Приватизацията – ще излезе ли всичко на светло?

Не всички процеси са били фалшиви и завоалирани в корупция
12 фев 2020 22:37,
54
Приватизацията – ще излезе ли всичко на светло?

Главният прокурор Иван Гешев възложи на ДАНС да извърши пълна проверка на целия приватизационен процес и на последващия контрол от отговарящите за това министерства, агенции и други държавни ведомства.

"От 2 години насам тази тема излезе ярко и недвусмислено в дневния ред на обществото. Преди 2 години беше приет антикорупционният закон в страната. Всичко тръгна оттам. В този момент има над 3 млрд. разписани документи за запориране на незаконно придобито имущество. Имало е смисъл това да стане", заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски".

Още по темата

Той бе категоричен, всичко ще излезе наяве, защото е регистрирано.

"Приватизацията не във всичките ѝ проявления и случаи е била фалшива и е имало корупция. Аз познавам приватизации безкрайно честни и точни. Не всичко трябва да падне под един знаменател, но там където имаме законови нарушения, виновните трябва да понесат отговорност", смята Гърневски.

"Тази държава няма да може да продължи, ако не сложи всичко на масата", каза депутатът.

"Разбира се, че е необходим закон за давността. Много прокурорски, разследващи умишлено чакаха 10 години да мине давността. Когато в едно дело има доказано престъпление, то трябва да може да бъде възобновено",заяви пред Bulgaria ON AIR Гърневски.

Според него законодателството трябва да бъде променено така, че да няма давност на сделки. Но освен това, ако се докаже, че съответни органи са крили в подобни доказателства, те трябва да бъдат наказани.

Относно казуса с машинното гласуване Гърневски отбеляза, че в България се е провел много сериозен дебат по темата и е станало ясно, че на много малко места по света има такова гласуване.

"Пари винаги могат да се намерят, когато трябва да падне и този опит на атака срещу управляващите", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
1
 
! Отговори
ДАНЪКОПЛАТЕЦ преди 4 години
Поздравления, г-Н ГЕШЕВ! Не зная, дали ще отпадне закона за давността за приватизационният и след приватизационен период, ще излезе ли истината за разграбването на д-вата (ограбване спестяванията на хората чрез банковият фалит на 16 банки и къде са парите от тях, ограбеният пенсионен фонд, ограбването с боновите книжки), всичко трябва да се постави на масата. Факт е, че много се възползваха и забогатяха за 1 нощ, участието и възползването от К. ИМПЕКСОВА, Р.ГЕЧЕВ, хора от криминалният свят и ДС.
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гешев всичко им вземи на тия крадци и скрападжии. Народа е с теб. Тази бандитска приватизация. Време е за възмездие.
46
2
 
5
 
! Отговори
петър ББ преди 4 години
Пълна гавра. Пълна лъжа и замазване на очите. Гешев трябва да се вкара сам в затвора първо, заедно с жена му и бившият му шеф-*** от Пловдив. Само *** могат да вярват на Гешев долната ***
45
2
 
5
 
! Отговори
петър ББ преди 4 години
Надяваме се на резултати. Но ако няма строг затвор и лишаване от свобода, плюс отнемане на имущество за всички политици и бизнесмени участвали в мръсните сделки, това си остава само комуникация.Но Гешев трябва да осъди и всички герберски отлепки крали като луди след това. Тоест Бойко, Цветанов, Пеевски, Менда и още мнооого много други. На всички ни е ясно че това никога няма да стане
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото излезе нещо от проверките на къщите за гости, толкова ще излезе нещо и от тук!Просто замазват нещата. Ще повярвам, че наистина се прави нещо за държавата, само когато се приватизират къщите за гости и се пуснат за продажба на търг. Защото с парите на хората, без някой да ги пита дали са съгласни, се подариха такива къщи на тъщи, братовчеди, близки и познати на политически приближени на управата тарикати!
43
2
 
6
 
! Отговори
ГОСТ преди 4 години
Нищо няма да излезе,всичко отдавна е скрито покрито.
42
1
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Анонимен 44 Давностния период вярно е изтекъл отдавна.Целта е да се покаже ясно кой заграби държавата , за да знаем какво отношение да имаме към тях по време на изборите.И да се приключи с този въпрос.
41
3
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
До Бла бла 38 Гешев ще затъмни Кьовеши.
40
2
 
