Борисов съобщи: Деница Сачева ще е новият социален министър

Премиерът я предлага официално за поста във вторник
Обновена: 1 дек 2019 19:45 | 1 дек 2019 17:16, Красимир Ангелов
126

Деница Сачева ще е новият социален министър, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Той уточни пред журналисти, че във вторник ще я предложи за министър на труда и социалната политика.

Както е известно в петък министър-председателят поиска и прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

"Пет пъти досега съм връщал оставката му, в петък го извиках и му казах, че никой не иска да работи с него от кабинета, а пък ако толкова си го харесват майките, някога като управляват, да си го сложат за министър и готово", коментира премиерът.

"Аз се отнасям с уважение към майките на деца с увреждани, приемал съм ги, 150 милиона отпуснахме миналата година. Но както аз не им се меся с кои политически формации и политици говорят, така и министрите са само мое право. Дори и Патриотите, всички знаят, че за да се назначи министър трябва да се съглася аз. Отговорността за правителството е моя, не тяхна. С цялото уважение към тях, но пък много други асоциации, организации ми се обадиха че намират това наше действие за правилно. Така че това е моя работа", заяви още Борисов.

Деница Сачева в момента е заместник-министър на образованието. В предишното правителство на ГЕРБ тя беше заместник-министър на труда и социалната политика.

Премиерът съобщи и за още едно решение - Ирена Соколова ще бъде освободена от поста областен управител на Перник.

"Аз съм го обявил, казано е. В сряда ще бъде взето решението на Министерски съвет да бъде освободена. Също и шефът на ВиК в Перник. Те не застанаха държавнически да кажат какви са проблемите и затова трябва да си понесат отговорността. Бързо трябва да се вземат мерки, защото сушата е голяма, всички язовири са празни. Мислим допълнително откъде можем да водоснабдим Перник", допълни още премиерът.

Бойко Борисов заяви още, че оценката на Standard&Poor's за България е отговор на атаките срещу правителство. Както е известно международната рейтингова агенция повиши дългосрочния и краткосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута до 'BBB/A-2' от 'BBB-/A-3'. Перспективата пред рейтинга е положителна.

Премиерът напомни, че и други кредитни агенции повишиха рейтинга на България. "Във всички случаи съм склонен да вярвам на най-добрите специалисти в света, отколкото да слушам артисти, пилоти, певци да се изказват по теми, по които даже в училище не са ги учили", каза Борисов.

"С по-добър рейтинг сме от всички на Балканите, плюс по-разширеното понятие Русия, Унгария, Гърция, Турция", съобщи още премиерът.

"Фискалната позиция на България се е подобрила в следствие на подобрената събираемост на данъци и прилагане на разумна фискална политика, пише в доклада", каза още Борисов. Затова не дадох оставката на Владислав Горанов и не се съгласих за оставката на ръководството на НАП - защото оценката за тях е положителна, посочи министър-председателят.

Според рейтинговата агенция икономиката на страната расте стабилно като се предвижда ръст на БВП от 3,6 на сто за 2019 година и ръст от 3 процента през следващите две години - това не подлежи на коментар, каза Борисов. Ръстът се дължи на увеличаване на заплатите, това е заложено в нашата програма и вече е факт, посочи премиерът.

"Българският банков сектор е успешен и печеливш, пише в доклада - това е по време на нашето управление, а по време на управление на БСП - фалират банки, каза Борисов.

Отчетено е, че настоящата управленска коалиция може да изпълни мандата си до 2021 година и по въпроси като присъединяване към валутния механизъм ЕРМ2 има политически консенсус и това осигурява на страната стабилност, каза Борисов.

Валутните резерви на страната покриват паричната маса около 1.6 пъти към септември тази година и банковата система работи добре, пише в доклада, заяви още Борисов.

Прави се всичко, за да се изпълнят препоръките и на рейтинговат агенция за стимулиране на растежа на икономиката и безработицата да падне до историческо ниско ниво от 4.4 процента, каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
5
 
! Отговори
Ирод велики преди 4 години
Преди време пръв аз въведох Инстанбулската конвенция...
102
0
 
7
 
! Отговори
Ирод велики преди 4 години
Преди време пръв аз въведох Инстанбулската конвенция...
101
1
 
17
 
! Отговори
соросоиденица преди 4 години
Като й прочете човек биографията, губи всякаква надежда! Инстаират я заради ИК. Какви ли още пагубни ангажименти е поел Маркуча при поклонението си в САЩ? Плаша се!
100
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали уж републиканците управляват в САЩ. ББ беше на посещение при Тръмп. Защо се провеждат политиките на демокатите (Сорос)? Да не би после да е наминал за подробни инструкции през други места.Тази жена ме плаши! това е чудовище в човешки облик.
99
0
 
