Радев противопоставял институциите, не било нормално

Организирана агитка направила скандала на Паметника на Левски
191
Радев противопоставял институциите, не било нормално
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не е нормално това противопоставяне, което президентът започна спрямо институциите. Това наистина смущава". Това каза пред БНР Цвета Караянчева - председател на Народното събрание. Според нея той трябва да направи така, че всички институции при него да си говорят нормално.

Още по темата

В предаването "Неделя 150" Караянчева уточни, че ако президентът посочва конкретни проблеми, критиките му ще са приемливи. Тя припомни, че на тържеството за 30-годишнината на КНСБ и тя, и премиерът Бойко Борисов са подали ръка на Румен Радев, защото "ние не сме Цвета, Бойко, Румен. Ние сме институции, които помежду си трябва да имат нормален и успешен диалог".

По думите на Караянчева президентът трудно е подал ръка на премиера.

"В трите години от мандата си президентът чертае разделителни линии. Това видяхме и в шествието, което той оглави, разделено от шествието, което организираше Столичната община - заедно с патриарха, аз също бях имаше и депутати от БСП. На 19-и февруари, когато България се прекланя пред своя най-чист и най-смислен герой, не биваше да се случва това. Какво иска президентът да каже с това шествие: "Вижте, аз мога да събера много хора". И какво от това", каза още тя.

Председателката на Народното събрание беше категорична, че шествието, което е повел президентът в деня на Левски, не е било всенародно шествие. Тя коментира, че не би имало такова освиркване на кметицата на София Йорданка Фандъкова, ако не е било това организирано шествие, чийто патрон беше Румен Радев, преди честването на паметника на Апостола. Тя нарече "организирана агитка" скандиращите и освиркващите.

"Искрено се надявам, че президентът ще промени отношението се спрямо влизането на България в ERM 2", заяви Караянчева и посочи изказването на Радев, в което той заяви, че снема доверието си от правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
51
 
25
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
радеф е ПOЗOP!!!
99
16
 
54
 
! Отговори
тя преди 4 години
не може да накараш някой да освирква , ако не иска да го прави !
98
14
 
39
 
! Отговори
Христов преди 4 години
Най голямата ми грешка, че 2009 година гласувах пак за комунисти с друго име ГЕРБ.
97
19
 
19
 
! Отговори
Курнелия се обърка преди 4 години
*** Нинова започна да чисти БСП от крадци и мафиоти като милионера Георги Гергов, Дъбов,Кутев,Гуцанов,Жаблянов, Ат.Мерджанов, М.Миков,Георги Божинов,Янаки Стоилов, К.Паскалев, Кр.Янков,Р.Петков,Кр.***,Георги Първанов(Гоце), Сергей Станишев и др. браво на нея, ама има още много работа, но трябва накрая да изчисти и себе си, защото е милионерка, но не от бизнес...
96
54
 
20
 
! Отговори
Христова преди 4 години
Много ме е срам че гласувах за радев!
95
49
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Очевидецпо скоро президентството стана "инсинуация" откакто радев влезе в него! то бива завист и злоба, ама тоя е по зле и от невестулка! нинова му бута чувии и той се излага! това само бивш военен може да го направи!
94
9
 
41
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
На същото място през 2014 агитката на ГЕРБ освирка Орешарски ! Да кажете нещо?
93
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това повтаряне ,че не бива да се противопоставят институциите е някаква агитация за примирие,защото усещат ,че Радев е по-одобряваният
92
38
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До АнонименЗабрави да разкажеш за б оклука проруско хейтърче. Ако ви вярва човек все едно България е някаква страна от третия свят.
91
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Чебурашка За сметка на това пък за 11 години власт се нагледахме на сомозапалили се хора, напускащи страната, тровене на въздуха, източване на водоемите. В 21 век сто хиляден град е без вода. За доходите няма каво да говорим последни, но сме първи по смъртност в света. Просто сте смешни тъпана.....ра Борисов за 11 години нищо не направи но Радев е виновен. Гешев какво чакаш и не разследваш комуниста Борисов ?
90
7
 
33
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Крадецът вика: Дръжте крадеца!ГЕРБ противопоставят институциите, когато не могат да контролират някоя от тях.
89
8
 
27
 
! Отговори
Очевидец преди 4 години
Институция стана Президентството откакто Радев влезе вътре. Правителство и Парламент засега са сбирщина.
88
3
 
15
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До До 90-Шарк Интересно място да си опишеш житието-битието, но..... щом ви допада. До 121 - Е, сега нали имаш банани ЦЕЛОГОДИШНО, доволен ли си? Имаш си и фалшив кашкавал и сирене и месо, инжектирано н антибиотици и прочее бУУклуциии! Да ти е сладко
87
21
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
За три години не видяхме нещо нормално от Дондуков 2.
86
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е интересно да гледаш как комунистите от ГЕРБ плюят тези от БСП. Комунистите от ГЕРБ имаха цялата власт да разследват другарите от БСП за кражби, корупция и за ограбане на държавата но не го направиха защото са червени. Същото беше и със СДС навремето имаха 98% власт нищо не направиха и те защото от комунисти станаха демократи. Общо взето това е 31 годишния ни преход. Комунистите се превърнаха в демократи, олигарси сега и в мафия като ГЕРБ. Това е метаморфозата на прехода.
85
17
 
7
 
! Отговори
До 90-Шарк преди 4 години
Ами виждам какво си написал и разбирам че или си пубер или от т-н.,,Чугунени глави.Знам какво беше 1 лев ,защото почнах работа през 69та със 78лв.заплата ,след 3 години стана 83лв.Баба ми получаваше 30лв пенсия,а майка ми 115 заплата.Теглих младоженски заем 600 лв.за пералня и го изллащах 5 годиниПрез 83та /вече със 130лв заплата направихме ,цялата рода 1,500лв вноска за кола,до 90та не ми излезе номерът,а парите стояха без лиххва в мото техника А какви проблеми имах с грижите за децата.....
84
5
 
5
 
! Отговори
Франклин Бенджаминов преди 4 години
Простете на баща ми за глупостите, които пише. От възрастта е.
83
4
 
11
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 94. Аз не знам, дали съм лъжец, но ти си очевиден ***. Имаш ли си представа какво значи валутата да е обезпечена със злато, а бе, *** такъв! Това няма нищо общо с възможността за купуване на злато. И ей такива *** тръгнали акъл да дават! И лъжец ще ме нарича, я се ограмоти! Виждал ли си старият лев и прочел ли си какво пише на него!
82
4
 
19
 
! Отговори
мак преди 4 години
Всички гербери се изреждат срещу Радев с любезното съдействие на слу.гински медии. Страхотна кампания водят срещу него.А въпросната не.ука да стои на председателското място в НС и да не се изказва по телевизора и радио. Току виж направи поредна грешка и стане за смях. А за освиркване- съди по това, как мръ.сно действа герб и вменява, че всички са като тях. Пък и освиркването не е забранено и не е задължително да бъде организирано от някой.смешница.
81
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До националистТъ пакизтрили са коментарав който те споменавах,без да е обидена ти дращиш ли дращишцял ден вече в тоя сайт-отговорът е един- ти си от редакцията на мижавото сайтче, ***!)))Ей сега трийте-коментарът ми е обиден!