Сачева иска Кодекс за социална закрила

Права на хората с увреждания нямало да се отнемат
Обновена: 13 фев 2020 13:57 | 13 фев 2020 13:38, Камелия Цветанова
23
Сачева иска Кодекс за социална закрила
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Социалният министър Деница Сачева обяви, че ще инициира създаването на Кодекс за социална защита или закрила, който да обедини съществуващото законодателство в тази сфера.

Коментарът й дойде, след като майките от "Системата ни убива" поискаха оставката й и обявиха, че през март организират национален протест.

Според тях Сачева им е обявила война, води медийна пропаганда срещу тях и се изказва критично срещу Закона за личната помощ, който работи добре.

"Съжалявам, че за пореден път се събуждат страховете на майките, но още когато станах министър уверих, че нищо от постигнатото до момента като права на хората с увреждания, няма да бъде ревизирано", коментира Сачева.

Тя допълни, че предстои да бъде направена оценка на въздействието на Закона за личната помощ.

Социалният министър припомни, че за финансирането на всички мерки по него са нужни 900 милиона лева, а МФ твърди, че няма такава възможност. Въпреки това правителството е финансирало програми по закона.

"Знам, че майките винаги са много емоционални, но няма да бъде отнето нито едно от правата на хората с увреждания",отсече още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Сачева! Много ми хареса, като каза, че ще се вслуша и в гласа на тези, които мълчат. Стига кресливи женички са искали и разпределяли парите на трудовите хора, които нямат време да лежат в палатки.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво е социалната пенсия да се махне от НОИ. Нямат стаж някакви готованковци, а точат осигурителната ни система. Отделно същите хора вземат и 460 лв. годишна помощ за отопление. Ака са инвалиди без стаж, получават 206 лв.от социалните на месец, освен инвалидна социална пенсия от около 150 лв. Така сумарно им дава държавата колкото на един работник. Защото работникът има и удръжки. А тръбят по медиите, че са зле. Без да работят, полупават колкото работещ човек.
16
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Тя има ли семейство и деца?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Госпожо,ако искаш да те уважават хората,спри тая лудост от много години да се изплащат помощи на ромите
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ха тая дето иска да връща учещите в чужбина българи и се изказа, че те заслужават да бъдат подкрепени с работа, квартира и детегледачка, а бг студентите не са заслужили, за това ня тях нищо, направо ме спечели
13
0
 
3
 
! Отговори
винаги истината преди 4 години
А КЪДЕ СА ПРОФСЪЮЗИТЕ?
12
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-13,колкото,началника си ,даже и повече.
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това недоразумение колко ли поразии ще успее да направи, докато е министър? Поредната спусната с парашут, защото слугува на правилните хора. ФАЩ, Европа....... Забравете за каквато и да е справедливост. Работодателите все така ще си дерибействат, както им скимне. А редовия работник не е нищо повече от РОБ. Навсякъде е така.
10
3
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Това е супер, само да допълня още нещо. Трянва да премахнем минималната заплата, и да правим като Швейцария, Швеция, Норвегия, Финландия, Дания. Там няма минимална заплата, там работниците се договарят с работодателите за възнаграждение. Но има секторни минимални заплати.
9
1
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
И в момента има регулации за тези неща. Друг е въпросът, че те не се спазват.
8
2
 
10
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
Денито Сачева по заръка на Бойко ще институционализира българското Барневернет до дни! Очакват се милиони приходи от норвежките ни партньори, които вече чакат идването на свежа българска плът!
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от Кодекси, Конвенции, Превенции, Харти и тем подобни безполезни измишльотини. Аман с оправдания и бездействия. Аман от калинки. Пиша й слаб 2. Изобщо знае ли госпожата за какво е назначена и какво трябва да прави.
6
1
 
19
 
! Отговори
Работодателските Гад преди 4 години
да се задължат:1) да плащат 6 седмици платен отпуск2) да плащат болничните)3) да се нормира работната седмица до максимум 40 часа4) извънредния труд да се заплаща двойно !!!5) при уволнение гадовет да плащат 12 заплати на куп обещетение6) дисциплинарните уволнение да се одобряват от съда !!!да обуздаем тези гадове наречени работодатели !!!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви социални услуги не могат да компенсират липсата да безнаказаност спрямо работодателите, които изнудват работещите за тях! Магазини работят непрекъснато, няма на практика отпуск, защото след това дните се отработват, осигуровки се плащат както дойде....
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Директен проводник на истанбулската конвенция и извратената европолитика. Прилича на полит секретар от едно време и действа като такава да прокарва политкоректните директиви на партията майка от Брюксел!
3
2
 
18
 
! Отговори
Сачове-оставка! преди 4 години
Хората искат гадините да се махнат!***,гейове, *** и лесбийки нямат място у нас, заедно с техните програми,стратегии и закони! Странно-защо народе иска едно,а продажните избраници на народа-друго!!!
2
1
 
16
 
! Отговори
Кодекс на Труда преди 4 години
Да се възстанови Живковия Кодекс на Труда !!!Днес по време на "демокрацията" хората се превърнаха в безправни роби на тези жалки търгаши наречени работодателиНа тези гадове дори болничните им се свиди да плащат !!!
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те па и искат оставката, само неладърници боковите министри