Свалят червените номера от колите на консулите

Отнеха им правото и да купуват коли без да плащат ДДС
16 мар 2016 18:27,
12
Свалят червените номера от колите на консулите
Снимка: Facebook

Червените дипломатически номера ще бъдат свалени от автомобилите на консулите на чужди държави в България. Повечето от тях са български граждани и затова ще трябва да сменят номерата си с български до три месеца. Консулите, които са чужди граждани, ще заменят червените номера със сини с ХХ.

Това стана ясно по време на днешното заседание на правителството. На него бяха представени промени в три наредби, с които почетните консули на чужди държави у нас се лишават от голяма част от досегашните си привилегии.

Още по темата
Орязването бе поискано от премиера Бойко Борисов миналата седмица. Няколко дни по-късно външният министър обясни, че това се прави заради зачестили сигналите за неправилно паркиране и неприлично поведение на консулите.

С новите наредби се орязват и други привилегии – купуването на коли без да плащат ДДС, ползване на данъчни облекчения и др.

Остава единствено възможността почетните консули да не плащат ДДС и митнически сборове за помещенията на консулството, за печатни издания, знамена, мебели, обзавеждане, книги и др.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
7
 
! Отговори
kan4o преди 8 години
Колко хубаво,че чак на човек му се иска да повярва-нещо ще се промени.Да, ама не! НЕ ВЯРВАМ!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 10Средно статистическият човек много добре разбира за какво става дума, драги. Само като изчете списъка им му става ясно, че не става дума за копане, а за благинки за благи хора над средно-статистическия размер.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уважаеми журналисти! Моля, представете новината разбираема за средно статистики човек. Новината така е представена, че ще каже човек кой знае какво ще направят. Това е пропуск допуснат от държавата ни. Почетен консул е коренно различно от генерален консул. Всеки може да стане почетен консул на дадена страна, стига да е направил нещо значимо за нея и да е материално осигурен. Това е то
8
0
 
9
 
! Отговори
Кака Цвети? преди 8 години
Кака Цвети не беше ли консул на Исландия?
7
2
 
16
 
! Отговори
Въпросчета преди 8 години
Ще ни каже ли някой1. На каква стойност е неплатеното ДДС от покупките на т. нар почетни консули за последните 5 години?2. Има ли сметки в банки в Лихтенщайн почетния консул на съответната държава? Както и подобните в други точки на данъчния рай.3. Как точно се става почетен консул, конкурси нещо?Знам, че отговор няма да получа. Но тук става въпрос за суми, вероятно надвишаващи контрабандата и то, официално от хора със завидно материално положение.
6
1
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
До Анонимен 5О, не се и съмнявам, че си има някаква полулегална тарифа на КАТ за червени номера, както навремето синята лампа на Стоичков.
5
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свидетел съм на мутри, които нямат нищо общо с консулства или посолства, които също карат с червени номера!!
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз българина плащам ддс а те не ... на моменти мразя България, но за съжаление съм обречен да съм българин, надявам се един ден, това да е за добро!
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на Борисов . Щом такива като Гергов-свинаря от БСП са консули естествено на Русия , това си е далавера , или Прокопиев например .
2
1
 
22
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
на "почетните" консули. Има голяма разлика между почетно консулство и генерално консулство.
1
2
 
19
 
! Отговори
ДС преди 8 години
Понеже работя в областта. Какво значи "и др." ?