БСП: Без партийни "калинки" в държавните фирми!

Проектът е за предприятията с над 50% държавно участие
20 юли 2016 14:30,
12
БСП: Без партийни "калинки" в държавните фирми!
Снимка: flickr

БСП иска да се сложи край на партийните назначения в бордовете на държавните предприятия.

Социалистите обявиха, че внасят закон за управлението на държавните фирми, в които предвиждат връщане на засилената роля на държавата.

Още по темата

Проектът е за предприятията с над 50% държавно и общинско участие. 

"Икономика не се прави само с преразпределяне на европейски средства. Държавата и общините трябва да се научат да управляват своя ресурс ефективно", каза депутатът от БСП Драгомир Стойнев. 

Той обясни, че проектът има няколко цели. Първата е да се спре унищожаването и източването на публичния ресурс и неговото разпродаване. На второ място според него ще позволи държавните предприятия да бъдат управлявани на пазарен принцип. 

Третата цел на закона била да се пресече зависимостта на държавните предприятия от политическите промени. 

"Да спрат партийното влияние и назначаването на "калинките" в бордовете на държавните предприятия. Да има ясни критерии и механизми за назначаване на висши мениджъри с професионални качества", обясни още Стойнев. 

Той поясни, че законът цели и държавните предприятия да се управляват по най-добрия модел на частните компании.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Гаргамел преди 7 години
Това да го предлагаш когато си опозициа си е чист ЦИНИЗЪМ.Що така бе червени прашчици???????Това що не го въведохте като прицип КОГАТО БЯХГЕ НА ВЛАСТ?!?!?!
8
0
 
3
 
! Отговори
тюх преди 7 години
Бре, бре, бре! Че то значи да закрием държавата, бре! РБ-то има над 250 партии! А пък сега значи да обречем ГЕРБерийците на безработица и глад! Вярно е, че много от тях имат собствени фирми, ама без другата разновидност на празноглавите калинки - активните БРЪМБАРИ в държавните фирми и в държавното управление, как ще печелят търгове?! СоциолоЧите що не направят едно изГледване по вУпроса! ГолЕм кеф ще са резултатите. Цирк!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А сега другарката Нинова ще върне ли парите, които получи от борда на директорите на Булгартабак и другите фирми, в които беше в борда на директорите. Или тя вече си напълни банковата сметка и всичко остава заварено положение?
6
0
 
6
 
! Отговори
ььь преди 7 години
"БСП: Без партийни "калинки" в държавните фирми!"Може само безпартийни калинки!
5
0
 
3
 
! Отговори
СДС-рката Нинова преди 7 години
да, ама верните партийни синове с какво ще си купуват скъпи коли, яхти, апартаменти в Европа и US, как ще издържат дъщерите на работническата класа. Ама моля Ви ... всяко нещо си има край! Нека всички подкрепим децата/внуците на ДС и БКП - те са нашето светло бъдеще!
4
2
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
В цял свят няма разлика в управлението на частни и държавни фирми !По принцип огромното мнозинство от фирми са акционерни , които могат да бъдат частни , така и държавни или смесен капитал!НО.... ФИРМАТА СЕ УПРАВЛЯВА ПО ФИРМЕНИТЕ ПРАВИЛА!Не може *** или Пульо , станал шеф в Правителството или Премиер да си слага сина , братчеда или партизанина за шеф във фирмата АБСУРД !Само в България е наопаки!БРАВО НА БСП !! По-добре късно отколкото никога-Управлението на фирмата в ръцете на професионалист
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ти ли точно ще учиш някого как да управлява?! То бива наглост, ама вашата няма край!
2
3
 
9
 
! Отговори
?!? преди 7 години
Пак ли за Пеевски ще търсят място социалистите, та той нали е експерт?!?
1
1
 
9
 
! Отговори
ист преди 7 години
Чета и не вярвам на очите си. Тогава за какво драпате за власт. Лицемери.