Борисов инспектира строежа на Околовръстното шосе в София

С премиера беше финансовият министър Владислав Горанов
16 фев 2020 11:28,
95
Борисов инспектира строежа на Околовръстното шосе в София
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов отиде на инспекция на строителството на Околовръстното шосе в София. Отсечката трябва да свърже столичния квартал „Младост” с магистрала „Тракия”. С премиера беше финансовият министър Владислав Горанов и зам.-регионалният Николай Нанков, съобщава NOVA.

Още по темата

Нанков и премиерът уточниха, че трасето ще е с по три ленти в посока, както и с по две локални платна. Ще има три пасарелки, автобусни спирки. През цялата отсечка няма да има светофари, а само кръгови кръстовища.

„Това сме обещали на софиянци третият лъч на метрото и да затворим двете дъги на Околовръстното”, заяви Борисов.

След инцидента с две жертви на магистрала „Хемус”, държавата взима спешни мерки за обезопасяване на строежите в страната.

„Обади се на СДВР и патрулки по цялото трасе на строителството”, нареди премиерът на Нанков. Предупреди и строителите всеки ден да правят инструктажи на работниците.

Относно другата част от Околовръстното – от „Цар Борис III” до „Люлин”, Нанков обясни, че в Столична община са готови с проекта, но там отчуждителните процедури са тежки.

„Ливади и поляни ги правим на пътища и съоръжения. Видя ли багерите, вече съм спокоен”, заяви премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
25
 
3
 
! Отговори
stiling до 56 преди 4 години
Неискаш да се строят магистрали, твоя воля. Уважавам твоето желание. Обаче аз искам да се строят магистрали! Искам да ми построят околовръстното за да се прибирам 20 минути по рано и да прекарам това време с децата ми, вместо да вися в задръствания и двигателя ми да бълва вредни газове. Какво правим сега? Ти не искаш аз искам? Какво предлагаш? Като мислиш, че строят 10 пъти по скъпо от Европа (Което не е вярно защото повечето пари ги дава Европата, а те не са балъци)
57
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"видя ли българите и вече съм спокоен" Видя ли Теб и шайката ти,ми иде да взема гьостерицата!
56
1
 
18
 
! Отговори
Св.опашка преди 4 години
А бе някой чул ли е, че трябва да плащаме 1 милка на Щатите затова,че светиня му е седял в овалния кабинет с Тръмпето. Такава била тарифата. Дали не е партенка.Ако някой има инфо да съобщи.
55
0
 
26
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Двамата главни айдуци на републиката !!1
54
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За оковръстното и за метрото слушаме едни и същи истории вече над 20 години!За същото време в някой държави започнаха от голи поляни и вече имат супермодерни градове със метро, подземни паркинги, 50 етажни небостъргачи, летища, гари, и не знам си какво..
53
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До stilingАз не искам да се строи.Единствените които ревяха за липса на магистрали бяха турските преселници които преминават през Бг да мият тоалетни в Германия и после пак да се върнат.Освен всичко останало бгжмагистралуте са тройно по скъпи и около 15 пъти по некачествени.Нямало угодия.Тва е все едно някой да ти отреже кракът и ти като възнегодуваш да ти отреже и ръцете.И когато го попиташ защо да ти каже Няма угодия
52
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще плати ли погребенията на загиналите строители? Ще им изплати ли обезщетения на семействата??? Или ще даде по 100 лв пенсия на сираците?
51
1
 
23
 
! Отговори
До 51 преди 4 години
Фенке гербава,въпросът не е дали се строи,а колко ни струва това.
50
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов,Николай Нанков и Вл.Горанов-и тримата са за незабавно разследване и затвор за милиардите разхищения и злоупотреби с бюджетни и еверосредства,но няма кой да го направи,защото ТЕ си ГО избраха.
49
21
 
5
 
! Отговори
stiling преди 4 години
Българина вечно недоволен от всичко.Ако се строи - Строи се некачествено и се краде, пък и асвалт не се яде!Ако не се строи - Защо не се строи? Вижте хората в европа какви пътища направиха, ние една магистрала не можем да завършим!Няма огодия. На всичко се намрат кусури а нищо конкретно като алтернатива не се предлага.Злобни хийтъри против всичко на които държавате е длъжна и виновна за всичко, а като трябва да се плащат данъци и осигуровки праите в плик под масата. Няма как да стане!
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя не пропуска да се саморекламира.Сакън да не се събудим без светиня МУ да ни информира за поредната си разходка.Иначе и двамата с ковчежника си нищо не разбират от строителство,та се чудя какво точно инспектират.
47
0
 
18
 
! Отговори
12_5 преди 4 години
Инспектира си комисионаДа не забравят тези дето са взели поръчката ( на които е дадена де)..от всякъде от всичко...комисион..Егати комисионера , ........( Самоцензуриране - 50 пъти ...)
46
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5 години я завършват теглят още 20 милиарда кредит и почват ремонтите.Честито,честито.
45
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пази боже от човек *** на висок пост.
44
21
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Са някой другар ,ако ми каже,че БСП и Корни ше направят въздуха в България по-чист и,че народа резко ше забогатее направо го признавам:):):):)
43
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44А с "чистия" въздух от Кремиковци и пушещите икаруси беше супер, нали?
42
26
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Точно тази отсечка от Околовръстното Румен Ветото до последно я саботираше:):):):)Чак беше пуснал жалба в КС.Партизански номера:):):):)Сега лятото ше се изнасяме от София за Морето за 5 минути и ако може само да махнат малкото кръгово на Младост,че е много тясно и забавя нещата:):):):)Браво на ГЕРБ и Бойко Борисов:):):)
41
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички Европейски лидери ни се подиграват,на дъното сте най -бедни сте ,дишате най мръсния въздух,ние идваме и си отиваме а Вие продължавате да си избирате Бойко.
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще инспектира? Ремонта на ремонта? Минава с джипа й им прекъсва работата "ааа бачкате ли?" и ония спират да го видят. Цирк пълен. Накрая май ще се пенсионира кат ни вкара в евро блатото. Милионери в евро няма да станем, по зле сме. Добре че неговите пари са извън страната в Евро милиони.
39
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега няма Ленински съботници ама има Бокови неделници ,поне да пуснат хората в неделя да почиват.