Битката за София: Фандъкова vs. Манолова, коя ще грабне поста?

Сигурно,че битката накрая ще се реши на балотаж
Обновена: 27 авг 2019 22:04 | 27 авг 2019 20:43, Камелия Цветанова
56

В сблъсък между Йорданка Фандъкова и Мая Манолова в София омбудсманът има преднина от 8%. Това отчете социологическо проучване на "Галъп интернешънъл". Данните са хипотетични и e възможен обрат до изборите, които ще се проведат на 27 октомври.

"Две неща са сигурни за предстоящите кметски избори в столицата. Ясно е, че и Йорданка Фандъкова, и Мая Манолова ще бъдат сред кандидатите. А заради подкрепата на омбудсмана от страна на БСП, е сигурно, че битката накрая ще се реши на балотаж", коментира в студиото на "Денят ON AIR" политологът от "Тренд" Димитър Ганев.

Той отбеляза, че през последните няколко седмици са били направени доста коментари във връзка с това коя от двете е по-вероятно да спечели. Официално издигнати кандидатури обаче на практика към момента няма. И това да се дават прогнози кой ще грабне кметския пост, било по-скоро пропаганда, отколкото анализ.

Проучването на "Галъп интеренешънъл" е проведено сред 802 души по телефона между 5 и 9 август и е част от независимата изследователска програма на агенцията. Половината от интервюираните твърдят, че са удовлетворени от работата на Йорданка Фандъкова като кмет на столицата, 37% не са, а малко над 10 на сто не могат да преценят.

Данните показват, че тя все още като че ли не се свързва докрай с управленския модел на ГЕРБ, т.е. продължава да намира и извънпартийна подкрепа.

Мая Манолова биха подкрепили 48%, Фандъкова - 40%. Останалите не могат да преценят.

На евентуален втори тур мнозинството от симпатизантите на ГЕРБ биха подкрепили Йорданка Фандъкова, а мнозинството от привържениците на БСП биха подкрепили Мая Манолова.

"Всяка една прогноза до момента не е базирана на трезва политическа логика. Въпросът е обаче как всички тези интерпретации ще бъдат разчетени от хората. Именно това ще бъде решаващият фактор за битката в столицата", добави още Димитър Ганев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: кметМаноловаФандъкова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шумните и кресливите няма да оставят кмет на БСП да работи. Битката е загубена.София е свърталище на всички русофоби, либертарианци, квартални десни реститути, западни лобисти, НПО активисти.
47
3
 
4
 
! Отговори
65 преди 4 години
Георги Марков припомни ,че 30год. София не е имала червен кмет и е срам и позор сега точно тази Гакева да стане.
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София трябва безпартиен мъж ,който да е инженер да разбира от ремонти ,защото тук се въртят милиони и даскалицата я видяхме колко разбира а и няма думата ,тя е само пионката на Бойко ! В София няма един ремонт направен без да има огромни забалежки иска се окото на професионалист а не партийна послушничка !
45
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 4 години
Софиянци, спрете разрухата на София!
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сбогом Данче....ДЖИПИ ГРУП се мобилизираха ,ще изгубят леко спечелените милиони ако Данчето си отиде.......
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом опряхме до сестра Галева много сме го закъсали. Борисов и Фандъкова направиха от селски комунистически град София в красива Европейска столица. Всичко това може да се види , а не да се говори. Сега посткомунистическите мекерета умират от злоба и почват с фалшиви социологически изследване как Мая Костинбродска водила. Срам и позор за синя София.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
доста хиени вече наобикалят за да захапят кокала няма да се учудя и ако сладко говорещият стефан софиянски и тои да се включи в кметската надпревара
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голяма пропаганда тече навсякъде, да не изпуснат кокала, както се случи в Младост.Изобщо не обявяват другите независими кандидати от Спаси София.
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тя пък манолова, цъфнала, та вързала...не става за кмет,
39
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако изборите са честни няма как некадърничката Фандъкова да спечели. Само *** могат да гласуват за нея. Тая толкова се оплеска, че направи нещата надпартийни. Дори и много избиратели на ГЕРБ ще са против нея. Опасявам се обаче, че гербаджийте ще и купят много гласове.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София и в цялата държава всички са безработни и емигрират имали работа ама друг път
37
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В София хората имат работа и вземат добри пари. Кой е лу-дият, дето ще си ритне хляба в името на' болната" БСП?БСП се тресе от вътрешнополитически интриги. Добре направиха, че не го афишират, но за конфликта стари-млади т.е. богати-бедни в тази партия всички знаем.Освен това пролетариатът умря, всички сме в сферата на услугите.
36
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой няма да ви гласува камо ли да гласува за даскалицата смешници
35
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ни е политическият елит, друг-няма. За местни избори хората си гласуват.Да ми дойде комунист кмет на София- не!Я пребройте кога е бил за последно червен кметът на София? Ми и аз не си спомням!
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Милиони както винаги няма да гласува а тия дето ще гласуват ще гласуват против даскалицата
33
4
 
2
 
! Отговори
akud преди 4 години
абе лошо нема ако е манолова или друг. но ако е манолова, фактически ще получите болните мераци на крушарската принцеса с дебелата трътка , ***
32
0
 
4
 
! Отговори
Цоциал преди 4 години
От тия двете комунисти няма. Ще спечели Цола Драгойчева ха ха ха. Стадото пак ще се юрне към урните, ще си загуби времето за чужди агенти, а те никога не биха отделили и 30 секунди за тях (овцете де)! Губете си личното време както искате австралопитецииии.
31
1
 
5
 
! Отговори
Казуар преди 4 години
Фандъкова и Мая Манолова произхождат от семейства на комунисти.
30
1
 
1
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До 18 и 20. Същото го написа и преди евроизборите, нали? И какво стана?
29
10
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Битката няма да се реши на балотаж, защото Фандъкова ще спечели още а първи тур.