Венета Марковска спасила Плевнелиев от импийчмънт, смята Цветанов

Структурите на Алексей Петров се договаряли с Нейнски и Костов
Обновена: 10 дек 2012 14:24 | 10 дек 2012 10:12,
234
Венета Марковска спасила Плевнелиев от импийчмънт, смята Цветанов
За Цветанов Марковска се оказа спасителка на Плевнелиев. Снимка: архив, Impact Press Group

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че длъжността на президента в България е само протоколна. От думите му стана ясно, че с подаването на оставка Венета Марковска е спасила Плевнелиев от импийчмънт.

МВР шефът отказа да коментира пред bTV изказаната хипотеза от Росен Плевнелиев, че може да не се стигне до избор на главен прокурор и да последва нова процедура.

„Кажете ми какво зависи от президента, но на президента всичко му е позволено да говори, защото той трябва да бъде харесван и трябва да бъде уважаван“, каза Цветанов.

Още по темата
На реплика, че Венета Марковска не е конституционен съдя, защото държавният глава напусна клетвата, Цветанов отвърна:

„Проблемът Марковска не е защото президентът напусна клетвата, ако Венета Марковска не си беше подала оставката, имаше реална предпоставка и тя беше лансирана от опозицията, за започване на процедура на импийчмънт, защото имаме нарушаване на Конституцията на България“.

След това обаче уточни, че е визирал само хипотеза от евентуални действия на опозицията. 

„Венета Марковска с акта си на напускане тя осуети всичко последяващо, което можеше да се развие“, добави Цветанов.

Вицепремиерът беше категоричен, че той и президентът Плевнелиев не са в обтегнати отношения. 

„Ако еманципация на Плевнелиев е за доброто на държавата, значи е за добро. Няма напрежение между нас. Той с действията си много често е ставал обединител на нацията”, добави Цветанов.

Цветан Цветанов се разграничи от коментарите за задкулисни игри между ГЕРБ и лидера на СДС Емил Кабаиванов, довели до отлива на хора от редиците на сините.

Министърът дори посочи как той и премиерът били поканени преди време на тайна среща от Иван Костов и Мартин Димитров. Те поискали зам.-областни управители, трима министри, зам.-министри във всички министерства. Но ГЕРБ обаче не влезли в такива договорки, подчерта Цветанов.

Той нападна и конкретно бившия лидер на СДС, а вече бивш член на сините Надежда Нейнски.

Вицепремиерът подчерта, че Нейнски, която сега се правила на големия демократ, била най-близката връзка с Алексей Петров. „Защо не говори за тези неща, защото според мен има абсолютно договаряне между структурите на Петров и структурите на Нейнски и Костов.”

 Нейнски стана учредител на национален съюз "Единство" в опит да обнови и развие Синята коалиция. 

 „Логично е да има диалог и да се подкрепяме в определени политики”, каза още вътрешният министър относно отношенията на ГЕРБ и СДС.

Ние сме държава на абсурдите заради бавното тромаво правораздаване, каза вътрешният министър в коментар на темата с разширяването на битовата престъпност и безнаказаността по отношение на крадците по домовете, особено по селата.
„Статистиката е, че битовата престъпност е най-разпространена и най-болезнена. Пусканите на свобода рецидивисти възприемат престъпленията като занаят. Те нямат трудови навици и като няма адекватна държава, си извършват престъпленията в продължение на години”, добави Цветан Цветанов и даде за пример младеж от село Мечка, който на 24 години бил с 10 условни присъди.

„Той трябва да бъде изваден от обществото за дълъг период от време – така трябва да изчистим обществото от тази замърсена среда”.

Според шефа на МВР вината за настоящата ситуация с битовата престъпност е в „бавното тромаво правораздаване” и факта, че делата са години наред в съдебната система и по тях няма никакво движение. „Полицията не може да задържа за повече от 24 часа, оттам нататък всичко е в ръцете на прокуратурата”, каза още Цветанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Баси и простотията, вицепремиерът и министър на вътрешните работи не признава президентската институция на държава член на ЕС. Шок и ужас!
67
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един път и тоя да каже нещо умно.
66
12
 
7
 
! Отговори
прокурор преди 11 години
Каквото и да си говорят другарите Цветанов е най-добрият министър на МВР. Спрямо престъпника Р.Петков е в пъти по добър. За БСП-ДПС-ДС. е лош защото им разкри схемите и техните спонсори са арестувани или в затвора.
65
5
 
