На Цветанов не му трябва охрана, намекна Йовчев

НСО обаче ще реши дали да продължи да пази ексминистъра
Обновена: 11 окт 2013 15:42 | 11 окт 2013 15:33,
104
На Цветанов не му трябва охрана, намекна Йовчев
Цветлин Йовчев Снимка: архив, БТА

Вътрешният министър Цветлин Йовчев смята, че трябва да бъде направен преглед на необходимостта от охрана от НСО на абсолютно всички, които в момента се ползват с такава. Това стана ясно от думите му днес в кулоарите на паралемнта.

Той не каза директно дали ще настоява да бъде свалена охраната на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, но намекна, че такава не е необходима. 

Ще информираме НСО за резултатите от проверката, която сме направили. От извършените проверки няма нито едни сигнал, който да смятаме, че е сериозен. Аз не виждам сериозна заплаха, заяви Йовчев. 

Още по темата
Днес той представи пред парламента данните за заплахите за живота на Цвeтанов, които налагат той да се ползва с охрана от НСО. От данните стана ясно, че сериозни заплахи няма.

Йовчев беше категоричен, че ще даде всички данни на НСО и преценката какво да бъде направено и дали да бъде свалена охраната на Цветанов ще бъде на службата.

Нямам информация за това. Аз не знам, заяви той на въпрос колко струва охраната на Цветан Цветанов.  Със сигурност едно нещо мога да ви кажа - аз по никакъв начин няма да участвам и няма да подкрепя поръчкова акция, заяви още Йовчев. 

Изказването му дойде по повод акцията със задържането на трима души от „Напоителни системи“, които впоследствие бяха освободени от съда с подписка поради липса на доказателства. Вътрешният министър отказа да коментира решението на съда.

Трябва да уважаваме българския съд и да следваме неговите решения. Ако не сме свършили нещо както трябва, следващият път да го свършим, както трябва, заяви Йовчев.

Цветлин Йовчев коментира и казуса с незаконното подслушване във вече несъществуващото СДОТО. Той обясни, че са установени нарушения, а дали има незаконно подслушване ще каже съдът. По негови думи МВР е разработило пакет от мерки, а голяма част от тях вече са изпълнени, за да не се стига пак до подобни сценарии.

Вътрешният министър хвърли светлина и върху това какво ще се случи с 58-те служители на ГДБОП, които не отговарят на критериите за назначаване в ДАНС. Те ще бъдат преназначени в „Охранителна полиция“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПроблемът с кражбите на бежанците е решен вече.Ще обвиняват президента за тях.Той вече отговаря за сирииците :).В тоя дух всякаква смрат е добре дошла.Атака си намери нов враг вече пред който поне за сега не се налага да кляка в парламента и всичко е пушка
50
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Те какво да не вземат да прегласуват бюджета на НСО като свалят охраната на Цветанов, и тея 40 хиляди да ги раздадат?Само циркове бспарски.То не го разкарваха по институци колко да го снимат камерите, не беха тефтерчета флашки и бюлетини.Едно си знаят от ДС едно си правят
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До съдникБюджета, както и много други неща в тази държава ги плащам аз, от собствения си джоб! Може да не си чул, ама има една дума - данъци. Е, такова плащам, и то стабилно, и очаквам адекватна реакция от държавата, не до нас да живеят *** и чалмосани г-жи и да ме е страх да се прибера. Този *** вместо да приказва глупости, да измисли нещо по повод кражбите, които солидно зачестиха като се напълниха общежитията, а тепърва идва и зима
48
0
 
2
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До Анонимен (54)Освен това, ако сумата е вярна, то с месечните разходи за охрана на Цветанов, могат да се издържат малко под 40 бежанци или пък съответните десетина служители на НСО, биха могли да охраняват един лагер за бежанци в София, например. Или методически да ръководят охраната на всичките бежански лагери в България!
47
0
 
2
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До АнонименЩо пък да не се дъвка, бюджета на НСО да не го плащаш ти от собствения си джоб или НСО ти е бащиния?!
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво се дъвка само тази тема? Какъв е тоя Цветанов, какво му е толкова важното? Какво му е работа на тоя смехундер да коментира работата на НСО? НСО си има бюджет и си преценява как да го харчи. Бежанците ни завладяха и престъпността покрай лагерите расте, а тоя смехундер ми говори за охраната на Цветанов. Тотално неадекватни са тия от БСП, от както са дошли на власт гледат само техния интерес, няма едно решение, което да е в полза на хората. ДПС поне си мълчат и краднат. А-така - no comment
45
1
 
