Рединг на срещата си с Плевнелиев: Нужна е промяна!

"Демокрация не може да се гради върху олигархията от старо време"
Обновена: 22 юли 2013 17:03 | 22 юли 2013 16:55,
152
Рединг на срещата си с Плевнелиев: Нужна е промяна!
Росен Плавнелиев и Вивиан Рединг. Снимка: БТА

Сегашните политически събития и гражданските протести в страната ясно показват нуждата от промяна в България, настоя след среща с президента Росен Плевнелиев, еврокомисарят по правосъдие и зам.-председател на ЕК Вивиан Рединг.

По думите й е необходимо страната ни да задълбочат усилията си по реформата в правосъдната система и борбата срещу корупцията и организираната престъпност.

Още по темата

Рединг посочи, че Еврокомисията следи с известно безпокойство събитията в България.

"В Брюксел уважават правото на държавите членки да решават сами вътрешните си въпроси, но някои ситуации имат отражение в Съюза като цяло", подчерта тя и изрази надежда, че политическите партии ще положат необходимите усилия за постигане на национално съгласие.

"Политическите партии трябва да отиват към бъдещето, а не - към миналото, защото бъдещето, нови хора, нови начини за правене на нещата е единственият начин. Аз наистина апелирам към онези, които носят отговорност, да се обединят, да забравят миналото и да работят за бъдещето", добави Рединг.

"Наистина съм убедена, че демокрацията не може да бъде построена върху олигархията от старо време. Това не е възможно. Трябва да излезеш от това и да построиш модерна система, където Европа ще бъде с теб", посочи тя.

И Рединг, и Плевнелиев бяха единодушни, че реформите не се правят заради Брюксел, а заради българските граждани.

На свой ред държавният ни глава обеща, че ще продължи да търси всички възможни форми за постигането на политическо съгласие по съществения за гражданите дневен ред, както и за изход от политическата криза.

Президентът Плевнелиев и заместник-председателят на ЕК са обсъдили и предстоящия Граждански диалог, който ще се проведе утре в София, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Според Вивиан Рединг гражданският диалог е уникална възможност за българите да споделят идеите и желанията си за бъдещето на Европа, а и на страната си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като я гледам и тя не олицетворява новите хора..Опитват се да наложат слабо правителство и да не въртят както си знаят:)))))))))))))))))
41
4
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
47 Ако искаш и в Лос Анжелис се командировай само тук да те няма
40
4
 
1
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
47 Ако искаш и в Лос Анжелис се командировай само тук да те няма
39
2
 
4
 
! Отговори
rod_man преди 10 години
До АнонименКолега той Сталин пращаше хората които не му харесват в Сибир!!! Ти от него ли взе пример???
38
2
 
6
 
! Отговори
bochko tikveto преди 10 години
До тук абсолютно нито един па било то и безмислен контра аргумент не се изтъкна в противовес на казаното от мен за евентуалните имена на настоящия ни президент.Само ЧЕРВЕНИ ПАЛЦИ и единствено мълчаливо несъгласие без представяне на аргументи.Това много ми прилича на вица за Нане и Вуте.Я НЕ САКАМ ДА СЪМ ДОБРЕ Я САКАМ ВУТЕ ДА Е ЗЛЕ, а може и втория вариант да се приложи КЕ СИ ЗАПАЛИМ КЪЩАТА ТА ДА ИЗГОРИ НА ВУТЕ ПЛЕВНЯТА.
37
6
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 10 години
bochko tikveto,не че нещо, ама тия работи, дето си изброил (извън дкмс), се базират на някакви пълни глупости, слухове с цел очерняне на базата на нищо съвсем по комунистически. Да речем това *** - ами Станишко също би могъл да е ***, но и още гейчо, украинчо, мързеланко, ленивко и т.н., но бидейки модерно мислещи, такива като мен не се захващат за подобни жълтини, а за делата му. В този смисъл *** е далеч пред Украинчо най-малкото, защото първата му работа не е на 43 години
36
4
 
8
 
! Отговори
rod_man преди 10 години
Нужна е промяна и тя трябва да започне от господина в Президенството!!! Плевнелиев трябва да напусне доброволно поста си ,защото е част от олигархията!!!
35
8
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
Тя каза с дипломатичен тон ОСТАВКА и ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ на които народа ДА избере политици ОТ НОВО ПОКОЛЕНИЕ , Р Е Ф О Р М А Т О Р И
34
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗА ДА ИМА ПРОМЯНА ТРЯБВА: ДОЛУ БСП, ДОЛУ ДПС! КОМУНИСТИТЕ В СИБИР! СОЦИАЛИСТИТЕ В КНДР! НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИТЕ НА МАРС! НЕ НИ ТРЯБВАТ ГРАБИТЕЛИ, УБИЙЦИ, РАЗСИПНИЦИ, ЛЪЖЦИ, ТЕРОРИСТИ, ***!
33
3
 
7
 
! Отговори
bochko tikveto преди 10 години
До АнонименА защо забрави и ГЕРБ.
32
2
 
3
 
! Отговори
Сотир преди 10 години
на *** не му требе демокрация, а келепир :)
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Демокрация не може да се гради върху олигархията от старо време" Символ на която е БСПДПС! ПРАВА Е! НУЖНА Е ПРОМЯНА! ДА ГРАДИМ ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ!
30
5
 
6
 
! Отговори
bochko tikveto преди 10 години
До ViturStStНе е желателно за де използват имена на анатомични ограни като "***" и други подобни.В противен случай форума ще се превърне в публичен дом.
29
1
 
6
 
! Отговори
Oxoboxo преди 10 години
Stiga be, gotina e Viviane Reding, umna i rabotliva jena. Ne e neina vina loshoto polojenie v BG, to vinagi si e bilo zle, a tia pone se pravi che i puka.
28
1
 
5
 
! Отговори
галактика преди 10 години
към подзаглавието - И олигархията, и демокрацията у нас са от едно и също време. /кво праим тогава?!/
27
7
 
2
 
! Отговори
bochko tikveto преди 10 години
Бих желал поставящите червени палчета да се аргументират все пак.Ако има с какво.
26
6
 
12
 
! Отговори
мими преди 10 години
Комунисти, комунисти ама навремето имаше всичко, ходехме на почивки, плащахме си тока и не се притеснявахме, сега хората умират като мухи. И преди като сме работили, тези пари бяха вложени в нещо, а сега парите отиват само при някои избрани
25
8
 
1
 
! Отговори
bochko tikveto преди 10 години
Моля четете "ЗАТРУДНЯВАМ" а не "ЗАКРУДНЯВАМ" - извинявам се.
24
13
 
7
 
! Отговори
bochko tikveto преди 10 години
Когато пиша за президента определено се закруднявам какво обръщение да използвам, моля помогнете да избера някое от следващите:1 Ирландска пастирка2 Г-н Офшорски3 Първия секретар на ОбК на ДКМС в Гоце Делчев4 Чехльо5 Г-н Чемберски- заради понесените удари по главата от Борисов6 Г-н Послушко7 просто НИКОЙ - последното е мое лично предложение.
23
12
 
6
 
! Отговори
Europian Union преди 10 години
На снимката:Мистър Офшорски Български II и Мисис Офшорская Европейска III!