СДС иска нова Конституция, в сегашната - пренесен руски опит

Румен Христов иска свикването на Велико Народно събрание
13 дек 2019 14:45,
44

"СДС неслучайно настоява за постигане на консенсус за свикване на Велико Народно събрание и промени в Конституцията на Република България. Защото освен, че тя вече е на 30 години, не беше и подписана от основна част от членовете на партията", коментира в студиото на "България сутрин" лидерът на СДС Румен Христов.
Още по темата

По думите му тя е била избрана с голяма част от гласовете на БСП, които тогава са били доминиращи. И основно бил пренесен старият опит на руските прокуратури, както и българската от преди 10 ноември 1989 г.

Румен Христов: Спирам да наричам колегите си “десни“

"Тази Конституция изигра своята роля още преди 30 години, животът у нас се промени много. И в много сфери. България стана член на НАТО и ЕС. Но вече е време за промени. Имаме нужда от тях", отбеляза още Христов.

Toй бе категоричен, че трябва да се намери генерално решение на проблема. И единствено свикването на Велико Народно събрание би допринесло за това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
3
 
! Отговори
факт преди 4 години
чл.1 СДС ОДАВНА УМРЕ!
28
0
 
1
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 4 години
Посветено на "Българин": "Кои, онези, дето си казват "Честита баня" и им миришат клозетите-те ли ни обявиха война?", чудел се Уинстън Чъчил. Ако ти си из онези региони, опирай се да ги убедиш че ние вече не си честитим банята, (за клозети не говори) а с тях сме от десетина години братя по оръжие, така че ще ползваме общи тоалетни. Където и да сме.
27
0
 
3
 
! Отговори
мнение преди 4 години
*** старата и сега искат нова за осиране
26
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До чичо ПейТипично по комунистически. Плюене, когато няма аргументи и не може да се опровергаят фактите. Щото другите коментари са написани от титани на мисълта или член-кореспонденти на БАН!Затова ви се разпадна комунизма - вождовете ви до един бяха с начално образование!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СДС е патерицата на ГЕРБ,онези ОПатриоти паднаха от стола,тези търсят сега някой да не ги изпревари БСП.Но Слави идва с тежката артилерия.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринНе цапай почетното звание Българин! Плюй се в пазвата да не се окажеш ти скоро от страната на корените на тревата! За там ред няма! И не знам някой да е успял да избегне този момент. Аз няма да съм от долната страна на тревата - поръчал съм къде да развеят праха ми!
23
2
 
2
 
! Отговори
чичо Пей преди 4 години
До Българин Българин - в днешно време това не звучи гордо.А и измъдреният коментар го доказва.Доста семпъл простоват и ниско интелигентен.Загубено време за малка простотия
22
4
 
9
 
! Отговори
чичо Пей преди 4 години
СДС е партията която не само не спаси България,а я доведе до положението на най смешният и неудачен представител в европейската общност.Поредният некадърник оглавил това смешно политическо джудже явно е доста тъпо момче да търси вина в Русия за недоносената конституция които те самите сътвориха.Че България се нуждае от нова конституция това е категорично необхидимо.Но по необходимо е след това всички политически *** мърсували в политиката след 89 год.тотално да изчезнат.
21
5
 
5
 
! Отговори
Българин преди 4 години
ХахахаЧета коментарите и се смея от сърце!Петолъчниците са се разплюнчили тотално.СДС им е виновно за всичко. Че не може да ви върнат за една седмица по времето на най-справедливия строй да си припомните благините като режим на тока, режим на водата, опашки за всичко...Хубавата новина е, че времето ви изтича и скоро ще видите тревата от другата и страна!
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо да няма и руски опит? Като че ле всичко руски е вредно и порочно! Сик-тир! Умният използва всеки добър опит, идея, решение! Тъъпакът прави обратното! Дай да отречем Менделеевата таблица или пространството на Лобачевски, защото са плодове на руската мисъл!гия! Нещо си въобразиха, че са онова, което безвъзвратно рухна! За Щастие! СДС е цирей, който се е разлютил! За това има гнойна хирургия!
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сдс е антибългарска партия.
18
1
 
11
 
! Отговори
Съюзът на... преди 4 години
...Държавна сигурност / СДС/ е против действащата Конституция, понеже била основана на руски опит?Ти да видиш, чудеса ;)
17
1
 
7
 
! Отговори
Гербераст - комунист преди 4 години
В България специалистите, които могат да променят конституцията са около 4-5 човека. Но в никакъв случаи Барни Ръбъл не трябва да пипа тази материя, защото е доказан некадърник. Прокуратурата трябва да излезе от съдебната власт и тогава нещата могат да потръгнат. Но без Велико Народно събрание, няма как да стане. Ала герберастите са си добре така и никога няма да инициират тази стъпка, защото няма КОЙ да ги пипне :)
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта им е да направят един десен режим и да вземат властта завинаги. Няма да се оплакват от дясна диктатура.Някой да ги е чул да се оплакват от Пиночет, Мусолини, Франко?
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Mesten rodopski referendum i out rbg!
14
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 14Искаш да си имаш вземане - даване с конституционния ни съд, защото просто идея нямаш какви *** набутаха там.Всчики скапаняци, които са готови да слушат много и да угаждат на вожда, след като са се доказали като лакеи, получават благословия за там.Виж списъка и виж бившите му членове и после се надявай някой там да ти защитава правата.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СДС иска нова конституция, в която да се забрани мистър 10% да се нарича мистър 10% а да стане на 35- 65%. В зависимост от случая. Ако може и мистър 120%. няма да е зле.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз искам руския опит- например както при тях всеки гражданин да има право да се обърне към конституционния съд, което много по-добре от нас спазва правата на хората. Например преди 2г. този съд реши,че ако семейното жилище е ипотекирано на името на мъжа и се плаща от него, но съда го е дал на жената то тя продължава изплащането на ипотеката. Има и други крайно интересни решения.
11
2
 
15
 
! Отговори
niki преди 4 години
А Баце ако ви чуе дали ще иска да ви е коалиционен партньор?
10
14
 
7
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
ТАЗИ КОНСТИТУЦИЯ Е ПРАВЕНА ОТ РУСОФИЛИ И ПРЕБОЯДИСАНИ КОМУНИСТИ!ПЪЛЕН ***....