Приемането на еврото е за доброто на българските граждани!

Борисов: Работим по мерките за влизане в чакалнята
22 фев 2020 13:16, Елка Василева
366
Приемането на еврото е за доброто на българските граждани!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес. Това написа премиерът Бойко Борисов в пост във Facebook, след като рейтинговата агенция "Фич" потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на страната ни.

"Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута „BBB“, като перспективата за страната ни остава положителна.

Рейтингът ни е подкрепен от силната външна позиция и традиционно добрите фискални параметри, както и от благонадеждната политическа рамка в резултат от членството ни в ЕС и ясно очертаната перспектива за присъединяване към еврозоната.

Българското правителство продължава да работи усилено по мерките за влизането ни в чакалнята на еврозоната. Приемането на еврото е за доброто на българските граждани и на българския бизнес.

То е фундаментално и за положителното развитието на нашата икономика". Това се казва в поста на премиера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
275
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британците си запазиха лирата - глупави ли са???
274
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажете какво му е лошо на лева , нещастници долни!!
273
0
 
0
 
! Отговори
Шаран БГ преди 4 години
Имах позната много добра специалистка - лицево-челюстна хирургия. Веднъж в разговор "шаран" като мен, я попита- Не Ви ли е жал госпожа, когато със разни инструменти, "ремонтирате" нечие лице - режете, чупите, снаждате...? Категоричният отговор бе ЩОМ Е ЗА ДОБРОТО НА ЧОВЕКА, ОТРЯЗВАМ МУ ГЛАВАТА - НЕ МИ МИГВА ОКОТО !!! Вече 40 години не мога да го проумея този отговор.....Вече имаме много различни български граждани и за чие "добро" говори Премиера... .и кой ще е без *** - не без глава "??
272
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еврото няма да се въведе скоро. Има две банки у нас, които не отговарят на изискванията. И Бойко това много добре го знае.
271
1
 
8
 
! Отговори
БРАВО преди 4 години
МАФИОТ СИ ТИ ДРУГАРЮ...
270
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дано бързо да го приемем еврото.
269
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
ТИ ВМЕСТО ДА РАБОТИШ ЗА ЕВРОТО ПОРАБОТИ ЗА КОРОНАВИРУСА. ПЛАМНЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ 80% СА ЗАГИНАЛИ. КВО ЩЕ ПРАВИТЕ ТОГАВА С ЕВРОТО???? ЕЛЕКТОРАТА ЩЕ ЗАГИНЕ И КОЙ ЩЕ ВИ ИЗБРА. АМА НЕ СИ МИСЛЕТЕ ВИЕ ГОРЕ, ЧЕ СТЕ ЗАСТРАХОВАНИ. ТОВА НЕ Е ВОЙНА СЪС БОМБИ А Е НЕЩО ПО СТРАШНО. ЗАМИСЛИЛ СЕ ЗА ЕВРОТО. ТЯ 2/3 ОТ ЕВРОПА ЩЕ СИ ОТИДЕ ОТ ВИРУСА. НЕМА ЕВРО НЕМА ЕС.
268
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се види силата на еврото е хубаво да се прочетът всички апокалиптични предсказания за еврото от преди неговото въвеждане и по време на първите 1-2години.Икономисти ,финансисти ,повечето зад океана като Стив Ханке бяха тези оракули!Защо никой наш журналист не му припомни неговите ,,анализи" от преди 20години?Тогава не излезе прав,толкова е и прав и сега като ни съветва да не въвеждаме еврото.
267
0
 
12
 
! Отговори
Мис-Бикини Барселона преди 4 години
Прав е Горанов. Аз приех близо 5 млн. евро от моят Боци и не съм обедняла. Даже наскоро си купих Порше Макон.
266
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо Великобритания ,Швеция ,Швейцария не приеха еврото.Абедните като Латвия ,Литва и дори Черна гора приеха еврото.
265
2
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Кой каквото да казва, отъмване от еврото няма да има.Дано да не съм прав.
264
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 316Много Сте прав,само ще добавя ,че не АКО Турция нападне Гърция ,а КОГА?След 1,2,3,4 години ,това е въпроса!И България като държава най-близко до конфликта,икономически ще бъде срината,заедно със ,,силният"лев!Ако сме с евро пораженията ще са минимални.
263
3
 
19
 
! Отговори
коментар преди 4 години
Българи, пример ви давам, сега едно кафе струва 1 лев, при сегашен курс 1.95 Като минем на евро, едно кафе ще струва евро. Заплатата ви сега от 1000 лева примерно, да не мислите, че става 1000 евро?! НЕ, става 500евро, заради курса лев-евро.Цените през тоя мандат на герб и компания тръгнаха нагоре, не надолу. Като вленем и в самата чакаля, ще има още вдигане, а докато приемем и самото евро....само Господ знае какви ще тогаз цетите. Е, това ли е за доброто на българите продажни Бибитко?
262
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мдааааа.Много ще ми е интересно да видя икомомически прогнозен модел при сценарий-Турция напада Гърция.Валутни курсове,цени на енергоносители,капиталови пазари в първия ден и след това.И мисля,че няма как да стане,Икономическото обвързване с еврозоната е по-надежден щит от НАТО.
261
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помнете ми думата - евро ще има. Боко го привикаха в Брюксел а и Херо намила, нашия изпълнява... така БГ ще обеднее още повече и ни говорете че други държави се оправят след приемането на еврото. Ние сме продажни, бедни и със мафия политици. Такава държава не може да се оправи... предвиденото от ООН за БГ през 2050г го има написано в нет-а: население 5 млн в 6 града, села изоставени, сел стопанство няма Просто консуматори на запада, това е!
260
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Косово и Черна гора прескочиха въобще етапа със собствена валута и направо въведоха еврото.Не толкова по икономически а по политически причини.И отбранителни. Никой няма да нападне държава от еврозоната,защото междувалутният пазар и капиталовите инстотуции ще се побъркат с непредвидими последици - 2007 ще изглежда като песен.Затова и гърците са там.Еврото ги пази по-надеждно от атомна бомба.
259
1
 
11
 
! Отговори
Мис-Бикини Барселона преди 4 години
Прав е Горанов. Аз приех 5 млн. евро и не съм обедняла.
258
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще ви кажа,защо не искат да приемаме еврото.ГЕРБ искат евро,защото са европейска партия и в момента имаме европейско правителство,а англо-американските клакьори ни убеждават да не приемем еврото,защото искат да измъкнат България от ЕС и да станем плячка.
257
3
 
11
 
! Отговори
Васко Тръпката преди 4 години
Не зависи от плебса тая работа.Еврото ще бъде въведено.Па вие си пишете ....
256
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДАНИЯШВЕЦИЯНОРВЕГИЯЧЕХИЯПОЛШАУНГАРИЯне се управляват от мутрокомунистии затова никога няма да приемат евротодания 20 години е в чакалнята и понеже се е осъзнала декларира че няма давлиза в евротоеврото е инструмент за ограбване на по-малките държавиа вместо да ни пускаш партенки виж какво става с *** дето ги докарваш цели 10 години- или пак ще си изненадан като с винеткитедето текста е записан в държавен вистник и се оказа виновен чиновника