20
 
! Отговори
Вижте преди 4 години
Тези не са българи, тези са слуги на чужденци, които искат до корен да ни затрият. Бащата - ченге- комуноид, кланял се на Партията, щерката страстен либерал - любител на ***, ислямски терористи и развращаване на българи. Това са безродни хора, които за пари ще направят всичко. Понеже обаче са с интелект =0, не разбират че след нашето унищожение са те наред. Уви, парите не могат да заменят мозъчните клетки.
98
0
 
18
 
! Отговори
xmmm преди 4 години
няма изненада в оставката на Петков.Боко беше в сащ и получи инструкции от демократическата партия,която управлява цяла европа,спуснаха задача и на фон *** и още 1-ия ден нареди да се действа по Истанбулската.А тази другарка след като прокара по задължителните детски градини джендъризма сега ще задейства истанбулската и стратегията за детето.Тя е представител на Националния демократически институт на САЩ,таткото-проф сачев ченге от службите, дъщерята-човек на Демократическата партия на САЩ.
97
0
 
6
 
! Отговори
Край преди 4 години
Бе и по красиви ги е намирал Бате.
96
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тази е дъщеря и единствено дете на единия от председателите на бкп в гр. толбухин, днешен добрич - евгений сачев.нали някой не си прави илюзии, че у нас всичко се е променило и идват напълно нови хора или че има някаква демокрация?
95
0
 
11
 
! Отговори
Joko преди 4 години
Новият министър се казва Калинка Савчева
94
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази има ли семейство, деца?Четох, че отговаряла до сега за приобщаващото образование. Това образование е само на хартия. Превеждат се едни пари за децата със СОП, но те влизат в общия бюджет на ДГ/училището и директорите решават как ще се похарчат. Вместо за обучение на децата, парите се източват по разни схеми. Децата са оставени на учителите, които имат задължението да ги "ориобщят" както могат, но без заплащане.
93
0
 
28
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 4 години
След като КС се произнесе,че Истамбулската конвенция е противоконституционна трябва на всеки, който я проповядва да се повдига обвинение за действия против държавата и в полза на друга държава.
92
1
 
21
 
! Отговори
курвите надделяха! преди 4 години
До ДопълнениеБойко и правителството са провалени!
91
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ДЯЛАН КАМЪКмното деници станахте! Няма ли да има нощници?
90
0
 
16
 
! Отговори
Допълнение преди 4 години
Когато таткото е комунист, и стане масон, а дъщерята е либерал. Но всички работят за една кауза :))Масоните щурмуват небесата,комунистите след тях летят.Либерали, либерали!Славен път ни чака звезден път!Припев:Комунистите воюват със войната,комсомолците на стража бдят.Пионери, пионери!Славен път ни чака трудов път!
89
1
 
35
 
! Отговори
Експерт преди 4 години
Грозна, неомъжвана - никога, осиновила едно детенеце за да не бие на очи странността и да раздава акъл на майките как се гледат деца.Със странни дипломи за образования , без собствено мнение, нагла обаче и явно готова да яде деца, само да се хареса на ТОЙ.По- гадна твар от тази не можа ли да намери Баце?Не чакайте от нея милост, пари или помощи.ЩЕ РАЗКАТАЕ ФАМИЛИЯТА НА МАЙКИ И ИНВАЛИДИ, ЗАЩОТО Е БЕЗСЪРДЕЧНА !
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано новата министърка промени финансовата помощ от социални грижи. Каква е тази несправедливост, за хора без стаж 198 лв. ??? За хира със стаж - 104 лв.
87
1
 
33
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
"......никой не иска да работи с него от кабинета...", коментира премиерът. Боже! Боже! Що за изявления от БОКО!? Всичко това би подхождало за 2-ра група в детската градина-всички деца не искат да си играят с Гошко! Кой не иска да работи с Петков-сигурно само Горанов, "бедния" министър, който няма пари за собствено жилище и живее при благодарен приятел..!!!? И Господ да сложат за социален министър при този финансов, нищо няма да направи! Над 2-3 млн. не искаме да работим с вас министри!
86
0
 
24
 
! Отговори
образувателен м-р преди 4 години
Преведохте ли" Под игото" на български,защото ние всички тук парле ву франсе и конграчулейшън.
85
2
 
16
 
! Отговори
сач ева преди 4 години
Невероятен сач със свенско и зеленчуци.
84
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЙТО НЕ ИСКА СИНЪТ МУ ДА ИМА ЖЕНА В ЛЕГЛОТО,НЕКА СЕ НАРЕЧЕ ГЕЙ И ДА СИ НАМЕРИ МЪЖ.