Плевнелиев не се бои от импийчмънт

"Зад всяка една дума в закона има морал", смята президентът
15 дек 2012 20:00,
151
Плевнелиев не се бои от импийчмънт
Росен Плевнелиев. Снимка: БТА

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че никога не се е опасявал от импийчмънт, защото не е нарушавал Конституцията и винаги ще я защитава, ако усети, че с различни хватки се застрашават правилата.

"Зад всяка една дума в закона има морал и държавност отвъд правилата", коментира той пред Дарик.

За импийчмънт на държавния глава се заговори, след като той бламира клетвата на Венета Марковска за КС заради сигнал от прокуратурата и нарушената й репутация. Преди дни и вътрешният министър Цветан Цветанов коментира, че с това си решение Плевнелиев е нарушил Конституцията и отказването на Марковска го е спасило от процедура по импийчмънт.

"Трябва да разкрием атентата не заради външни фактори, а заради българските граждани. Институциите трябва да бъдат на висотата на предизвикателствата на 21 век", заяви президентът Росен Плевнелиев.

По-рано днес Цветанов заяви, че извършителите на терористичния атентат на летище Сарафово са били трима.четирима.

По темата за вдигане на забраната за тютюнопушене на обществени места, Плевнелиев заяви, че се опасява от тръгването назад. Според него е недопустимо да се поставя знак за равенство между фондове и пари и човешкото здраве.

По думите му лутането напред-назад създава по-голям проблем за бизнеса, отколкото въведената забрана. Президентът се обяви твърдо против отпадането на забраната и оцени позицията на здравния министър Десислава Атанасова, която също подчерта, че ходът е нелогичен.

Той допълни, че не е проблем да наложи вето на закона, ако парламентът гласува да се върне тютюнопушенето на публични места, но подчерта, че не плаши с това, а по-скоро иска убедителни аргументи.

Росен Плевнелиев оцени последните 20 години на България с думите "постигнахме немалко, макар че се движехме по лакатушещ път. Можем и повече".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
ПРЕЗИДЕНТА Е ИЗБРАН ОТ НАД 3 000 000 ДУШИ , А ЩЕ ГО СВАЛЯТ НЯКАКВИ ДЕПУТАТИ ,НА КОИТО ЦЯЛАТА ПАРТИЯ НЯМАТ И 50 000 ДУШИ- ГОЛЯМ СМЯХ.
115
1
 
1
 
! Отговори
sofia88 преди 11 години
Не се е опасявал от импийчмънт, а трябва, защото с поведението си тогава, той беше напълно застрашен и можеше и да загуби поста си. Функцията на Плевнелиев е само протоколна, както се изрази Цветанов и не се и съмнявам, че би наложил вето на закона, той само това може. А по повод становището на Десислава Атанасова-министърът на здравеопазването е права, здравето на хората е по-важно от бизнеса и забраната за тютюнопушене на обществени места наистина трябва да остане в сила.
114
1
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 11 години
разгонено дамско кучена дълъг повод - Юлиано - събери си вересиите...
113
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Това е пионката на ГЕРБ.
112
1
 
4
 
! Отговори
До 134 преди 11 години
Ще си изповръщаш и червата от злоба бе. *** ***. Типично за котилото на Борисов - необразовани, *** простаци. Готови да убият за да заграбят всичко. От устата им текат лиги като на бесни кучета. А за бесни кучета има само един лек: Дааааа!
111
3
 
1
 
! Отговори
До 127 преди 11 години
Че то жената човек ли е?
110
1
 
5
 
! Отговори
Mk преди 11 години
Платените форумисти много сте се активизирали нещо....голям рев голямо чудо. Човека бламира някаква корумпирана съдийка и явно не можете да го понесете.
109
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя задмина и Желю отвсякъде,само че Желката си е борец за демокрация,а тоя е послушник в Манастира Шао Герб :)
108
2
 
5
 
! Отговори
до 93 преди 11 години
Хората казват,че е мюсулманин от Гоце Делчев.Баща му е от арабските страни,а майка му е *** от Сандански.Ако това е вярно,то лъжата му е по наследство.Сходни са по произход с Доган-майка ***,баща татарин.
107
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Селянинът от Веселиново е най-жалкият президент, които сме имали.На Плевнелиев избирането му дойде като гръм от ясно небе, от строител го направиха направо политик. Еми... няма поведение , няма риторика, докато се понаучи и ще му изтече мандата. Да се надяваме, че поне във външната политика няма да направи толкова поразии като зелката.
106
1
 
4
 
! Отговори
Дж.Е.Хувър преди 11 години
Преди да поискаме импийчмънта трябва да снемем показания от импи*ката.Защото импийчмънт се иска след доказването най малко на орална любов./нямам в предвид нещо в стил Люински,а нещо по нашенско/демек сочна *** по хайдушки.
105
1
 
12
 
! Отговори
льольо преди 11 години
Него кой изобщо го брои за президент?!Даже и жена му не го смята за такъв!
104
1
 
11
 
! Отговори
До 120 преди 11 години
Отговарям.МАЛКА ПРИЧИНА ли е ФАЛШИФИЦИРАНЕТО на изборите?Е, как човек избран чрез гласовете на ***, избран с явна фалшификация, ще говори за честност.Като е толкова честен да заяви ясно: ДА СЕ ПРОВЕДАТ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ. Аз, Росен Плевналиев се съмнявам в честността им!
103
0
 
13
 
! Отговори
Усмивката преди 11 години
Може ли да бъде президент човек, който две думи накръст не може да каже, ако не са му написани? Като го видя на официално мероприятие да си извади листчето и да почне да срича, гледайки в него, ме хваща срам. Първанов може да е Гоце, може да е убиец на архар, може и да покръшква на Зорка, но Първанов на официални мероприятия никога не четеше от листче. Плевнелиев, ако няма листче може да сбърка и да нарече президента на Чехия президент на Чехословакия и много други лапсуси.
102
3
 
8
 
! Отговори
George1 преди 11 години
Роску олигото,по смешен от всякога.
101
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Росене, не си програмист, още по-малко строител. ББ те набута в президентството, защото му подкопа рейтинга. Сега се опитваш да коментираш правото. Трябва да разбереш че не ставаш за никъде. Ако успя да баламосаш германците, то е за това че са наивни и вярващи. Тук просто губиш. На времето БСП постави Жельо на Дондуков 1 за да му затвори устата, сега теб помисли ако можеш защо...
100
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Плевнелиев не се бои от импийчмънт"Напълно нормално е! Просто не разбира за какво става дума.:)
99
5
 
4
 
! Отговори
До 117 преди 11 години
Не усещаш ли че този който стои в плевнята си ти.Там където стои той ти никога няма да стоиш!
98
2
 
14
 
! Отговори
Както казваше дедо преди 11 години
Млъкни бе -уьо.Вече не ми се и попърджа / псува /.На мене ми става неудобно, че заприличаваме на хамали.А тия как не се засрамиха поне малко от малко? Явно понятието СЪВЕСТ за ГЕРБ-ите е непознато.
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да,обаче анонимния донос го връчиха не където трябва,а в последния момент на Плевнелиев.Целта беше той да премълчи и оттам насетне е лесно.