВЕ С ПАРИ НА МЕСТНИТЕ ХОРА ЗА ДА НЕ СЕ ОХАРЧИТЕ ВИЕ КРАДЯЩИТЕ СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ ЕВРОФОНДОВЕ.БЛАГОДАРЕТЕ МУ НА БОЙКО,ТОЙ НЕ Е СПИРАЛ ДА ВИ О Х Р А Н Я В А,Я МОДЕРНИЯ ВИ ЛЯВ СПИНИШЕФ,КАКВИ ДВА ЧИФТА ТЛЪСТИ ЧЕРВЕНИ БУЗИ Е ОГОИЛ.ПОДПИСА ЗАРОБВАЩИ ДОГОВОРИ С РУСКИТЕ ВИ ГОСПОДАРИ...
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В ЗАДУНАЙСКА БЪЛГАРИЯ ОСВЕН ЕКСТРЕМЕНТИ НА КОМУНИЗМА --РУСКИ *** ДРУГИ НЯМА.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОБРИЯ ЧОВЕК,ХРИСТИЯНИНА,МЮСУЛМАНИНА И Т.Н.Т.,НЕ ТРЯБВА ДА МРАЗИ КОМУНИСТИТЕ ОТ НАД 200/ТЕ БАНДИТСКОПАРТИЗАНСКИ ПАРТИИ И ДВИЖЕНИЯ ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО СТАТУКВО В БЪЛГАРИЯ И ПЪЛНА РОБИЯ НА КРЕМЪЛСКИТЕ КАНИБАЛИ,А ТРЯБВА САМО ДА ГИ П Р Е З И Р А . . .
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОЙТО СИ МИСЛИ,ЧЕ ИМА ДРУГИ ПОЛИТИЦИ И БИЗНЕСМЕНИ,А СЪЩО И ДАНДАНИЛОВИ КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ В БЪЛГАРИЯ ОСВЕН СЛУЖЕЩИ НА КРЕМЪЛ Е ЗЛЕ ПРИКРИТ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИЦЕМЕР !...
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
РУСКИ МЕКЕРЕТА--ВСИЧКИ ДО ЕДИН.
44
0
 
1
 
! Отговори
Ужас, ужас преди 11 години
А Пиарките на Найденов са направо чудо и приказ.И крадливи, и грозни.
43
0
 
0
 
! Отговори
хари преди 11 години
Аууууу ква убавица , да не е гълтала нещо ?
42
0
 
1
 
! Отговори
vd преди 11 години
ne znam za neia,ama dai da vidim tia ot ,,g e r b, na primer fidosovs tsa4eva,borisov oligofrena ili tikvata,i taka na tatak..... vsi4ki sa edin do drenki,abe tikvo ti ot film na yjasite li gi izvadi?aide maxaise 4e ni pisna ve4e,varvi si s sbirhinata si
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това се казва политически комфорт. Едните хващат другите в издънка, те пък от своя страна се оправдават с първите, че и те така правили. Това довежда до раздвоение или деление на народа, настройват го брат срещу брата и така на следващите избори СЪЩИТЕ тези хора дали със същия или друг цвят пак ще се намърдат в парламента и ще си продължават да си крадат. Хора бъдете смели поне веднъж в живота си и не гласувайте за НИТО един от тези които ни приспиват вече 60 г. Нека сменим всичко и всички!
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Крадеца вика "дръжне крадеца!". Партията на тая на няколко пъти окраде народа само за 20 години, тя ни набутва преполен боб. Когато твоите съпартийци идат в затвора, тогава плюй по останалите
39
10
 
4
 
! Отговори
Онуфрий преди 11 години
Долната граница на възрастта за червени бабички падна на около 35-40 години. Цола Манолова и тя там! Няма ли мъже за тях?! Стига сте ги товарили с конспиративни задачи, вкарайте ги в леглото си! Успокойте ги! Усмихнете ги!
38
9
 
4
 
! Отговори
Дядото преди 11 години
Ха ха ха тая на снимката ПАРЛАНГОТО мая има ли мъж ,хей хора ако има сигорно с х.я си и затваря устата.
37
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво и е готино на Маноловката?! така и не мога да разбера! Представяш ли си това да ти е в къщи! Ще станеш алкохолик на втория месец!
36
9
 
2
 
! Отговори
До 39 преди 11 години
Пиарките са прибрали 50 х лева не за регистрацията, а за обработката на няколко хиляди страници документация по проекта който е популяризиран във фейсбук. Мисли малко преди да пишеш.
35
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако и го поставя в дупето ,дали ще ме ругае?
34
0
 
1
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
До Мутрарки споко, няма да гръмне аец-а! тях там не ги пускат изобщо, пускат ги само за подписи на договорите за продажба на евтин ток и за покупка на скъпо оборудване или гориво
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИЯ ДВЕТЕ 20 ГОДИШНИ ПИАРКИ, КОИТО ПРИБРАХА ПО 50 ХИЛ. ЗА РЕГИСТРАЦЯ ВЪВ ФЕЙСБУК, С КАКВО СА ПОВЕЧЕ ОТ МЕН- И АЗ МОГА ЗА 10 МИНУТИ ДА Я СВЪРША ТАЯ РАБОТА.
32
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая ако я барне Веждито пиян няма да и слезе до сутринта.