Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!

Усилията на всички власти дали добър резултат
240
Спирането на "Луковмарш" - паметно събитие!
Снимка: МВнР

Вчера се случи много паметно и историческо събитие с оглед на факта, че от 17 г. не сме наблюдавало подобно нещо, а именно така нареченият „Луквовмарш“ да бъде предотвратен. Това каза Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, във връзка с несъстоялото се след забрана на Столична община, за първи път от 17 г. факелното шествие на ултранационалисти и неонацисти, известно като „Луковмарш“, предаде „Фокус“.

Още по темата

"Усилията на българското правителство, местните власи, организациите в България и цялата българска общественост резултираха по улиците да не видим маршируващи, с факти, хора облечени в униформа, силно наподобяващи тези от времето на национално социалистическия режим. Смятам че това, което успяхме да постигнем вчера да не разрешим много натрапчивата и остра миризма на радикализма, крайностите, антисемитизма, дискриминацията да шестват по софийските булеварди е един много голям напредък и инвестиция в нашето общество. Инвестиция по пътя на това да можем да отличим грозното от цивилизованото, доброто от злото, да изградим една имунна система, която по никакъв начин да не толерира", добави зам. - министърът на външните работи.

"Това трябва да е тенденция, която да се задълбочи, която да продължи във времето напред и която да превентира следващи опити на същите радикали да опитата да видоизменят марша и да го трансформират в някаква друга форма. Тук аз най-отговорно заявявам, че няма да позволим и продължаващите и други форми на провеждане на такива петнящо репутацията на нашата държава мероприятия. Те нямат място в София, те нямат място в нашето цивилизовано общество, те нямат място сред нас", каза още той.

"Ако искаме да докажем развитието си трябва да се противопоставим на всякаква такава проява. Сигурен съм, че водени от своя справедлив гняв към едни подобни много грозни действия ще го направим по най-подходящия начин", допълни Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал луков с действията си през ПСВ успява да спаси Кюстендил и югозападна България от сръбска окупация.Всяка уважаваща себе си страна бе дигнала паметник на този генерал.Ние тук го плюем и искаме да заличим паметта за него.ПОЗОР!!!НАДЯВАМ СЕ СЛЕДВАЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ ДА СЛОЖАТ ПАМЕТНИК В НЕГОВА ЧЕСТ.
26
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо всички неприятни са в ГЕРБ?/
25
2
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
В Еврейския съюз, ще изпълняваме волята на ционистите.
24
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господин зам.министре, деда ти Гоше, на когото си кръстен, не се ли срамува от това, че ти си Георг, а не Георги?Не го ли е срам от това, което изричаш по повод на Луковмарш? Или Гоше някой от мандраджиите "от Балкана слезли с пушка ВЪВ ръкаааа"? Или е от кас..кет..лиите, които благоразумно са се присламчили към мандраджиите и са им помагали да затрият цвета на нацията и да съсипят някогашната европейска България?Кажи си, така и така ще се разбере, България не е голяма.
23
1
 
27
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Супер !А гей-паради ще има всеки месец ! Вземете си сбогом с националният ви суверенитет ! Поздрави от Кремъл !
22
3
 
33
 
! Отговори
да преди 4 години
Някой ще обясни ли кое е страшното в Луковмарш, че никой нищо не разбра? Голямо писане, големи обяснения, големи самозастраховки, за какво е това? Ако Георг Георгиев смята, че е направила за България повече от ген. Христо Луков да поясни какво е направила за родината - направи три деца, спаси сираче, повече младите към по-добър морал......, а? Нищо от това, нали? Е, сега получиха от ГЕРБ поздравление и благодарност от Световния еврейски съюз, но за какво, е така да бъде кото те искат
21
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самодоволен, не много интелигентен нагаждач - като такъв мога да го определя този.Не знае, че понятията "грозно" и "цивилизовано" са от различни категории?! "Грозното" е антипод на красивото. "Цивилизованото" е антипод на диващината. Ама кой да му каже ...Що за дума е "превентира"?!От името на неизвестно кои заявява "най-отговорно", че нямало било да позволят подобни прояви, тоест прояви на патриотизъм и здрав национализъм. Но, изглежда, тези същите не се трогват от ромските издевателства?!
20
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите избиха хиляди в лагерите Белене, Слънчев ден, Скравена, в затвора в Пазарджик, и за тях нищо???Кога ще забранят комунистическата идеология от която загинаха повече хора отколкото от фашизма?????
19
4
 
35
 
! Отговори
Неговите симпатии преди 4 години
къмТретия райх са само едни външнополитически предпочитания, които е споделял през определен период от живота си. Но през целия си съзнателен живот е бил боец за родината и патриот!Едни други бяха само няколко хиляди, когато споделяха марксическата идеология през царско време. След като тук дойде чужда армия, постепенно станаха 1 милион, макар че повечето от тях нямаха хал хабер от трудовете на Маркс, а бяха само приспособенци.Тази идеология съсипа Бг, но не сме им забранили да си честват 09.09
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Иначе антифа на Сорос(помагал на нацистите да залавят евреи в Унгария и е горд с това има го 60 минути) никой не ги пипа.
17
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Георг с кУпеиките!Поредната калинка- ***!
16
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този гей Георг не може да ми дава наклон.
15
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А гей парадите кога ще ги спрат?
14
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спирането на инициатива като Луковмарш - срам и позор за една независима държава! Някой друг ще ми каже дали в моята собствена родина да отдавам почит на национален герой!
13
37
 
6
 
! Отговори
FCKNZS преди 4 години
Браво!!! Има надежда!!!
12
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С целуване на ръка и тоя допълзя до голямата софра.
11
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Луковистите са хубави хора. Не искат нацизъм, просто не искат гейове и слабост!
10
1
 
38
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
Изключително неприятен човек е този георг! Но за да си знам.министър от герп,трябва да си точно такаффф калъффф! Направо ме е гнус от този човек!
9
1
 
54
 
! Отговори
Shark преди 4 години
А гей парадът ще прекратите ли? Продажници. Защо са те кръстили Георг бе, и родителите ти са продажници.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7Анархията е хубаво нещо :)