Запазваме права след Brexit. Борисов: Хората се събират след развод!

Главният преговарящ гарантира пренасянето на социалните придобивки
83
Запазваме права след Brexit. Борисов: Хората се събират след развод!
Снимка: архив, БТА

Постигнатите споразумения с Лондон по условията на излизането на Великобритания от ЕС гарантират правата на българите на Острова. Това обяви главният преговарящ по Брекзит от страна на ЕС Мишел Барние след среща с премиера Бойко Борисов.

Гарантирано е дори пренасянето на социалните права и това е доживот, допълни той. За хората, които обаче планират да се преместят във Великобритания тепърва ще се преговаря, каза Барние, цитиран от "24 часа".

По думите му Българското председателство е изключително важно за Brexit, защото в следващите шест месеца постигнатото споразумение трябва да се превърне в договор за напускането на Великобритания.

Договорът трябва да бъде подписан през октомври 2018 г. От февруари 2019 г. пък започват преговорите по бъдещите отношения между ЕС и Великобритания.

Едно от задължителните условия е Лондон да спазва правилата на общия пазар и извън ЕС, каза пък премиерът Бойко Борисов. Това означава Великобритания да не налага ограничения върху движението на хора, стоки и капитали.

Преговарянето за запазване на кохезионната политика след 2020 г. също е много важно, подчерта министър-председателят. След излизането на Великобритания в бюджета ще липсват по 10 млрд. евро на година, каза Борисов.

"Надявам се един ден Великобритания да се върне в ЕС. Като след тежък развод хората се събират. Това обаче е все още само оптимизъм", заяви още премиерът.

По думите му, ако Брекзит не се проведе с правилни стъпки, може да имаме щети за милиарди или човешки съдби, които да бъдат поставени на кръстопът.

Оттук насетне се надявам да се намери баланс и на други теми като военното сътрудничество и сигурността. Специалните ни служби трябва да работят в пърлен синхрон по теми като тероризъм, прането на пари и миграцията, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
16
 
! Отговори
До 24 преди 6 години
Ей,червен каскет,ти защо не си се пребоядисал в син каскет,както направиха останалите от ГЕРБ?Печелите с гласовете на администрацията/240 000 души+семействата им/+ купения ромски вот и сметката ви излиза.А като четете форумите, не виждате ли,че подкрепата за вас е 1:10.Анадъм?
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така ли?Ще има ли пак сватба с Цветелина?
25
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не беше ТОЙ, българите на острова щяха да бъдат подложени на гонения, лишения и погроми! Нещо като БГ Холокост.
24
17
 
3
 
! Отговори
Червен каскет преди 6 години
До АнонименПише се "народЪТ". Даже не сте завършили и шести клас вие феновете на Радев и Нинова!И кой е този народ като вече три поредни мандата същият този народ избира Борисов, а на вас бие шута?
23
3
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
АЗ на тебе ще ти пожелая здраве и само здраве, защото народа е казал:"който гроб копае другимо сам пада в него!". Най - искрено ти желая ЗДРАВЕ!
22
1
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
"Българското председателство е изключително важно за Брексит" казал тик.вата и се почесал важно по нея. Хора, всички тези бръщолевения крият истината. А тя е, че немските пенсионни и данъчни пари отново ще пълнят бездънната каца Европа. От вас смъкнаха, каквото имаше да се смъква...
21
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа не намира разлика между ,,стар комунист " и Бойко Борисов , между ГЕРБ и БКП , между конгресите на двете , начина на избор на Собственикът на ГЕРБ и Т. Живков , методите на управление !
20
1
 
17
 
! Отговори
безсмислици преди 6 години
относно правата на българите в Англия, решението изцяло е в ръцете на тамошните власти. Общите приказки не са излишни, но не помагат по никакъв начин на заинтересованите!
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България ще останат червени бабички, черни "шведи", дебели червени "бизнесмени", всякаква *** там "политици", "парламентаристи" и пр. "чиновници".Ще си внасят работници от Африка.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди година Т.О.З.И. вещаеше срив на лирата и глад на острова ! Сега се събират в Брюксел за да се орежат от някъде в бюджета на ЕС то 70 000 000 000 , вноската на Великобритания ! Б. Х . пророк !?
17
1
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
До 12НЕ очаквай Боковите съчинения,нас ни няма в неговото уравнение.Най-много нещо пак да се izhody,дърпан от презморски кекловоди.
16
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа ще гласува и за Мутра, само да не са БКП на власт.По-добре ГРОБ отколкото БКП.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** и Тиквата, запазва ни правата и след Брекзит за да може да се изнесем спокойно и да оставим България на *** "българи" Колко е грижовен, колко е дълновиден !Божеее, дай му един инсулт за да го обявим за истински мъченик за България!
14
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво е българите във Великобритания наистина да запазят правата си и даже ако може още българи да отидат на работа там.Тук за тези мизерни доходи не си заслужава.Всяка година 50000 души напускат тази територия.Вече няма достатъчно полицаи зимно време в Самоков и се внасят от Гърция и Румъния. Няма вече достатъчно бакшиши в София и ако си поръчаш по телефона 30 мин. не можеш да се свържеш с оператор,никой не вдига.А кризата с липсата на хора тепърва започва.Вие сами си го правите мениджъри
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте му погледа, излъчването, интелект и увереност в бъдещето за което Той се бори за нас. Разбирате ли, ако не е Той, къде ще сме сега? Ще кажа откровено, щяхме да настигаме Гърция. А в тези дни, изоставаме във всичко но по думите на Титана на мисълта и действието, богатеем неудържимо, скъсваме се да ходим в Гърция, харчим като луди. Да благодарим за честността му, че не ни краде докато спи, поне нощите са спокойни. Ужасяващо е такъв ръб да ни представя по света! Ето защо отношението към нас е
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А кога да очакваме събрани съчинения на ББ.
11
1
 
19
 
! Отговори
1 преди 6 години
да др. борисов,след тези ваши думи,вие сте на ход,бориславова,чака да се съберете.
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да се върнат никога в ЕС, защото ЕС върви към разпад. А и защото бяха винаги с единия крак вътре, с другия вън и слуги на САЩ. Шотландия, Уелс и Северна Ирландия са добре дошли, но англичаните никой не ги иска, защото повече пречат отколкото помагат. Ужасни са просто - само претенции и непокрито самочувствие. Да си живеят на мухлясалия остров и да си берат сега сами зарзавата.
9
1
 
18
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Българийо, такива те крадяха,обран бостан ти стана зарад тях,но хитрите британци ги разбраха,законно си избраха да се махат,от байганьовците като нас !
8
14
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 5,Пак почвате да се дразните! Не виждам в твоето сравнение, нито кой си ти нито кои са "бабките"! Ако имаш в предвид Путин за бабка, еми на прав път си!