Негласно, но ясно: ГЕРБ пускат Фандъкова за трети мандат

Кметицата обяви, че ще агитира само в последния месец преди вота
Обновена: 11 авг 2015 14:08 | 11 авг 2015 10:42,
126
Негласно, но ясно: ГЕРБ пускат Фандъкова за трети мандат
Снимка: архив Булфото

Йорданка Фандъкова влиза в битката за трети кметски мандат в София. Макар ГЕРБ все още да не са издигнали кандидатурата й официално, сегашната кметица даде да се разбере, че тя отново ще е претендент на управляващите за столичен градоначалник.

"Надявам се кампанията да е с нови идеи за София, а не за политиканстване. Някои от опонентите искат да решават национални проблеми, а други вътрешнополитически. Моята кампания ще е разговор за София", каза Фандъкова пред bTV.

Още по темата

Тя обясни, че ще прави агитация само по време на предизборната кампания – месец преди вота. Затова и отрече течащите в момента ремонти из столицата да са свързани с изборите. Фандъкова обясни и че няма притеснение за изборите, защото екипът й работи във всички сфери през последните години.

"Моята програма винаги е била с ясен план за действие и точни обекти", каза още тя и допълни, че няма как да се свърши всичко за 4 години и по тази причина не може да се обещава да се реши всичко.

Йорданка Фандъкова обясни и че в момента общината изпълнява тригодишна програма, която е започнала миналата година. "Стараем се да не се блокира изцяло града, а в същото време базовата инфраструктура няма алтернатива", обясни тя и отбеляза, че догодина най-активни ще са ремонтите на кварталните улици.

Столичният кмет увери и че в момента всички ключови ремонти – като този на "Цариградско шосе" и "Руски паметник", се движа в срок и трябва да бъдат приключени до 15 септември, когато трафикът става особено засилен. Ремонтът около НДК пък трябва да е готов до края на годината, като за следващата пролет ще остане само пространството пред Двореца на културата, където са открити сериозни проблеми с хидроизолацията.

Кметицата беше категорична и че навсякъде, където е разкопано от "Топлофикация" или "Софийска вода", например, ще бъде асфалтирано. Тя се похвали с процедурите за нови трамваи и изрази надежда в следващите години автопаркът да бъде обновен. Като добри постижения на екипа си, тя посочи и строителството на детски градини и посочи, че това е нейната лична кауза.

На въпроси на майки с колички за средата, в която трябва да се движат с децата си, столичният кмет заяви, че разбира проблемите им и от личен опит и каза, че в някои от подлезите се строят асансьори, както и че се работи за ремонта на тротоарите, но не даде конкретни срокове кога родителите с малки деца или хората с инвалидни колички ще могат да се движат спокойно и без препятствия из София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Толкова ли няма някой друг от ГЕРБ? Фандъкова се измори и дори сложи очила.
81
1
 
1
 
! Отговори
видинчанин преди 8 години
Който иска градът му да заприлича на Видин нека да гласува за БСП.90 милиона бяха дадени за воден цикъл и след като валя след това наводнени бяха само тези улици по които беше правен ремонт.Там където не беше пипано нямаше проблеми.Сега махат мрамора от центъра и поставят плочки.За около декар площ-2 милиона.Тоест 1 кб.метър излиза 2000 лв.Сякаш са златни.От БСП и ДПС ни дойде до гуша във Видин!
80
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Данчето много направи но за....себе си.
79
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е нужно да агитира. Толкова направи за София, че вече е преизбрана на 100%.
78
10
 
8
 
! Отговори
тих великан 681 преди 8 години
На мен ми харесва как се развива София и тази жена заслужава повече с целият и екип! Не съм шоп,но ми харесва как процъфтява София
77
7
 
13
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
Фандъкова нито за министър на образованието ставаше, нито пък сега за кмет... Аман от далаверите и
76
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който иска да си я харесва и избира. Тази година разора и парализира София за да има държавни поръчки за герберунски фирми от които се гепи безогледно. На тая мишка не вярвам и дума като знам кой ни я монтира. Ще има да чакате добра организация и качество на ремонтите и такова няма да има. Слушах я сутринта, али-бали като преди години. Важното е Рапоня да е задоволен.....финансово. нали така, Данче?
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тука хранат само селяни щото пътуват по 3 часа с влака да дойдат на работа и да пият от сутринта
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината е че който и да е кмет от герб ще свърши същото което е направила и фандъкова тя и крачка не прави без да пита
73
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое в софия прилича на клоака бе селянин дай поне 3 примера
72
5
 
10
 
! Отговори
до Българин преди 8 години
Ти от Младежкото гробарска движение ли си или пенсионерското? Тази безличница смотана ако не слушка Рапона и не му помага в краденето щеше да кеси като даскалица в некое забутано училище. А Рапона обича тези дето слушкат. И като краднат да му дават. Ето защо е най-добрата. А София заприлича на клоака.
71
12
 
11
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Фандъкова е категорично и неоспоримо най-добрият кмет, който градът ни е виждал. Не 3 мандата, а 33 мандата ще управлява, или докато някой не реши да я смени и я компроментира по стар комунистически обичай.
70
8
 
4
 
! Отговори
an.elica преди 8 години
Постигнатото и построеното за растеж на София като европейска столица е факт, който всеки разсъдлив жител цени и съхранява като своя собственост.Качествата на настоящата кмет на столицата разкриват дипломатична и отговорна личност,която се справя успешно и резултатно.Със сигурност визитите на страните от европейската общност са приятни и паметни при престоя им у нас.
69
5
 
7
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
Ами след като разкопа цяла София и може би си е намерила заровената диплома, защо да не е кандидат кмет... Той и Софиянски изкара два мандата и стана клиент на прокуратурата... Сега е ред и на Данчето...
68
8
 
8
 
! Отговори
атанас преди 8 години
Гати недоволната вечно плюеща ***! Като сте толкова големи капацитети, кандидатирайте се вие бе. Да ви видим как на 2-рия ден ще си подадете оставката от неспосоност да се справите с каквото и да е било. Стандартът в София расте всяка година, такова нещо безработица почти не съществува, а инфраструктурата постоянно се подобрява, за 2 мандата е направила повече, отколкото кметовете преди нея за 5. Вие си плюйте, пък ще я видим пак кметица на първи тур още избрана!
67
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 89Кадиев е ***. Той е достоен представител на олигархичната мафия на България.
66
3
 
5
 
! Отговори
До 88 преди 8 години
Защо чакаш някой да дойде да оправи дупките? Има телефон, на който можеш да се обадиш и да подадеш сигнал за дупка. 100% работи, тъй като го използвам често и наистина оправят дупките!
65
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бесепето да прати Кадиев срещу Фандъкова!И за пореден път да загубят червените крадци :))))
64
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма да гласувам за нея,защото:не е влязла в кварталните улици да види в какво състояние са-не са мити поне от 30 години и явно това не е и нейна грижа.Освен това са дупка до дупка.Баба ми не помни кога за последно са ги асфалтирали.Госпожата трябва да знае,че София не е само център и любимия и кв."Ив.Вазов"и не е само метро,въпреки което задръстванията не са намалели.Ремонтираните подлези по бул.Ботевградско шосе вече се ронят/стълбищата/а електронната система по спирките не работи.Няма контрол
63
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фандъкова е страхотен кмет, а София расте и хубавее за ужас на комунистите :)