НС спря "Белене", ще ходим ли при маймуните?

Блъскане по банките и караница в парламента за централата
27 фев 2013 14:26,
274
НС спря "Белене", ще ходим ли при маймуните?

Парламентът прие окончателното спиране на проекта АЕЦ „Белене". 

НС отхвърли предложението на лидера на БСП Сергей Станишев за възобновяване на проекта ”Белене”. За нов старт на втората атомна централа гласуваха 33 народни представители, 96 бяха против, а 1 се въздържа.

Народните представители приеха проекторешението на Иван Иванов от „Синята коалиция“ за прекратяването на проекта.

Часове наред депутатите се караха за бъдещето на проекта АЕЦ ”Белене”. От едната страна застанаха „Синята коалиция“ и ГЕРБ, които искат да се спре окончателно проектът, а от другата – БСП, ”Атака” и част от независимите. ДПС обясни, че референдумът е опорочен и те не виждат своето място в днешния дебат.

Още по темата
Стигна се до блъскане по банки от страна на червените депутати, крясъци в зала. Споровете възникнаха от начина на водене на заседанието от страна на Менда Стоянова. Захари Георгиев поиска процедура, но Стоянова я забави. Веднага щом той взе думата, депутатите от ГЕРБ започнаха да блъскат по масата.

„Не може да се гази по правилника на парламента с кални ботуши“, скочи Георгиев. Иван Иванов от „Синята коалиция“ направи процедурно предложение за корекция в заглавието на направеното от него проекторешение за спиране на проекта ”Белене”. Наложи се Цецка Цачева да се върне в зала, за да се опита да въведе ред. Решението на Иванов беше прието.

По думите на Ангел Найденов от БСП Иванов не е имал право да прави това предложение, защото парламентарната група не е разполагала с време, единствените процедури, за които не се взима време, е по начина на водене или за лично обяснение. Според Найденов депутатът е направил неправомерно предложението и предложи то да бъде отменено.

Няма как да не сме благодарни на ръководството на Народното събрание, защото вие създадохте всички условия решението на парламента да бъде атакувано, заяви Румен Петков. По негови думи не било ясно дали това се е случило поради некомпетентност или от желание да се построи централата.

Радвам се, че се разпуска този парламент, защото с голяма част от вас се виждаме за последен път. Парламентът завършва така както започна – с куп процедурни нарушения. Нищо не научихте за четири години, заяви и червеният депутат Антон Кутев.

По време на самите дебати депутатите отново си размятаха листове от парламентарната трибуна, обвиниха се в спекулации, лъжи, манипулации и далавери.

По думите на Лъчезар Тошев от „Синята коалиция“ страната ни не може да поеме риска да строи атомна централа в сеизмична зона. По негови думи трябва да се съсредоточим върху развитието на ядрената енергетика.

Петър Димитров от БСП категорично отхвърли сеизмичната опасност. Разберете най-накрая, че сеизмичният риск в Белене и Козлодуй е еднакъв. Димитров беше категоричен, че този парламент не разполага с нужната подкрепа, за да взема такова решение.

Следващият парламент ще отмени това решение и ще вземе решение в интерес на българите, отсече той. Не знам какво ще запомнят българите от вашите лентички, но ще запомнят една лентичка – несрязаната лентичка на първи блок на АЕЦ „Белене”, ядоса се червеният депутат.

В изказването си той повтори добре познатата теза на левицата, че мнозинството е манипулирало въпроса, че сега отказва да чуе гласа на гражданите и да се вслуша във волята им.

Думата взе и Диан Червенкондев от ГЕРБ, който се съсредоточи върху нарушенията на предишното правителство при проекта ”Белене”. Той призова депутатите от левицата да излязат при протестиращите, които сега недоволстват срещу високите сметки за ток и да им обяснят за непрозрачните договори, които са сключвали.

„Левицата е извън времето и пространството. Какво искат хората? В протестите хората искат яснота, прозрачност, контрол, да се разсекретят всички договори досега. Какво предлага БСП – „Уважаеми, хора, предлагаме ви един секретен договор и електроенергия, която е дори по-скъпа от тази на „Мариците”, заяви Червенкондев.

По думите му левицата е излъгала за цената на втората атомна централа и за цената на тока, които ще се произвежда там.

