Йотова: Санкциите на САЩ ще се отразят на предстоящия вот

Вицето не е оптимист за предстоящия доклад на ЕК
73
Йотова: Санкциите на САЩ ще се отразят на предстоящия вот
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не съм оптимист какво ще пише за България в следващия доклад на ЕК за върховенството на закона, който се чака през юли, каза днес във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова, цитирана от БТА.

Още по темата

Според нея решението на САЩ по закона "Магнитски" най-вероятно ще има влияние върху предстоящите парламентарни избори у нас, само че да се говори за корупция у нас не е новина.

Йотова припомни, че от 14 години страната ни е под мониторинг на ЕК и точно от толкова време в малко по-различен вариант, с по-общи текстове и по-завоалирани формули, ни се казва, че в България определено имаме проблеми с борбата с организираната престъпност и с корупцията. Вместо през тези години всеки път да противоборстваме управляващи с опозиция, да въздигаме в култ нищо незначещи изречения, да си бяхме свършили работата, каза вицепрезидентът. Според нея не е трябвало просто да се говори за екшън мерки, за стратегии за борба с корупцията, а да се действа, за да не се стигне до деня, когато американското правителство публикува списъка и санкциите. Всъщност, където и каквото да пише за страната ни, каквито и да са преценките на нашите европейски международни партньори, на ход е България, обобщи вицепрезидентът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
АМИ , СПРЕТЕ "БАЛКАНСКИЯ ПОТОК".....ТА ДА ДОЙДЕ СУЛТАН-ЕРДОГАН И ДА СИ ОПРАВИ РАЯТА ПРОСТА И ЗАТЪРКАНА...ХА,ХА,ХААААААААА...АМА ЗАВИНАГИ ТОЯ ПЪТ!
38
1
 
2
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Хич САЩ не се интересуват от Българско, че и от "корупция". Те искат единствено да вредят+вредим на Русия. Натискат хора на Бойко и Доган, че да спрем Балкански поток. За САЩ ние сме мравка, страх ги е от мечката.
37
1
 
4
 
! Отговори
ЧУХМЕ и ЧЕТХМЕ ЕЙ... преди 2 години
ЧУХМЕ И ЧЕТОХМЕ ЕСЕМЕСИТЕ ....С КОИТО БОЖКОВ СИ ПИШЕШЕ С ХОРАТА ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО....ХА,ХА,ХАААААААААА.....И мама ХЕРО ГИ Е ЧЕЛА....!!!
36
1
 
5
 
! Отговори
Кажи си , бе Радев.. преди 2 години
Кой е тоя " корумпиран виш държавник " за който говори Херо Мустафа...!!!? ....ДА НЕ СИ ТИ , БЕ ЧОДЖУМ ??!
35
1
 
4
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Санкциите на САЩ са да озаптяване на озверелият реваншист Радев.
34
1
 
8
 
! Отговори
импийчмънт и съд преди 2 години
Ами Ревльо като стоя пет години начело на държавата, вместо да ползва дронове да следи Бойко и до "вярва повече на Божков" да беше се потегнал и да извади някакво доказателство за да разсече гордеевия възел в който е хванато българското общество. Вместо това, той стана символ на инстуционалната корупция. Пет години плете интриги и вдигна юмрук пред президентството. Въпросната беше заедно с него. Сега сигурно се надява хората да забравят този исторически момент.
33
1
 
6
 
! Отговори
Мда преди 2 години
И аз на това се надявам, и всички вас от обкръжението на Божков да ви няма вече в политиката !
32
3
 
9
 
! Отговори
бсп празна урна преди 2 години
фигурантката от сега изказва мнение и оправдание за причината на поредната загуба на партията и :)
31
8
 
2
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Аз само да попитам: кви са те че да налагат санкциѝ? Или с този шум искат да накарат хората да свикнат с мисълта,че нашия *** и шайката продажни мьутри са ни продали на тях и сим зависими от тях , и че това нахлуване в завода беше за сплашване? За един преател питам..
30
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарку Йотовъ, мъ!!! Ми вий още не сте съ докопали до Властъ и вече съ оср..., оляхте, мъ!!! Страшну ми е да с представя кво шъ напрайти ако вземете властъ?! Ако Баце Бойку пълнеше шкаФчета, то вий шъ пълните Трикрилни Гардеоби с надстройкъ!!! Ми страшну ми ставъ, мъ!!!
29
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да влизаме в евразия и да се приключва.
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия одавна да са в затвора комунистическите крадци,всичко е доказано ,поколения съсипа тея мизерици,за народа нищо не правят само грабежи.Доказани.
27
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Закономерно... комунистите взимат властта и веднага следва някакъв срив на доверието към България
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ай стига глупости,санкцийте ще се отразят само на санкционираните,освен ако хамериканците не направят някоя уйдурма ....
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Йотова мога (за нейно съжаление) да преброя изказванията за пет повтарям ПЕТ години не повече от седем а през това време заплата си върви е кой е луд тя или ние ?????????
24
7
 
19
 
! Отговори
Радев-кукла на конци преди 2 години
Справедливост? Който търси справедливост при БСП-льотчика и мис Пиги(червената ояла се *** Йотова) е наивник от ента степен.
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяхме в НАТО можеше да им обявим война и да пратят освободителната армия, янките де.
22
1
 
2
 
! Отговори
Белотче преди 2 години
Грабене, грабене, грабене и накрая си пак безкоз, че трябва и да се криеш в мазата.
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Йотова гюб,,,,,е не се обаждай къде не те викат че твойта дружка Нинова нещо се потопи в дълбокото гледай да не изгориш и ти макар че по безопасна игла от теб не сме виждали. Какво работиш ,вице президент, ъъъъъъъъъъ кво е това???? Е нищо ама 20 000 не са за изпускане!!!!!
20
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се отрази, но не и така както на теб ти се иска.