Борисов до Ли Къцян: Солидарни сме с Китай

Премиерът изрази съпричастност заради коронавируса
48
Борисов до Ли Къцян: Солидарни сме с Китай
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати писмо до премиера на Китайската народна република Ли Къцян, в което изразява съпричастността на българското правителство към китайския народ.

Поводът е тревожното разпространение на коронавируса, довел до многобройни заболели и жертви.

"От името на правителството на Република България и лично от свое име поднасям искрени съчувствия на семействата и близките на починалите, пожелания за скорошно и пълно възстановяване на заболелите, както и съпричастност към приятелския китайски народ в този тежък момент", отбелязва в писмото българският премиер.

Министър-председателят Бойко Борисов изразява надежда, че своевременно предприетите мащабни и бързи действия от китайското правителство, медицински среди и общество за справяне с разпространението на вируса скоро ще дадат резултат и кризата ще бъде ефективно преодоляна.

В писмото премиерът Борисов посочва, че навременните и последователни мерки са от голямо значение не само за Китай, но и за международната общност като цяло.

"Уверявам Ви в нашата солидарност с жителите на Ухан и засегнатите провинции и пожелавам успех на правителството и народа на Китай в усилията за справяне с коварното заболяване", пише още Бойко Борисов до китайския премиер Ли Къцян.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе барато ти не се праи на много солидарен че като ти се изсипят 500 милиона китайчета ше се чудиш у Банкя у мазето ли да се криеш или на връх Мусалах.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бати кукувицата е тоя. Само болниците им побират повече хора от населението на България. Кой беше ти, едва ли някой ще отвори гугъл да се подсети къв си , що си
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къцян от Къцамун ли идва ?
34
0
 
7
 
! Отговори
men преди 4 години
е тиква фърли им некое милионче или направо стотина на китайците. на бошняците дадохме 3 милиона за култура на големия жълт брат ли нема да дадем. дай им и малко акълец как да се справят с положението. четърта степен да обявят ала бала.
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 17:Ами накъдето задуха вятъра ... Понеделник до Петък САЩ, после може Китай. Слаби и продажни политици.
32
0
 
11
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Китайската Комунистическа Партия е Вече Спокойна - Лидерът им от София се Обади - Солидарен е !!
31
0
 
14
 
! Отговори
? преди 4 години
Еййй, повръща ми се от тая лицемер а тиква.Много е солидарен.... А с българския народ защо не си бе, медузо без мозъчна... Затри 1300 години за десет. Дано да пукнеш в най скоро време!Някоя американска пържола да ти преседне дано!
30
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 4 години
Поздрави от баба Стойна.
29
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че е Бойко да крепи международното положение!
28
1
 
8
 
! Отговори
Ей,стига преди 4 години
Кво му скачате.Той не може да се надскочи.Никой не се сети да му честити празника.
27
0
 
18
 
! Отговори
интересно преди 4 години
За Китай - ясно!Нека да се изкаже човекът, щом е загрижен за Китай.Но не ми е ясно защо мълчи за боkлуkа, с който сме заринати.Кой е подписвал договорите, кои са фирмите и собствениците им, колко още тона са договорени през тази година, кои от височайшите особи са виновни и ще бъдат ли наказани?Защото от боkлуkа се почели много повече от билетчетата.А и се замърсяват водите и въздуха.Та - кога за боkлуkа, който не е далеч в Китай, а е у НАС!
26
1
 
11
 
! Отговори
факт преди 4 години
Не, не съм солидарен с китайците, независимо от причините за този вирус. Дали е от змии, опасни храни или разработка на биологична лаборатория, оръжие за масово унищожение, няма значение. Значение има дали се ограничава разпространението на този убийствен вирус чрез карантинни мерки. Определено не се спазват строги ограничения, а целенасочено се разпространява...
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чумата да го тръшне дано.
24
0
 
20
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
Солидарен си само с "Козяк! :(((
23
0
 
21
 
! Отговори
Фен преди 4 години
тоя пак ли се изака по темата?
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако умре някой от Европа ще почна да се тревожа.
21
0
 
21
 
! Отговори
ДРЪН-ДРЪН БОЙКОВАТА преди 4 години
И КАК ПО-ТОЧНО СИ СОЛИДАРНА, МУТРА?
20
0
 
28
 
! Отговори
Кой Пий Чай преди 4 години
Като сте солидарни, замъкнете се с една правителствена делегация половината герп и половината парламент, пък който не пукне от новия китайски вирус, да седи там под карантия няколко години, тогава може и да се пооправи положението в бг, поне малко.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помпео ще изпрати някой да напомни на ББ, чий роб е!
18
0
 
25
 
! Отговори
пресцентъра на ККП преди 4 години
Ли Къцян: Ние сме солидарни с българския народ too. Congratulations mr Borisoff, вие сте по-ефективен от всеки коронавирус