4
 
! Отговори
Мильо ВИПОНДов преди 10 години
Всъщност не е проблема дали на Цоко и Боко им трябва охрана. Проблема е че НСО има доста голям щат от гавази на които трябва да се търси работа... Съответно раздутия оперативен щат води и до раздут административен такъв - а там са набутани все "отбрани люде". Ако се намалят гавазите, ще трябва да се махат и канцеларисти. Обаче как да стане това като гавазите са видяли и чули много и ще е кофти да се разсърдят на които и да е управник.... а канцеларистите са "хора на хора"
44
0
 
5
 
! Отговори
съдник преди 10 години
До Анонимен (50)Кой закон?! Кога е обнародван?! Къде е публикуван?! Сайта на НСО, Сиела, Норма, lex.bg, сайта на НС, къде?! Омръзна ми цял ден да питам къде четете Закон за националната служба за охрана?!
43
0
 
7
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До ЗАМИНАВАМ50 Когато попаднеш във бяла държава ще видиш, как хората те поздравяват(на улицата), защото те уважават като ЧОВЕК!
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Панчо ми стани и ти министър и ще те охраняват.В закона са опоменати лицата ползващи услугите на НСО
41
1
 
5
 
! Отговори
ЗАМИНАВАМ преди 10 години
В тази"държава" нито една институция не функционира както трябва за 23години нищо не върви нормално! И сега с тези " бежанци" продължава не функционирането на държавата!- Е...тогава какво ме задържа в тази мафиотска "държава".....
40
1
 
10
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
Чудно ми е,с какво животът на Цветанов е по-ценен от моя собствен или от живота,на който и да е друг български гражданин?!Някакъв световно известен политик,на който се крепи Световния мир ли е,велик учен,откривател или нещо,за което може би не сме чували?
39
5
 
4
 
! Отговори
akud преди 10 години
иофчеф не мисли цветанов, надявам се скоро на теб да трябва охрана
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я да си спомним чия улица беше обградена от половината полиция в София да го пазят. Не се ли казваше Йовчев?
37
2
 
2
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
..... то и тебе Цветлине не ти трябва охрана...и пеша можеш да ходиш на работа, ама те взимат всяка сутрин от НСО и те карат със служебната кола, тебе от кой те пазят а?.... нали си от "честните и почтенните" от какво те е страх?...от престъпниците по улиците ни трябва на нас обикновенните хора охрана! Стига с тая демагогия! На всички ни е ясно какви и на кой обслужваш интересите, само тия от ГЕРБ не разбраха, каква змия си бяха сложили в пазвата. Е, рано или късно истината излиза на яве!
36
2
 
5
 
! Отговори
Daniel_BG преди 10 години
А нещо за охраната на Доган няма ли да каже Йовчев или понеже ДПС е патерицата, това е тема-табу ? Баси смешника имаме за вътрешен министър. И какво право има той да коментира НСО, след като то е на подчинение на президента все още ? Йовчев май по-добре да си знае гьола, че много взеха да им стават гафовете на тия "експерт-министри".
35
6
 
5
 
! Отговори
Сънчо преди 10 години
Явно освен борисов и цветанов ,ген. Тодор Коджейков трябва да пази и кметицата на шопето а защо не и семействата им, все пак нали са елита на обществото пък и при тозе скъпи горива как да си поддържат лични автомобили !!!! Той цецо кола ли поддържа, пари за щерките ли да заделя ,за адвокати трябват , е откъде толкоз мангизи ????
34
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A за охраната на Доган дето е 2 милиона на година си мълчиш а Йовчев? Лошо , много лошо Йовчев! Не така !
33
2
 
12
 
! Отговори
Nasko преди 10 години
А на Ахмед Доган, трябва ли му охрана, а бе Йовчев?:))
32
0
 
8
 
! Отговори
просто аз преди 10 години
Разбира се, че няма нужда от охрана, нито той, нито, който и да е от дебелосер.ите в черните лимузини. Защо обач