Предсрочен вот октомври, когато не могат да закърпят бюджета

Борисов се срещна с Реформаторите, които искат дата за предсрочни избори
Обновена: 17 апр 2014 14:29 | 17 апр 2014 12:34, Камелия Цветанова
202
Предсрочен вот октомври, когато не могат да закърпят бюджета
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна днес, че избори две в едно няма да се случат и заради това смята, че може да се проведат през октомври или ноември, макар че миналата седмица искаше вот на 25 май и за национален парламент.
            
„Когато видят, че не могат да закърпят бюджета за догодина, през октомври- ноември, тогава могат да насрочат избори”, коментира той по време на среща с лидерите на Реформаторския блок, които пък настояват да се постигне дата за предсрочни избори между големите политически сили, за да се спре застоят на инвестициите в страната.
 
Вчера Борисов загадъчно говореше за цифрите „19 и 45”, като единственото, което обясни, е, че 19 е дата и шестимата горски шефове знаят какво трябва да направят на 19-о число, знаят и колко да донесат, а днес хвърли още малко светлина по случая. 

„Преди два дни ми обясняваха за датата 19 всеки месец и 45. За съжаление, човекът, който имаше желание това да го сподели, вчера е загинал при автомобилна катастрофа в Солун, ТИР е влязъл в насрещното движение и го е убил, нищо не казвам, но се надявам следствените органи да проверят по-внимателно. На 19 всеки месец са карани хора в земеделското министерство и са им давани листчета, това е била цената - да събират по 45 хиляди лева”, разясни лидерът на опозицията.

По думите му човекът, който е знаел за случващото се, е имал колебания дали да го съобщи на компетентните органи.

„Отиде в Солун за три дена да си почине, да намери сили, министърът го извика и го удари ТИР. Вярвам на Цацаров, но за да закараш някого при него, той трябва да отиде там и да говори конкретни неща”, коментира още Борисов.
 
Тай отказа да коментира номинацията на Делян Пеевски на избираемо място в листата на ДПС с кандидати за евродепутати.
 
„Аз отговарям за ГЕРБ,  а не за ДПС и не ме интересува, не се бъркам в работата на другите партии, аз отговарям за моята партия и си нося отговорността за това, ще направим всичко възможно да ги победим, на 26 май ще знаем кого хората харесват повече, не познавам структурите и начина на действие на ДПС”, заяви Борисов.
 
По време на срещата той отново обвини БСП и ДПС в липса на морал и политическа отговорност. Според него управляващите са направили всичко възможно, за да се избегне чисто технологически възможността за избори две в едно.
 
Борисов смята, че дебатите по време на предстоящата кампания няма да е върху европейската тематика, а изборите ще са своеобразно социологическо проучване за подкрепата на партиите.
 
„Убеден съм, че БСП и ДПС пак ще ги опорочат, за да могат поне малко да се доближат до нашите резултатите”, коментира Борисов.
 
Той заяви още, че България не само може да стане енергийно независима, ами дори може да изнася газ, защото находището „Хан Аспарух” е с много залежи.

„Убеден съм, че нашето управление ще остане в историята с това, че дадохме разрешение да се проучва находището и то е много богато. България може да е производител и износител на газ, това беше стратегическата крачка, която направихме”, заяви Борисов и добави, че заради това е паднал от власт.
 
Той смята, че находището ще направи България богата и независима.
 
От своя страна Реформаторският блок настоява България да е инициатор на формирането на Европейски енергиен съюз. Според Меглена Кунева, лидер на „България на гражданите”, ако целият  ЕС договоря общи цени с Русия, то  цената ще падне с 33 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
8
 
7
 
! Отговори
gost99 преди 10 години
До ДАМ Аз пък на евроизборите няма да гласувам щото не ме вълнуват въобще.Ако има предсрочни избори със удоволствие ще гласувам и то против българоубийеците от герб.Само и само да видя отново насраните *** на бойко медотиев борисов по прякор око *** и гъзоблизците му.
54
7
 
9
 
! Отговори
Вики преди 10 години
Вижте само какво задоволство се чете на мутрата на Тиквуна... Той вече се изживява за вожд и на реформаторите!
53
4
 
7
 
! Отговори
ми4 преди 10 години
Ще коментираме след изборите !!!Имам още малко вяра в истинските Българи !!!
52
11
 
8
 
! Отговори
До 54 преди 10 години
Ще ревете за Дянков след тези крадци.
51
5
 
13
 
! Отговори
gost99 преди 10 години
Ало до герберските тролчета.Ха ха герб бяха увеличили парите .Егати и смеха.Бойко тиквеника на снимката не даде на хората нито коледни нито великденски добавки нарече хората лош човешки материал прати ги да сядат картофи на нифата каза им че със българите трябва да се държат като със куцета ми.Май на вас герберите също като своя вожд много ви е къса памета.
50
5
 
5
 
! Отговори
До 40 преди 10 години
Не фото мексико а фото сараите си ти. Явно си *** сидераст.
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДАМЗа кого по-точно да гласуваме?!?!
48
17
 
8
 
! Отговори
ДАМ преди 10 години
ГЛАСУВАЙТЕ МАСОВО НА 25 МАЙ ЗА ГЕРБ И РБ,ЗА ДА ДОКАЖЕМ НА КРАДЛИВИТЕ И ЛЪЖЛИВИ УПРАВЛЯВАЩИ МАРИОНЕТКИ ОТ БСП,ДПС И АТАКА,ЧЕ НЯМА ДА РАЗРЕШИМ НА МАФИЯТА ДА ОГРАБВА ЧРЕЗ ЗАЕМИ НАРОДА
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ЗАЩО НЯМАШЕ ПРЕДСРОЧЕН ВОТ, КОГАТО ДЯНКОВ НЕМОЖЕШЕ НЯКОЛКО ПЪТИ ДА ЗАКЪРПИ БЮДЖЕТА ???
46
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само Борисов ще ни избави от триглавия змей, кученцето на мафията. Тролчетата на Йовчев тук си ги слагам на ****.
45
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименсега и Хасфалт нема, брато!
44
8
 
3
 
! Отговори
пацо преди 10 години
До mi4Никой не те пита за мнението ти,бе папуняк!Инак нема лаф да става.
43
5
 
8
 
! Отговори
Бобий преди 10 години
До mi4Миче, нито занеш нещо, нито си особено умен. Всъщност си доста промит мозък. Виж там, занимавай се с нещо друго, което е по близо до ограничения ти седерастки мироглед.
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само *** платени сидерасти ли пишат тук?
41
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До mi4Ами ти какво толкова хареса в една мутра-наркотрафикант и пословичен лъжец?!
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Предлагам на евроизборите да се купи памперси на бойко медотиев борисов по прякор боко тиквеника ,на гъзоблизците му и на герберските безмозъщни тролчета.Ще като видят ще резултатите не са в тяхна полза се *** от яд в гащите.След това герберите ще си избършат*ните *** със памперсите.
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какво е телохранител? Лакей, който е дотолкова сервилен, че е готов да жертва собствения си живот за господарите си.
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Реформаторите без Борисов са нищо.
37
4
 
9
 
! Отговори
Духовников преди 10 години
Дами и господа,Вижте позора на България, събран на една снимка....
36
10
 
8
 
! Отговори
mi4 преди 10 години
Започвам да си мисля, че тука пишещите сте обратни ! Защо толкова много харесвате Съселчо, доганя, местаня, сидероглу и прасеевски ????Или просто сте *** !?!?!Знам само едно, че много искате да ни направите Руска губерния половината а другата половина вилает на Пуйка !