България не заслужава имиджа си по отношение на корупцията

Това заяви Росен Плевнелиев във Вашингтон
1 май 2013 12:26, Петя Славова
188
България не заслужава имиджа си по отношение на корупцията
Росен Плевнелиев във Вашингтон. Снимка: Президентство

Българската нация е скромна и консервативна, постигнали сме всичко със собствени сили и никога не сме разчитали някой да ни помага. Знаем проблемите си, не ги крием и работим за тяхното решаване. Имаме ясни приоритети и знаем как да ги постигнем."

С тези думи президентът Росен Плевнелиев обобщи ситуацията у нас на форум във Вашингтон, посветен на трансатлантическата връзка в Новата ера. Дискусията с участието на българския държавен глава е организирана от Института за културна дипломация, Факултета по международни изследвания към университета „Джон Хопкинс“ и от германския фонд „Маршал“ на САЩ. Форумът събра двама американски посланици у нас - Джеймс Пардю и Джеймс Уорлик, дипломати, учени и експерти.

Според държавния глава България и регионът имат голям потенциал за развитие, който не трябва да бъде пренебрегван. Росен Плевнелиев припомни, че в близкото минало българските стоки са били добре познати на пазарите в Близкия изток и Азия и днес именно тези пазари проявяват голям интерес към страната ни.

България не заслужава имиджа си по отношение на корупцията и престъпността, заяви българският президент. Росен Плевнелиев обясни, че опитът му в бизнеса го е научил, че 70% от успеха се дължи на добра комуникация и на доверие и тук България има проблеми. Президентът отново припомни, че европейски политици разчитат да повишат рейтингите си като говорят против българите и ги определят като заплаха за социалните им системи. Същевременно в тези държави живеят наши сънародници, които плащат данъци, осигуровки или такси за обучение, напомни президентът и отново подчерта, че страната ни трябва по-активно да показва успехите си.

Европа трябва да бъде по-амбициозна в глобален план, бяха единодушни участниците в дискусията, според които моментът е благоприятен за постигане на споразумение за търговия и инвестиции между Европейския съюз и САЩ, което ще открие нови икономически възможности, не само за всички страни поотделно, но и в глобален план.

В последния ден от работната си визита в САЩ държавният глава ще участва в дискусия, посветена на бъдещето на Европа, организирана от Европейския институт. Неправителствената организация, базирана във Вашингтон, работи за насърчаването на трансатлантическите отношения. Организацията е създадена преди 23 години и е утвърден институт за дискусия по въпросите на Европейския съюз и европейската интеграция.

В столицата на САЩ президентът Росен Плевнелиев ще има срещи с представители на Международния валутен фонд и с президента на Групата на Световната банка Джим Йонг Ким.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
108Водчицата е виновна!
96
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прав си Роска...България заслужава корупцията по отношение на имиджа си.
95
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе чудя се и не мога от толкова години да си отговоря как по дяволите КГБ допусна на власт Горбачов,че на всичкото отгоре му позволи да съсипе не само соц.лагера ,ами и СССР.
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ясна е работата щом има среща с шимпанзето от СБ!
93
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този мух.ьо не ходи на лов, защото е смотан.
92
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега в Хамериката се ходи за да получават инструкции за по нататъшното "демократично" осъществяване на РАЗРУХАТА по плана РанЪт
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Станишев пък никой не го иска в Русия, той нали като ходи там,гн.Путин си намери друга работа и се оказа,че няма време да го приеме,та на другаря Станишев му се наложи да си губи времето и подсмърча из московските книжарници като сополанко.Хаха, живи сме и помним.
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавата се тресе от скандали, Герб се раздира по шеФовете, то тръгнало в Хамерика! И защо е в Хамерика? -Държавна тайна, хахаха!
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРИЯ много неща не заслужава.И ПРЕЗИДЕНТА си може би,или по-точно ТОЙ с работата си до сега не заслужава да е такъв.Но т.к беше назначен(такова впечатление се създаде с номинацията му и с казаното от ББ вечерта след изборите на пресконференцията),чака може би да бъде уволнен.Използвам условно наклонение,защото има хора които няма да са съгласни,може би.
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Разбира се,че хамериканците знаят тъмното минало на шушумигата,ама той нали си пада малко перде и си мисли,че те не знаят комунистическите му залитания.
87
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плевнята наговорил общи приказки и много много,много глупости
86
0
 
5
 
! Отговори
ЧУКЧА преди 11 години
ВИЖДАМ ЧЕ ИМА ХОРА КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ С МЕН ЧЕ В бЪЛГАРИЯ ИМА КЛЕПТОКРАЦИЯ ХАЙДЕ ГОСПОДА КАПАЦИТЕТИ ЧАКАМ ОПРОВЕРЖЕНИЕ ИНАЧЕ И БАБА МИ МОЖЕ ДА СЛАГА МИНУСИ БЕЗ ДА СЕ МОТИВИРА
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
91 ти какво искаш да излезе на трибуната на американския атлантически клуб и да запоне да говори как докато пикаел Борисов го подслушвали и как тримцата с Миро и Кокинов нагласявали схема за въздействие срещу съдебно или досъдебно и аз не знам вече какво прозиводство , ти с всичкия си ли си
84
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** с папионка ,еничарин се старае и, помака и мутрата пред стената и с автомата
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За 85 а бе такова неграмотно поколение ли растете поне като не ходите на училище съм сигурен че гледате футболни мачове , къде играят квалификации руснаците в Европа или Азия , не че по принцип Русия винаги се е стремяла да догонва Европа и винаги си е страдла от азиятщината , но тва е друг въпрос
82
0
 
7
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Въпросът е как тази скромна, работлива и консервативна нация допусна последните 23 години всичките тези безобразия, които напълно я дискредитираха в очите на европейците.Нима сме толкова глупави, лениви и безотговорни ?
81
1
 
9
 
! Отговори
ЧУКЧА преди 11 години
ПЛЕВНЕЛИЕВ като президент който трябва да е наясно с проблемите на страната не ни прави на канарчета Не всички сме зомбирани гербери За каква корупция говориш В България има клептокрация Време е и слепите да прогледнат За да омаловажиш проблема не ни вкарвай в един кюп
80
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
85 все пак понеже съм малко по на ясно с нещата от теб относно географията поне за сега когато се каже АЗИЯ не се има в предвид Русия или СССР вярно че по голямата част от територията на въпросните държавни формирования е на територията на Азия но поне за сега те се смятат за ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ ,а когато се казва Азия се има в првдид друго , разбра ли *** , и стига си ни навирал тази Русия пред очите , тя не е всико на този свят
79
4
 
10
 
! Отговори
НЕ ГЛАСУВАЙ ЗА ГЕРБ преди 11 години
Срам!2 Години чете от салфетки и прегънати листчете!Собствен изказ няма!Това "нещо" не може да е президент на Република България! Срам! Срам! Срам!
78
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този как не го е срам.