15
 
! Отговори
revlio преди 11 години
просто момче излезе синчето на слугата на дс много лъже и сам опетлава в лъжите си
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цецо много си злобен и сега си го изкарваш, че не ти а *** беше спуснат за президент !Роско обаче предава българските национални интереси, и той ходи като тебе на поклонение в Турция ...България вижда възможности в успеха на съседна Турция, заяви президентът Росен ПлевнелиевУспехът на Турция е много важен за България.?
63
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Цвъки изтрещя тотално, след като беше на инструктаж 2 седмици в ЦРУ. И ще се попитате защо? Ами защото в някой минал период от време е предал(консултирал) някоя твърде ценна за ЦРУ информация. И е разбрал, че втори мандат няма да има и го чака съдбата на всички предатели и никак не му е лесно. Вчера имаше и друга атака на шофьорска, този път не чадо, а унука Лиляна Ковачева - срещу вицето Попова. Ами нали шофьорите са знаели всички ходове на шефовете си.
62
3
 
11
 
! Отговори
държавата на мафията преди 11 години
ШЕСТАКА ПАК СЕ Н**КА !
61
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От думите му стана ясно, че с подаването на оставка Венета Марковска е спасила Плевнелиев от импийчмънт.Къв импийчмант ве *** кука?? От къде ще намериш 160 депутата да внесат иска....нали пробвахте веднъж срещу Пъравнов?? И второ как ще махнете президента,като конституционния съд трябва да се произнесе,а то такъв няма....!!!!И трето нали веднага всичките ни господари от Брюксел ше почнат да ни спират еврофондовете???
60
2
 
15
 
! Отговори
Петър преди 11 години
А самата кандидатура на марковска не е ли нарушение на конституцията?
59
7
 
9
 
! Отговори
obj преди 11 години
Днес.бг, предполагам с тази снимка целите да предизвикате психологически стрес! Толкова ли нямате що горе долу нормална снимка на г-н Цветанов та точно тази сте поставили, за която дори създателите на "Семейство Адамс" биха завидели?!
58
8
 
6
 
! Отговори
акуд преди 11 години
г-н Цветанов отново е много прав, съдебната система в този си вид никога няма да проработи, ЗАЩО????? защото съдии, прокурори и адвокати са станали едно голямо АД, те са една свръх голяма организира престъпна мрежа за изнудване, за тях е златна мина дребната престъпност. между тези три звена съдии, прокурори и адвокати има перфектна договорка как да бавят и да точат пари постоянно от престъпниците, КАК????? като се разбират извън съдебно да бавят и да трупат дела
57
0
 
12
 
! Отговори
bolka преди 11 години
От изцепките на водещите ни политици и управляващи може да се направи много забавно новогодишно шоу, материал има в изобилие!
56
2
 
19
 
! Отговори
Умен 5ков преди 11 години
Цветанов, измери ли се с глупомера преди изказването?
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Физкултурника да *** на боко биберона и да млъква.Тоя *** за нищо не става.
54
3
 
10
 
! Отговори
До 42 преди 11 години
Повече от 10 години Костов не е на власт и все той е виновен. Ами като е толкова виновен, защо не са го обвинили в съда и осъдили? Май, всички *** от БСП, ГЕРБ и т.н повтарят "Костов е виновен!" за да прикрият собствените си кражби и некадърие. ...........Щото от 23 години българския съд не осъжда за корупция и разрушаване на държавна собственост.Иначе досега всичките ни мили политици да са в затворите.
53
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а оти ги ручахме жабеата ? за кво им беше да си го правят президент като нищо не зависи от него ? кукльо си избраха, сега що пък бил кукльо
52
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То не бяха показни клипчета, то не бяха рязане на лентички, то не беше простотия и за четири години все някой им е виновен я червени, я тъмносини или пък тяхния добряга сипатяга.Как народа неразбра , че нищо добро не ни очаква от тези тикви.Ами само ги погледнете ББ/бедност,банкрут/ЦЦ/цинизъм,цирк/СД/садистична деградация.Само Доган несмеят да закачат щото знаят,че ще патят
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тоя пак се омота като патица в калчища... ей не разбраха тея хора, че трябва да му забранят да говори, щот само им срива рейтинга, ха си е отворил устата, ха е излязло подерното бисерно излияниепросто няма празно, ако специално се бяха търсили такива "умни" и еднакво изглеждащи, нямаше да могат да се намерят
50
0
 
9
 
! Отговори
Лелее преди 11 години
Винаги е весело когато задочникът-физкултурник се опитва да топи всичко и всички наоколо във връзки с Алексей Петров... Кога някой ще го осъди за клевета?
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко хубаво беше 3 седмици без ЦеЦерон, а?