Херо Мустафа рецитира "Де е България?"

Видеото е част от седмичната поредица Културни контакти
12 фев 2020 14:45, Нели Христова
115
Херо Мустафа рецитира "Де е България?"
Снимка: БГНЕС

Американският посланик Херо Мустафа за пореден път доказа, че става все по-добра и по-добра в българския език. Във видео, публикувано на профила във Facebook на американското посолство, тя рецитира българско стихотворение.

Откъсът е от творбата "Де е България?” на патриарха на българската литература Иван Вазов. По стихотворението е композирана и песен по музиката на Панайот Пипков.

 

 

Културни контакти – това е нашата седмична поредица! Тази публикация е за всички, които обичат българската литература....

Публикувахте от U.S. Embassy Sofia в Вторник, 11 февруари 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
2
 
0
 
! Отговори
шарка княжовактина р преди 4 години
До Рашка - ГовняжкаА мустафа е активна руска шпионка!!!!
87
0
 
1
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До Анонимен Те дйонметата от вавилинската кула са такива сърцераздирателни . Херо почвай да пееш химна на България за да ти набъбне сметката
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УсаНа противоположния край на Земята... :(Ама краварите се бутат навсякъде, където има нещо ценно и където хората не са достатъчно силни, за да ги изгонят
85
0
 
3
 
! Отговори
Уса преди 4 години
Де е Кравария?
84
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Американският посланик Херо Мустафа за пореден път доказа, че става все по-добра и по-добра в българския език."Тя не разбира това, което казва, или поне повечето от него. Жестовете й го показват. Просто манипулацийка за печелене на доверие. Прави се на приятел, какъвто не е. Разбира, че народът е негативно настроен към нея и към американците на българска земя изобщо. И с право
83
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Рашките не окупираха ли Крим? Колко години бомбандират цивилното население на Сирия, избивайки невинни мъже, жени и деца?"БомбаРдират! Няма дума "бомбандират"Думата е същата или подобна в англ., френски и др езици (bombard), затова никой, който знае чужд език, не прави тази елементарна грешкаЗа политика явно не си узрял, но опитай да се справиш с правописа, може пък да се получи
82
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не напразно Тръмп строй стена и не иска повече разноцветни в САЩ. Херо Мустафа!!
81
6
 
4
 
! Отговори
Striker преди 4 години
Тази жена ме кефи все повече! Интелигентна, адаптивна и уважаваща страната, и културата ни! Кога руският, пардон мужикистанският посланник направи културно събитие? Кога получихме признание от тия татари за азбуката? Нещо не се сещам за друго, освен да пращат шпиони и ние да ги гоним!
80
3
 
7
 
! Отговори
11 преди 4 години
Културни контакти не може да има с ококорен змей. Тъз я бий сачмъта, неслучайно са го пратили тука тоз въмпир, брбббрррррррр.
79
1
 
7
 
! Отговори
ЮБРЯЯЯ преди 4 години
Мисля, че тия развратници минават вече всякакви граници....
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мустафа кажи ни кой най корумпираният аркадаш на Washington from Банкя?
77
1
 
4
 
! Отговори
българче преди 4 години
Да изрицитира и за /.... там де Вардара ....полята / ...Охридски вълни /...чукарите Карпатски /...стените цариградски / йезуитка американска.
76
1
 
7
 
! Отговори
като преди 4 години
Си тръгне колко милиарда ще повлече от България,колегата и си тръгна и повлече парите за самалотчитата.Нап да ги погне за дето не си плащат за базите в БГ.
75
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един ден се упражнява в рецитация, на следващия показва "зъби". Утре пак е ден за зъбене "стъпка по стъпка". Така е в климактериума.
74
7
 
4
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До активист на БСПДе го великия, могъщ СССР, а товариш?Отиде в небитието!Гледай да гласуваш за правилния лидер като му дойде времето, а не за креатурата на Иван Костов дето сега ви е лидер, че язък за партията ви! Давам жокер :Следвай съветите на почетния консул на РФ дрогара Георги Гергов! От неговата уста говори лично Путин!
73
12
 
6
 
! Отговори
Рашка - Говняжка преди 4 години
Я да накарат Макаров - руския посланник да рецитира "Аз съм българче" та да му гледаме сеира на ушанката. тоя и една българска дума не може да върже. Посланник Мустафа поне си е дала труда да научи поне едно красиво българско стихотворение. Пък се е научила и баници да прави а руския посланник освен шпионаж нищо друго не умее. пък и в шпионажа явно толкова го бива като резидент щом толкова кадри му изритахме та накрая проплака да престанем с лова на руски дипломати шпиони че щели да го уволнят.
72
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 72Той доста бг думи говори,защото има много думи,които на руски са като на бг език,соросче. Въпроса е да ги обедини в изречения.
71
2
 
11
 
! Отговори
факт преди 4 години
Грозновата е, но пък в сравнение с герБ-аджиите е красавица. Дори един грозен герб адция и селуваше седалището под формата на фамилиарно държание и целувки по бузите. Дано когато тя се прибере в сащ да го вземе със себе си.
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Херо Мустафа! Да научи сега и "Прощаването на славянката", (Прощание славянки) която е написана в чест на българските жени които изпращали мъжете си на фронта през ПСВ.
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашите са вързани като кучета за синджира и отвързване няма. Ша стоите и ша слушате хахахи