„Разликата между Ямбол и Стамбул и „Белене“ и „Козлодуй“ е голяма, заяви Червенкондев в отговор на сравненията на левицата между централата в Козлодуй и тази в Белене.

АЕЦ „Белене“ е финансовата сатурнова дупка на прехода, заяви Яне Янев. По негови думи този проект е най-голямата черна каса на българската комунистическа партия. АЕЦ „Белене“, където и да бръкнеш, мирише, отсече още лидерът на РЗС.
Той отново се върна на любимата си тема за енергийната мафия, внесените папки при главния прокурор и бъдещите разкрития, които ще излязат.

„Куче влачи, диря няма, ама аз дирите ги знам и те водят към банкови сметки в Швейцария на вашите кукловоди“, заяви още Янев. По негови думи на площадка „Белене“ трябва да се построи затвор за корумпираните политици.

Бъдете сигурни, че АЕЦ ”Белене” ще се построи, ще дойдат национално отговорни политици и ще отменят решението за спиране на проекта, скочи Павел Шопов от „Атака“. Без тази висока технология отиваме при маймуните, отсече той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: БеленеНС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
1
 
2
 
! Отговори
Г.Х. преди 11 години
До Енергийната мафияТой точно щото се договори предварително с Путин и намериха вариант за излизане от пачите яйца дето го насадиха за това го спря и сега следва 7ми в Козлодуй, който няма да е с такива тумори като ровч, така че да си берат гайлето тези дето са обещавали белене и са взимали пари от руснаците. Те точно за това и драпат сега - 100 пъти ще го прегласува...щото усещат големия руски ...бай Иван по плътно от всякога.Така че няма смисъл да плашите ББ той си е г
205
2
 
7
 
! Отговори
парите или живота преди 11 години
Р.Овч.,Станишката и Гоце сега трябва да върнат комисионните на руснаците иначе ще сме свидетели кърваво отмъщение.Ония не си поплюват ей.
204
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако не сме *** маймуни наистина ще си построим аецаи тогава всичките корумпирани политици дето чакат да смучат от нас чрез фотоволтаиците и американските централи ще го духатинак парите за аеца ще отидат в тяхните джобове под формата на платената десеторно по-скъпа енергияцената на тока е висока не от ерепетата а от фотоволтаиците и американските централии го плащаме ние щото евтиния ток от аеца не влиза 100% в миксаполовината за износ - щото скъпия се продава само на тъпия българин
203
1
 
0
 
! Отговори
Въпрос??? преди 11 години
Аз ще го заместя. Защото когато копувам каквото и да е било гледам три основни неща: 1. Дали е сертифициран със знак CE; 2. Клас на енергийна ефективност; 3. Срока на гаранцията. Това са правила наложени от ЕС. И са наложени за наше добро. Защото в цяла Европа изпитва недостиг на енергията и всички се съобразяват с това. Само наш Бай ти *** не си гаси компютъра докато спи без да му минава през акъла че това му струва мин 40 лв на месец върху сметката за ток.
202
1
 
6
 
! Отговори
Крайни Мерки преди 11 години
Депутатите от БСП трябва да се самозапалят в знак на протест.
201
0
 
0
 
! Отговори
До 218 преди 11 години
колкото до непрекъснатия режим 24/7/365 , то той се ррешава с договра към ЕРП-то , чисто и просто с един електромер измерващ и в двете посоки , когато харчиш повече ти доставят от ЕРП-то , когато харчиш по-малко си доставчик на ЕРП-то и на годишна база се изравнява .
200
0
 
