Румен Радев и Клаус Йоханис обсъдиха доставки на храни и суровини

Сътрудничеството ще смекчи негативните ефекти от кризата
Обновена: 15 апр 2020 17:33 | 15 апр 2020 17:33, Анисия Иванова
40
Румен Радев и Клаус Йоханис обсъдиха доставки на храни и суровини
Снимка: БГНЕС

Сътрудничеството между България и Румъния в поддържането на ефективни "зелени коридори“ за транспорт и доставки на стоки, храни, лекарства и оборудване от първа необходимост обсъдиха в телефонен разговор президентите на двете държави Румен Радев и Клаус Йоханис.

Двамата бяха единодушни, че взаимната подкрепа е ключово условие за смекчаване на негативните ефекти от икономическата криза, съобщиха от прессекретариата на Президентството.

По време на разговора бе отбелязано ефективното взаимодействие при осигуряването на транзитно преминаване на български и румънски граждани в случаи на необходимост.

Президентът Радев постави въпроса за разрешаване на износа от Румъния за България на суровини, необходими за производството на фуражи, което се очаква от българските животновъди. Президентът Йоханис се ангажира с този въпрос и изрази очакването си той да бъде разрешен през следващите дни.

Бързото въвеждане и прилагане на социални и икономически мерки в подкрепа на губещите своите работа и доходи граждани, също беше сред акцентите на разговора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До БАТЕ: Не знам откъде ти е дошло на ум да питаш точно президента на какъв тарифен план е. Ако си служил. ще знаеш, че в канчето на старшията не се гледа.Така че пий си ракията и не пиши глупости.А до ЦРУ: Що п'ростотии си написал по опорната точка, направо нямаш равен. Като го харесваш толкова Йоханис, защо не се изнесеш направо при мамалигарите. По-просто е.
32
1
 
1
 
! Отговори
БАТЕ преди 4 години
Питам за един прЕател, на къкъв тарифен план си??? щот тази сметка се плаща от данъкоплатеца а е стига с тези международни разговори до обяд с Вучич след обяд Йоханис, да знайш, че си изчерпа безплатните минути.. Вече се таксува га звънка тел отговаряш иначе на го пипаш...
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този и при телефонен разговор трябва да си слага маска
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цървyлът пак се показа
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много е важна думата - обсъдиха! Сега ще прочете ,че апелира за мерки,ясни правила,настоява за бързи и открити адекватни действия....и още нещо,да поговорим за смърт
28
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Радев фуражомелка,*** Радев не е бил комунист,но твоя любим ,е най-младия комунист,в 1337 годишната история на България,и виж,какви кадърни министри имате,като министъра на икономиката и фурмите, караниколов,всичките са герберски-калинки,срам за България,е това ваше правителство,ти да не можеш да различиш,кашоните с маски,и кашоните с фурми.
27
0
 
2
 
! Отговори
коментатор преди 4 години
мн телефон се навъртя днеска.
26
0
 
4
 
! Отговори
44755 преди 4 години
Румъния вече забрани износа на храни. Не знам какво ще обменяме и храните в ко посока ще вървят. Знам, че българия е единствената бивша социаистиеска страна, ликвидирала своето селско стопанство. Екзотично е било за нкого да ми предага картофи от Франция и лук от Полша, а праскови от Израел, но пандемията отваря вратата на глада. Така че, ние трябва спешно да пренаредим бандитски пъзел в полза на дребните производители, вече сдружени и окрупнени да получават субсидии.
25
4
 
6
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
СНИМКАТА говори всичко !!!!!!!!! КЛАУС ...етнически НЕМЕЦ ...ПИЧ ...гордост за народа си ..бивш КМЕТ на Сибиу ...ДОКАЗАН РОДОЛЮБЕЦ .Румен.....ЧОРАП....".ПОГРЕБАЛЕН АГЕНТ "....българският д-р МЕНГЕЛЕ ...от Шипка - " ВИРУСА е в главите само на управляващите " .РУСОФИЛСКО *** !!!!!!!!!......ИСКАМЕ да се обединят президентските институций на БГ и Румъния .и президент да ни стане КЛАУС !
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко изнася храна за арабите, а президента договаря да изнася за мамалигарите. А междувременно магазините вдигнаха цените, заради недостиг на храни.
23
5
 
3
 
! Отговори
Радев фуражомелката преди 4 години
До Нищо ново: 1. Ултракомунист съм, наричайки ме по друг начин ме обиждаш. Аз не съм те нарекъл по никакъв начин ;)2. Доста ниско падаш да го играеш защитник на Радев, поне за мен е така :/3. Думата президент се пише с малка буква, освен ако не е в началото на изречението или е част от обръщение. За пропуснатите запетаи и другите правописни грешки няма да споменавам :(Другарски поздрав :)
22
6
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Радев фуражомелката: А на теб каква ти е квалификацията? Я си погледни "фуражомелката" като заглавие. Това какво е? Повече г'лупостевина или повече п'ростотия?А по темата: Президента Радев се старае да помага с каквото може за преодоляване на проблемите с транспорта (не че ще му го признае Бойко или някой от гербаджиите). А откакто е започнала кризата проблеми с преминаването през границите постоянно има.
21
3
 
6
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Този Клаус явно е огромен. Радев е като пионка милия :D
20
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радеф, екскурзиант такъв какво точно договори ти?
19
10
 
28
 
! Отговори
апо преди 4 години
България произвежда и разполага със суровини за производство на фуражи в пъти повече от необходимото.В Добрич е най-големия у нас завод за фуражи , който е Китайски и съответно добавките съпътстващи производството ( витамини , минерали , хормони и т.н. ) идват от Китай - факт.Радефф отново нещо не е разбрал и се е пообъркал катастрофално :))))Вместо за фуражки ( както са му наредили от москва ) той е договарял суровини за фураж.:)))))Скъсах се от смях - признавам си !!!
18
6
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До анонимен 20Абе петолъчник. Аз схванах, че ще изнасяме храни, лекарства и оборудване за мамалигите, а ще внесем съставки за фуражи!Я ми припомни, както казваше другаря Петър Младенов в доклада си за състоянието на селското стопанство в НРБ?Че внасяме полски картофи, китайски боб и чесън и т. н., и то по времето на най-справедливия строй!Да цитирам ли Аятолах Тодор Живков?В доклада си, за селското стопанство думата - "Руши се ", я повтори 5 пъти подред!
17
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румънския президент има правомощия и реална власт точно колкото Алф.Зеления чорап е договорил падането на Рузкия газ за България, изгряването на Слънцето и разбира се фуражка.
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе не знам ама от 15 коментара, половината да говорят за герберастките *** и за Бойко не помага много като видиш 300 коментара плюещи Бойко в другата статия. Та кои са троловете? Много сте зле бе другари, до кога така? До победата над капитализма?
15
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално, Радефф се е интересувал дали ще има скоро парад в Румъния, за да го поканят.То в Маскве го отлага ли. А пък много моля, да не обиждате Ал Бънди, като го сравняват с тоз.
14
13
 
22
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Брей, голяма активност от Грипенов днес!То с румънския президент, то с министър-председателя на Сърбия....Стахановски труд кипи.... и нулев резултат!Дано поне Грипенов да заформи и той някой шлем като Георги Седефчов към края на мандата, та да има с какво да го запомним!Само колхозниците да не отложат парада... Да не дава Ленин!Нали така другари!Венсеремос!