Плевнелиев: Осъждам всяка проява на насилие!

Той изпрати съболезнователна телеграма за жертвите в Одеса
Обновена: 3 май 2014 19:12 | 3 май 2014 15:33, Анисия Иванова
237
Плевнелиев: Осъждам всяка проява на насилие!
Президентът Росен Плевнелиев. Снимка, архив БТА

Категорично осъждам всяка проява на насилие, която заплашва мира и води до прояви на жестокост и човешки жертви, заявява президентът Росен Плевнелиев по повод събитията в Одеса. Държавният глава изпрати съболезнователна телеграма до временно изпълняващия длъжността президент на Украйна и Председател на Върховната Рада Александър Турчинов по повод жертвите при безредиците в Одеса, съобщиха от прессекретариата на президента.

Още по темата
"От свое име и от името на българския народ, моля, приемете най-искрени съболезнования по повод десетките граждани, намерили смъртта си по време на трагичните събития в Одеса. Бих искал да Ви уверя в дълбоката си съпричастност с мъката на близките на загиналите и на народа на Украйна. Убеден съм, че трагедия от такъв мащаб е тежък удар за всеки народ и за всяко общество", заявява още президентът Росен Плевнелиев в съболезнователната  телеграма и пожелава бързо възстановяване на ранените и пострадалите по време на безредиците.

"Искрено се надявам, че виновните за насилието и безредиците ще бъдат открити и наказани с цялата строгост на закона",  посочва държавният глава. Президентът Плевнелиев призовава страните в конфликта да се въздържат от провокации и да работят за възстановяването на реда и законността в името на спокойствието и сигурността на гражданите както в Одеса, така и  в цялата страна.

"Използвам възможността отново да изразя солидарността си с украинското общество и вярвам, че народът на Украйна сам ще избере пътя на развитие на страната си на честни и демократични избори", посочва още в писмото си президентът Росен Плевнелиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички, които непрекъснато се опитват да злепоставят президента и да изкривяват според собствените си интереси неговите инициативи и послания, са обременени от миналите си действия, съпричастни на корупцията и разрухата. Липсата на морал ги прави безочливи, а страхът от пълно публично разобличаване и отнемане на придобитите през годините на прехода облаги, ги превръща в постоянни врагове на хората, нямащи техните грехове. Управляващата коалиция е доволна от примитивите, че те им крепят властта.
178
2
 
15
 
! Отговори
Савов преди 10 години
Г-н Президент!Забележително е колко се стараете да помогнете на народа и нацията! Ще ви помоля да направите още едно усилие и да ни освободите от вашето присъствие в политическия живот!Подайте си оставката, таке ще помогнете на народа си, а и ще спрете да се излагате!Институцията президент - обединител, баща на нацията! Съжалявам но аз не искам такъв баща!Съзнателно няколко пъти употребявам думите нация и народ и се чудя Вие за коя нация и народ, не е Българската,
177
2
 
26
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
"Президентът на Чечения избухна: Фашизъм в Одеса!Версията на украинското МВР е върховен цинизъм, смята Рамзан Кадиров...Да се обвиняват изгорелите живи в сградата хора, че сами са се подпалили, е връх на цинизма, постъпка, която трудно може да намери адекватно определение", каза Кадиров".Ето правилната позиция на един "правилен" президент! Алооо, Плевнелиев, добре ще е да се разкараш от мястото, на което те назначиха и да спреш да излагаш държавата и нацията ни!
176
2
 
16
 
! Отговори
Има ли мъжееееее преди 10 години
Да му го турят в устатааааа, та да млъкнеееее.Иначе жените ще му ги натриймееее.
175
2
 
21
 
! Отговори
Българи преди 10 години
Предателите трябва да се избиват. Още повече когато са на конци.
174
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ето го хубавеца ,приятел и ревностен защитник на убийците от Киев!!
173
2
 
7
 
! Отговори
Georgi преди 10 години
Are toz pa ne sprq da plqmpa veche 2 godini i to barim smisleni neshta da govoreshe ami samo poluchava rechi v slushalkata ot Bate Bocko. Ne simpatiziram na nikoq ot kradlivite partii v Balgaria no ako trqbva da budem napulno chestno to edinstveno Stanishev kato muj izleze i kaza istinite i apsolutno prav. Ako nqkoi ne e razbral, che na voina sreshtu Rusia ne se skacha to po losho za tqh samite.
172
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Валеримного правилно казано.
171
0
 
7
 
! Отговори
МИ преди 10 години
нито президент нито правителсво имаме саглам.междудругото,анонимните изчезнаха последно врме от мрежата...нещо става...
170
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мистър Бийн отново предизвиква смях в залата.Този е по-смешен и от Mr.Bean
169
2
 
33
 
! Отговори
Валери преди 10 години
Да му се не види , г-н Президент толкова ли в трудно да се опънете на западните лидери. С какво толкова са ни притиснали. Как може да пращате съболезнователна телеграма на същите тези които ги убиха. И какво толкова ако харесваме Русия ей така просто. Какво толкова за бога....възмутен съм. Станахме най-големи братя с Америка и Турция на политическо ниво, а Русия трябва да ние враг. Да ви е.а мама.. тук не говорим за СССР а за Русия разберете го веднъж за винаги.
168
0
 
0
 
! Отговори
АК47 преди 10 години
https://youtube/watch?v=hOUUJE9dChwЕто какво говорят експертите в Германия
167
2
 
27
 
! Отговори
МРЪСНА ГАД преди 10 години
Еврофашистите когато убиват с *** - това му казва ДЕМОКРАЦИЯ, а протестите на хората били сепаратизъм. ТОЯ *** НЕ МОЖЕ ДА Е БЪЛГАРИН
166
2
 
24
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
айде да не си изкарваш това в къщи на политиката. Като го кажеш това в къщи "осъждам насилието" сигурно жена ти се подпалва още повече и те смачква двойно повече от предвиденото-един път заради гафа ти, втори път за това че и напомняш че си недостатъчно мъж!
165
1
 
29
 
! Отговори
Росен Плевнялиев преди 10 години
Осъждам всяка проява на насилие и затова изпращам в Украйна мироналагаща експедиция начело със Соломон Паси и два въоръжени трабанта.
164
2
 
26
 
! Отговори
rumen221 преди 10 години
И в ЕС имало честни хораПолитологът Йохан Бекман, доцент от Университета в Хелзинки коментира: - Това, което стана в Одеса, е истински геноцид! И със сигурност отговорност за това носят националистите и Десен сектор. Но и ЕС има своята вина. Достатъчно дълго ЕС даваше картбланш на новото ръководство на Украйна.- Ще ви кажа и друго в Киев управлява хунта, профашискта хунта. Това е нелегитимна власт!.- НО В КОЯ ДЪРЖАВА ФАШИСТИТЕ НЕ СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ?!.
163
2
 
27
 
! Отговори
Стефан преди 10 години
Тоя няма ли капка срам и почтеност? По-голям некадърник за президент едва ли някога сме си избирали...
162
1
 
32
 
! Отговори
Ифтар с мюфтия преди 10 години
Да пратиш съболезнователна телеграма до Турчинов за изгорелите живи в Домана профсъюзите в Одеса, е все едно ако преди един век румънският или сръбският крал беше изпратил съболезнователна телеграма до султан Абдул Хамид за загиналите при опожаряването на Стара Загора от войските на Сюлейман Паша през 1877 г.
161
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вашингтон се изказа първи, а роската повтори. Браво роска, бягай да вземеш хонорара си.
160
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Неадекватен.Най добре да си мълчи и да кима умно.