2
 
! Отговори
2 преди 11 години
Станишев е вълкът козината мени но нрава никога,ако дойде на власт тогава ще видим от ново братя галеви,Алексеи Петров и всички мафиоти които са в затвора ще бъдат на свобода,а другаря Сидеров от него по голям зависчия и игоис няма на света,всички са толкоз лакоми че видяхме какво стана с тройната коалиция оглождаха държавата,и как да гласуваме за тях дано Бойко Борисов е жив и по здрав по бързо да излезне от болницата му пожелаваме,дай боже мафията нее искаме.
199
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е и сега кой играе с гебрправи бяхя камунетата избираш борисов получаваш костов и го получихмеа вие си разтягайте гербавите лукуми за нищо не ставатепразни глави в които можеш да си поставиш каквото искаш
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 228 или 0.26868 кВч
197
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Другари , к'во стана бе!? нали пра'ихме референдум.'ората н'искат , а вие .. ще ,ще, ще. Що бе?Шот се решим хубаво , зат'ва ли ше ми я строите АЕЦ? без пари? па то ако беше токо гот , до нас ли ше ше да стигне? не! не ви я искаме централата! МНОГО СТЕ СМЕЛИ ДРУГАРИ!?
196
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ ВИЖДАШ ЛИ ЧЕ 23 ГОДИНИ ОСВЕН ДА НИ ПРАВЯТ НА МАЙМУНИ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАМЕ? ОТ НАС ПО ГОЛЕМИ МАЙМУНИ НЯМА В ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА БЕ ШОПЕ. И ТИ СИ СЕДНАЛ ДА ГОВОРИШ ЧЕ ОТИВАМЕ ПРИ МАЙМУНИТЕ. ОЩЕ ОТ 89 ГОДИНА НИ НАПРАВИХА НА МАЙМУНИ И МАЙМУНИТЕ СИ КАЧВАХА НА ВЛАСТ ТЕХНИ СИ МАЙМУНИ А ПЪК ДРУГИТЕ МАЙМУНИ СИ КАЧВАХА ДРУГИ МАЙМУНИ И ТАКА ЗАПРИЛИЧАХМЕ НА ЗОО ГРАДИНА МАЙМУНАРНИКА. И СЕГА МАЙМУНИТЕ СЕ СЕТИХА ЧЕ ЕДНО ВРЕМЕ СА БИЛИ ХОРА И ТРЪГНАХА ДА СИ ВРЪЩАТ ЧОВЕШКИЯТ ВИД. АМА ОТ МАЙМНИ ХОРА НЕ СТАВА.
195
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
227 КЪМ ДНЕШНАДАТА според ДКЕВР е така , само че там не се отчитат разходите по закриване на централата , нейното консервиране и последвашо опазване в следващите няколко столетия , също така съм сигурен че никой не слага в сметките дълга натрупан на времето за строителството на Козлодуй , тъй като на няколко пъти в началото на 90-те дълговете на държавните предприятия се опрощаваха за сметка на бюджета и се вкарваха в общия вуншен дълг , за това цената на Козлодуй на пръв поглед е толкова ниска
194
0
 
0
 
! Отговори
ДККЕВР 28.06.2012 преди 11 години
Фотоволтаична централа с инсталирана мощност до 30 kWp268.68
193
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е ли в момента най - евтин тока от АЕЦ?
192
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"на площадка Белене трябва да се построи затвор за корумпираните политици. " - това е най-доброто решение за оползотворяване на "гьола"
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
221 зависи какво имаш на покрива
190
0
 
1
 
! Отговори
До 219 преди 11 години
САМО В ТВОИТЕ МОКРИ СЪНИЩА!
189
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
218 потърси в гугъл последната цена на ДКЕВР от месец юни или юли 2012 и ще видиш че до 30 Кв цената е 0.26 , аз не лъжа за разлика от комунистите , проблема е че повечето паркове са сключвали предварителни договори през 2008-9 а тогава цената беше висока , просто такава е процедурата , намираш място скл=ючваш договр с ЕРП-то за присъединяване строиш 2 години и после експлотаираш , но договора е на цени преди 2 години и това е нормално защото твоята инвестиция е от тогава а цените се определят о
188
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ATOMA HE E ZA BYDALI. BYDALITE DA OTIDAT HA SVIJDAHE HA TIKBATA-BYDA!!!!
187
1
 
4
 
! Отговори
ДО 216 преди 11 години
И АЗ ИМАМ НА ПОКРИВА, АМА СТИГА САМО ЗА ЕДИН ДУШ ВЕЧЕР- АЗ, ЖЕНАТА И СИНЪТ МИ. СУТРИН НЯМА ГРАМ ТОПЛА ВОДА. И ПОСЛЕ- ИКОНОМИКАТА ЩЕ ЧАКА ДА ПЕКНЕ СЛЪНЦЕТО ЛИ ? СМЕШКИ !