ЕК: На ключови позиции да няма хора, пораждащи съмнения

Изборът на Цацаров е част от механизма за сътрудничество и оценка
Обновена: 21 дек 2012 21:39 | 21 дек 2012 16:45, Елка Василева
54
ЕК: На ключови позиции да няма хора, пораждащи съмнения
Сотир Цацаров. Снимка: БТА

Европейската комисия няма да взима отношение към личността на избрания вчера от Висшия съдебен съвет нов главен прокурор на България. Това заяви на пресконференция говорителят на комисията Фредерик Венсан, предаде БТА.

Той добави, че ЕК поне засега няма да коментира и въпросителните, поставени около процедурата по избора му, съобщи БНР. 

Венсан повтори принципната позиция, според която никой няма интерес на ключови позиции да попадат хора, пораждащи съмнения.

Говорителят отново уточни, че вчерашните събития попадат в обхвата на механизма за сътрудничество и оценка. Попитан дали може да се очаква извънреден доклад по механизма за нашата страна, той отново изрази принципната позиция, че доклад може да бъде подготвен по всяко време, както и да бъде изразено становище.

Европейската комисия заяви ден преди избора на главен прокурор, че ще следи отблизо избора и предупреди, че процесът трябва да е честен и прозрачен, с гарантирана тайна на вота. Еврокомисията ще представи на Съвета на ЕС подробностите за този избор още в началото на следващата година, съобщи говорителят на Еврокомисията Марк Грей.

Още по темата

Сотир Цацаров беше избран вчера за главен прокурор с гласовете на 18 от общо 24 членове на Висшия съдебен съвет.   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕС какво очакват - мафиотски *** като Боко и Цвъцьо да изберат читав главен прокурор ли?
31
0
 
1
 
! Отговори
Коледа е преди 11 години
Много обичам кожичка от пърлено прасенце. Вадете нажовете.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САМИ СЕ НАТРЕСОХТЕ.ЗАЩО ИЗБРАХТЕ ТОЯ *** БОЙКО?ЗАЩО ПОЗВОЛИХТЕ НАЙ-ДОЛНАТА КОМУНИСТИЧЕСКА ПАСМИНА ДА ВИ РЪКОВОДИ ЖИВОТА.???ЗАЩО ИЗБРАХТЕ ТАЯ ГНИДА ПЛЯВНЕН....?ЗАЩО СИСЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВИЦАТА????ЗАЩОООООООООООО???!
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С ИЗБОРА НА ЦУЦАРОВ НА ТАКОВА ОТГОВОРНО МЯСТО,А Е.С. ЗНАЯТ ЧЕ ТОЯ ДЕБЕЛАК НЕ Е ЧИТАВ,*** В СКОРО ВРЕМЕ ЩЕ БЪДЕ ИЗРИТАНА ОТ Е.С.ТЕ ТОВА НАДРОБИХА МУТРИТЕ.ПОЛУЧИХА СИ ДЪРЖАВА.
28
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета,чета,..И ПАК НЕ ДО УМЯВАМ,КАК МОЖЕ ДА ИМА ТОЛКОВА МНОГО ЗЛОБНИ И НЕ ГРАМОТНИ ХОРА!ТОВА ЧЕ ОБИЖДАШ НА ПОРАЗИЯ НЕ ТЕ ПРАВИ ПО УМЕН НИТО ПО МЪДЪР.ЖАЛ МИ Е ЗА ВАС ВСИЧКИ ТЕЗИ КОИТО САМО ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ!
27
2
 
21
 
! Отговори
Маите преди 11 години
Спасихме се от края на света... но от управлението на ГЕРБ няма спасение, още 6 месеца тегло и мъка.
26
0
 
18
 
! Отговори
нямам думи преди 11 години
Полицията действа ,а прокуратурата спи . Днес са арестували човек откраднал от супермаркет 2 луканки и пакетче кафе за 14лв. и 20 ст.!!!!
25
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абоо,днесбг,колко ви плащат да изкривявате информацията ?!Що цитирате само първата част,а същественото пропускате"Никой няма интерес ръководителите на ключови позиции да започват своята работа поД сянката на съмнения. РАЗОЧАРОВАЩО Е,ЧЕ ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ НЕ ИЗБЕГНА НОВИ ПРОТИВОРЕЧИЯ В ТАЗИ ПОСОКА " това е истината,Европа вече ни отписа,тежко и горко на народа,но сами си избрахме мутри да ни управляват,сега ще си сълбаме попарата им
24
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДОСТА ЗВУЧЕН ШАМАР от ЕС!!! НЕПРИЯТНО МИ СТАНА АМА САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ !!!
23
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТИКВИТЕ НА ГЕРБа СЕ УВЕЛИЧАВАТ! ГОЛЯМ ТИКВЕН БОСТАН СА!
22
3
 
29
 
! Отговори
Ауууууууууу преди 11 години
Ако тоз е честен аз съм мома!
21
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма процедура, която да може да работи в България, след като участниците в нея са жалки подлеци*)))Никаква изненада в предварително нагласеният избор. Цацаров просто си беше спуснат като награда за замотаване на делото срещу Цецо Ушите. Ненапразно бе награден с пистолет от Цветанов. Милиционерите се сдобиха с още една играчка. Тъжна ни майка...
20
7
 
34
 
! Отговори
Лика прилика преди 11 години
По *** и бузки - досущ като Буйко пужарникарчитуу.Колко ли мас ще излезе?
19
5
 
36
 
! Отговори
Търси Бойко, търси преди 11 години
Къде си тиЛЮБОВнародна ???След шест месеца ще я усетиш другарю.Ще те пратим при Тодор Живков, да го охраняваш
18
4
 
31
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
На тази снимка от 20 мин. и гледам особенностите.Лицето на снимката,ще се продаде за тава пържоли.В тази насока,му е Ахилесовата пета.
17
4
 
32
 
! Отговори
ужасссс преди 11 години
Къв е тоя оядения *** бе?
16
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поискай, уважаеми Цацаров да се поосветли миналото на цялата група от вождови персонал на групировката Граб и тогава и аз ще повярвам, че няма хора, пораждащи съмнение! За съжаление голяма част от "управляващите" (учещи се да го ПРАВЯТ на наш гръб) са съмнително умни, съмнително подготвени и безспорно нагли и корумпирани. Взехте ЦЯЛАТА власт, сега какво ще я правите? "Обвинителят" Цецо, комуто не е ра бота да си пъха гагата тук и там не е ли добре да заеме опразнената от А. Петров килия?
15
2
 
31
 
! Отговори
Samo minavam преди 11 години
Поредната безлична мижитурка.На предният глав. прок.,дари не му помня името.Дано да са му намерили достоина работа и тои е наше момче.
14
2
 
11
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
"Венсан повтори принципната позиция, според която никой няма интерес на ключови позиции да попадат хора, пораждащи съмнения"АхахахахахахаЗначи трябва яко търсене в детските ясли. Ама и там трудно нещо ще се намери.
13
26
 
7
 
! Отговори
Вагнер до 1 преди 11 години
Другарю,ти наред ли си изобщо!?!?!?!?!!?????????Ако искаш да ти е още по-гадно от еврея Станишев избери си другия еврей-Пръмова Кунева.