7
 
! Отговори
Виготура преди 4 години
Каквото и да излезе има вече абсолютна давност както за престъпления, така и за прибиране на данъци. Късно е либе за китка.
39
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден стават по няколко въоръжени грабежа, а прокуратурата се занимава с повдигане на имиджа си.
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 43Няма как да има осъдени. Това са неща станали преди 25 и повече години за които отдавна е изтекъл давностен период. Само наивници могат да мислят че ще има осъдени. Затова тая кампания като цяло е един ПР на гърба и за финансова сметка на българските данакъплатци.
37
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да подкрепим герберите в тази им задача и да видим какво ще излезе,дали ще има осъдени.Разкриването на бандитите от приватизацията е добро дело.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо няма да излезе на светло. Целта на тоя абсурден театър е едни хора да изрекетират други хора и да приберат едни пари. Освен нова корупционна вълна нищо друго няма да предизвика тази хиперактивност на прокуратурата. ДАНС ще бъде затлачен с безсмислена дейност вместо да изпълнява функциите за които е предназначен. Активностите на главния прокурор в момента едно към едно повтарят активностите на гл. секретар на МВР по времето на царя. Дали пък това не е следващият ни премиер?
35
3
 
9
 
! Отговори
серена преди 4 години
Поредната Пунта Мара в Нашата Пропаднала Държава България!
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо на такива като Спас Гърневски не вярва и една дума, и второ по-полека с милиардите тоя има ли предства как изглеждат 3 милиарда листа на куп да не говорим, ако един документ обхваща повече бройки и обикновено е така. Най-много зад тази привидно добра идея да се подходи избирателно както всеки път и да се ударят тези които мътят водата на гербавите.
33
4
 
14
 
! Отговори
ДААА.. преди 4 години
ОЩЕ КАТО ЧУХ ПРИВАТИЗАЦИЯ СИ КАЗАХ ТЕЗИ ХОРА ИСКАТ ТОВА ЗАЩОТО СА ПОДГОТВИЛИ НЕЩО ПРОТИВ НИНОВА И СЕГА УЖ ЩЕ ПРАВЯТ ПРОВЕРКА НА ЦЕЛИЯ ПРЕХОД - МАЛКО НИ ИДВАТ В ПОВЕЧЕ ТЕЗИ ИЗМИСЛЕНИ НЕЩА - ЗАЩО НЕ МИСЛИМ ЗА БЪДЕЩЕТО А СЕ ВРЪЩАМЕ НАЗАД В МОМЕНТА НА ВСЯКА КРАЧКА ЩЕ НАМЕРЯТ КОРУМПИРАН ИЛИ КРАДЕЦ КАКТО ИСКАТЕ ГО КАЖЕТЕ А ГЪРНЕВСКИ АКО СЛУШАТЕ ПО ДОБРЕ СЕ СКРИЙТЕ ГЛУПОСТИТЕ МУ НЯМАТ КРАЙ
32
2
 
11
 
! Отговори
Бла бла преди 4 години
Те се сетиха.....Или само шум ще вдигаме колко много работим! Явните крадци(които всички знаем)продължават да са по високите етажи и никой не ги закача! Мислят че като пошумят малко и ще заблудят Кьовеши....Да ама Не!Дано дойде по-скоро Тук,тогава доста ще се разсмърди И ще излезе ИСТИНАТА,която ТОЗИ ще се опита да замете под килима!Побързай,Кьовеши,докато не са унищожили България!!!
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цитирам:"Пламен Хранков с неговият хотел е типичен пример за неправомерно натрупване на богатство. Известно е, че има Комисия към Народното събрания по тези въпроси - но там Хранков са го пропуснали.За каква правова държава можем да говорим, когато главния прокурор все още не е повдигнал дело по случая Хранков. Аргументите за неправомерно натрупаните богатства на Пламен Хранков могат да се докажат пределно лесно."От вече покойният -Т. Тодоров
30
5
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Аз съм силно десен,но....Глупост е,че децата на миналите комун.величия днес са новите богаташи.Всеки да се огледа в района където живее,и да станови колко процента от местните богаташи са такива.Почти нула.Но истината е,че безцеремонни,нагли,арогантни,нечестни,крадливи и пр. ***,заграбиха богатствата ни.А ние като общество само пъшкаме и с робско примирение мълчим.Крадат ДДС,заграбват земи,имоти,вземат кредити и не връщат-и ние пак мълчим.Ето това е жестоката истина.
29
2
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Добро утро, остана и да се направи лустрацията, след 30 години :)