Шах и мат: Слави връща мандата, избра си за премиер Антоанета Стефанова

Партията няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство
Обновена: 26 апр 2021 09:28 | 26 апр 2021 09:14, Камелия Цветанова
1405
Шах и мат: Слави връща мандата, избра си за премиер Антоанета Стефанова
Снимка: Dnes.bg, архив

ИТН ще върне мандата за съставяне на правителство. Това стана ясно от пост на лидера на партията Слави Трифонов.

Ето какво написа той:

"За наша радост има българи, които ни карат да се гордеем. Пред света. Ето например, имаме двама световни шампиони по шах. Веселин Топалов и Антоанета Стефанова. Световните шампиони по шах са обожествявани по света. За тях се пишат книги, правят се филми и имената им са изписани със златни букви в световната история. И ние имаме двама.

Още по темата

Нашето предложение за министър-председател е световният шампион по шах Антоанета Стефанова. Тя има
икономическо образование и говори пет езика. Сравненията, размислите и изводите оставям на вас.
Разбира се, Антоанета Стефанова веднага ще върне мандата. Веднага. На секундата. Защото “Има такъв народ” няма необходимия брой депутати или партньори, за да състави правителство. Стабилно правителство. Предлаганата подкрепа е от политически субекти, които са вредни, алчни и доказано компрометирани. И това тяхното не е подкрепа, а зависимост.

Така че Антоанета Стефанова ще приеме мандата с уважение и веднага ще го върне. Законът, Конституцията и демокрацията ни дават възможност да направим по-добър избор".

Очаква се тези дни президентът Румен Радев да връчи мандата за съставяне на правителство на втората политическа сила в НС – ИТН. ГЕРБ първа го получи, но след отказа на ДБ и ИТН за среща, го върна на президента в петък.

Към евентуален кабинет, излъчен от ИТН, към момента са декларирали подкрепа останалите партии в парламента, в това число дори и ГЕРБ заявиха, че са готови да осигурят депутати,  които да гласуват за новото управление.

След като обаче Трифонов направи заявката, че ИТН няма да прави опит за съставяне на кабинет, президентът ще трябва да връчи мандата на трета политическа сила

Това не означава, че той ще отиде в ръцете на БСП, които по брой депутати са трети, защото в Конституцията не е разписано такова условие. Третият мандат е за партия, която ще избере сам президентът.

Ако и третият опит не бъде успешен, държавният глава ще издаде указ, с които ще разпусне НС и ще назначи служебно правителство, което за два месеца ще организира предсрочни избори. Така че най-вероятно отново ще отидем до урните в края на юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1405
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
9
 
! Отговори
До 1235 преди 3 години
Напротив !Четат се и си има хора във всяка партия за това !
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали не си мислите че някой ви чете постовете!
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и следващият път да изберете Софи Маринова или Тони Стораро..и двамата така ще се крият .. много подходящи са .имат същото образование и умствен багаж.
4
 
28
 
! Отговори
До добре де преди 3 години
Какво да гледа отблизо? Той още не е стъпвал в парламента. Нали беше под карантина, която продължава месец. А беше основен критик как Бойко не ходел и трябвало да тича, ако депутатите го викат. А той сега, остави че не тича, ами и не е стъпил и няма и да стъпи. Изгаври се с чалгаджиите.
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А министри и експерти обяви ли ????Все си мисля,че и тая шахматистка я орисаха в последния момент с думите " спокойно,няма да си ти,само да замажем очите" Нещо такова е....да знаете !Нагло ,безотговорно,аругантно и цинично би било мълчанието му ако то бе продукт само на реваншизъм ! Но то се оказва продукт на хаос,некомпетентност,незнание и СТРАХ !Разбрахте ли защо мълчаха ? Разбрахте ли защо се разболя от К19 ? Чухте ли мнение на някой друг от ИТН освен оня Тошко ? ЦИРК !
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давайте можете още,рекорд до 2000.
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой се заблуждаваше, че СЛАВИ ТРИФОНОВ ЩИ РАБОТИ ЗА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА ОТ 3 000ЛВ.ДА СЕ ОГЛЕДА В ОГЛЕДАЛОТО И САМ ДА СЕ ЗАПЛЮЕ ЗА ГЛУПОСТТА! ЖАЛКО, ЧЕ НЕ ВНЕСЕ ТОЧКИТЕ ОТ РЕФЕРЕНДУМА! САМО ТОВА БЕШЕ ДОСТЯТЪНО!ДА СЕ ВНЕСЕ, АКО ПРИЕМАТ ДОБРЕ, АКО НЕ СЕ ГЛАСУВА, ВСИЧКИ ЩЕ РАЗБЕРЕМ-НАПРАВИ КАКВОТО МОЖА НО НЕ МУ ДОСТИГАТ ГЛАСОВЕТЕ! БОРИ СЕ ЗА НАШИТЕ ИСКАНИЯ! Сега какво излиза-ручахме ЖАБЕТА, за да могат ДПС ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПЕЕВСКИ СВОБОДНО В ТУРЦИЯ ПО ПОЩАТА! БЛАГОДАРЯ ЗА ПОХАРЧЕНИТЕ ПАРИ ЗА РЕФЕРЕНДУМА
2
 
19
 
! Отговори
Bo преди 3 години
*** неден, само знаеш да лаеш, чалгаджия мръсен. Колко много хора ти се довериха, а сега ги предаваш. Не ставаш ей, аз съм от Плевен и ме е срам от теб!!! Криеш се, като плъх. Излез бе, излез да те види народа!!! Страхливец!!!!!
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Супер троловете реват, музика за ушите.
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сумати време от изборите немога да вземат решение разни индивити. Не една работа като не е за тебе не се захващай. Само ни губите времето тъппанари
2
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Типично за чалгар - да живее хеви метъла ! Цонко Метъла от Каварна - Премиер !!!
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дърт, болен, без семейство и деца, предал родината си. Има ли по голям *** от чалгара?
15
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БРАВО СЛАВИ!!!И БОРИСОВ И НИНОВА , ВИЯТ НА УМРЕЛО!
9
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
шахматистката е голяма работа. Жалко, че няма да е премиер.
4
 
22
 
! Отговори
истина преди 3 години
Партията на Слави не разполага нито с кадри нито с умствен капацитет за да управлява, едно е критикуваш управляващите как се справят с най голямата криза след втората световна война, друго е ти да поемеш отговорност - а ти Слави не посмя да поемеш отговорност в името на България.
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За политик не ставаш сине , ти си будала. Волен за премиер!
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави слави , нямаш топки
2
 
5
 
! Отговори
Опа преди 3 години
Чудя се преди много, много години, когато е нямало интернет къде сте писали всичките тези неща, които пишете в настоящето, модерно време! Върнете старите пари и супершоу "Невада"!
1
 
26
 
! Отговори
h преди 3 години
търсихте и избрахте нещо ново и различно ( така ми сподели един мой познат гласувал за учиндолската банда). Е получихте го, Честито.
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може да се сравнява ПР феномена на България с *** чалгар, дори сега е още по-*** понеже самият той допринесе с най-голяма сила за славата на въпросния ПР феномен като го четкаше по шоуто си през времето когато беше главен секретар и кмет на София.