Шах и мат: Слави връща мандата, избра си за премиер Антоанета Стефанова

Партията няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство
Обновена: 26 апр 2021 09:28 | 26 апр 2021 09:14, Камелия Цветанова
1405
Шах и мат: Слави връща мандата, избра си за премиер Антоанета Стефанова
Снимка: Dnes.bg, архив

ИТН ще върне мандата за съставяне на правителство. Това стана ясно от пост на лидера на партията Слави Трифонов.

Ето какво написа той:

"За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама.

Още по темата

Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има
икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас.
Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.

Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор".

Очаква се тези дни президентът Румен Радев да връчи мандата за съставяне на правителство на втората политическа сила в НС – ИТН. ГЕРБ първа го получи, но след отказа на ДБ и ИТН за среща, го върна на президента в петък.

Към евентуален кабинет, излъчен от ИТН, към момента са декларирали подкрепа останалите партии в парламента, в това число дори и ГЕРБ заявиха, че са готови да осигурят депутати,  които да гласуват за новото управление.

След като обаче Трифонов направи заявката, че ИТН няма да прави опит за съставяне на кабинет, президентът ще трябва да връчи мандата на трета политическа сила

Това не означава, че той ще отиде в ръцете на БСП, които по брой депутати са трети, защото в Конституцията не е разписано такова условие. Третият мандат е за партия, която ще избере сам президентът.

Ако и третият опит не бъде успешен, държавният глава ще издаде указ, с които ще разпусне НС и ще назначи служебно правителство, което за два месеца ще организира предсрочни избори. Така че най-вероятно отново ще отидем до урните в края на юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави не може да общува нормално със собствените си служители. Нервен е от доста години и аз лично не се учудвам че бяга от отговорност и не се държи адекватно.
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1278АМИ ПОКАЖИ Я ДЕ-ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!
7
 
14
 
! Отговори
По бетер от ТУЛУПА преди 3 години
Слави можеше да стане национален герой!!!! Но ни ПРЕДАДЕ и явно се потвърждава мнението, че Дългуча си е продукт на ДОГАНЯ и Джипко Бибитко и ще си ги върне на бела кобилка!!!!+++++Ние от протеста имахме едно желание СЪД И ЗАТВОР ЗА БАЙХ0ЙЯ И КАСКЕТЯ, а не да си правите лични сметки и облаги ....мнозинство имахте от протеста достатъчно БСП, ИТД, ИМВ, ДЪБЪ общо 135 да направите правителство с няколко спешни задачи поне по искането на протеста и да улесните работата на следващото служебното правителство докато има действащо НС.Излъга ни слави и ще си платите за това!!!! Юда стана, поп
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя с какво примами тая шушумига,шахматистката да я ползва за куриер за един ден.Те шахматистите са природно интелегентни хора,но животът им извън шахмата обикновено е пълен провал.Не мислят рационално.Ама натеква,че знае пет езика.
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината изтекли мозъци гласуваха за този!България се пречиства!
1
 
17
 
! Отговори
анонимем преди 3 години
До АнонименНай лесното е да критикуваш трудното е да направиш нещо.
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората си мислеха че ще гледат цял един мандат любимия си шоумен с който се приспиваха всяха вечер,но за съжаление ще останат разочаровани от своя избор,виждайки как любимецът им от малкия екран се отдръпва от първа линия,и изигравайки ролята на троянски кон,ще предаде гласовете на своите избиратели в ръцете на някоя политическа сила за която неговите избиратели никога не биха дали своя вот.
2
 
23
 
! Отговори
none преди 3 години
Шах и мат .. цирк по време на пандемия
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най лошото е, не че връща мандата. Най-лошото е, че с промените, които предлага в изборния кодекс ДПС ще стане втора политическа сила, ако не и първа. На думи - патриот, на дела - предател.
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1400 коментара! Смятай колко хора има гневни на Славчу, къде ги излъга...
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Слави с тая партия Има такъв народ. Вярно има. Вярващи в доброто и наивни до полуда люде. Себе си слагам също в тая графа. Не бях гласувал 10г. и май това ще ми бъде последният вот. Още заглавията в вестниците седят а тия вече почнаха да се из. сират на всичко.
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И каква стана тя? .. . Цирк беше, сега е Панаир,от тия най колоритните. Изсипаха се едни пари в канала за какво? На хората им писна от просто. тии. Жалка българска картинка.
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една проста задача която народа постави на Слави ,да направи стабилно правителство. Обаче откакто народа му постави тази задача ,просто бяга яко от нея и само си търси оправдание да не я свърши.Както се казва има такива хора, които не обичат да им се поставя никакви задачи и отговорности.
1
 
38
 
! Отговори
ACDC преди 3 години
Суверенът е решил, че нито една партия не трябва сама да състави правителство, а това трябва да го направи коалиция. Тази безотговорност на ИТН ще им струва скъпо. Който го е страх от мечки, не ходи в гората.
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Софиянката Антоанета Стефанова е завършила Икономика в Свищов, в Стопанската академия Д.А.Ценов, където и магаре да завържеш, ще завърши.
5
 
13
 
! Отговори
Bako преди 3 години
Евалата Слави изгоре преди да изгрееш.Така е защото ти не си диктатор и им позволяваш много на твоите хора.Чува се даже че са си говорили с други хора. Това само един "истински" държавник може да го разреши (забрани)
1
 
16
 
! Отговори
до 1256 преди 3 години
До VakoИ пожарникар може, и шахматистка може дори и овчар (живков) ,проблема е че задачата е да бъде предложена за премиер,но тя няма право да си върши работата това е изискването на работодателя към нея (ИТН),дори и да е най умния човек в света, изискването от шефа е да не върши работа си.Не е за пръв път , чувал съм че навремето шефове които докарват предприятието си на печалба са уволнявани защото пречели на приватизацията, но това връщане не е желание на народа или е?
17
 
7
 
! Отговори
Киро Фейка преди 3 години
Не ни трябват шахматисти и учени хора за министър председател! Вижте колко хубаво ни беше 40 години при управлението на третокласника Бай Тодор и после още 10 години при пожарникаря-силовак Бойко.
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяхме го шахматистът Гари Каспаров какво може в Русия. Аре, мерси!
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1127За наивниците, искат шоу и купони, иначе добре казано с кастингите набира политици смях със сълзи.