При ремонта на Ларгото са изчезнали близо 4,5 милиона евро

Доклад на ОЛАФ препоръчва да се разследват трима министри и кмет
305
При ремонта на Ларгото са изчезнали близо 4,5 милиона евро
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Близо 4,5 милиона евро са изчезнали при ремонта на Ларгото в София, съобщи служебният министър на културата Велислав Минеков.

Още по темата

Той обяви, че ще сезира европейската прокуратура за случая.

"Много е обидно за страната ни да връщаме пари на Европа. На мен ми се пада тази чест. Ще сезирам прокуратурата, а след това и европейската прокуратура", отсече служебният министър.

Освен че е изчезнала крупна сума пари по време на изграждането, Минеков цитира и доклад на ОЛАФ, който
препоръчва да се разследват трима министри и кмет.

Минеков обаче не каза имената.

Той допълни и че ще поиска европейската прокуратура да провери и изграждането на галерията "Квадрат 500" или т.нар. "Български Лувър".

Междувременно БНТ ще сезира 5 европейски институции, свързани със свободата на медиите, посланиците на Европа и САЩ у нас, както и журналистическите организации СБЖ, "Фрийдъм хаус" и "Репортери без граници" за атаката на служебния министър Велислав Минеков срещу обществената телевизия.

Това обявиха от Управителния съвет на БНТ в остро писмо, което идва ден след като журналистическите дружества в медията се противопоставиха на министерската намеса в работата и редакционната независимост на БНТ.

Конфликтът между Минеков и телевизията започна на 26 май с писмо от министъра до БНТ и Съвета за електронни медии, с което той поиска да узнае защо обществената телевизия прекъсва програмата си, за да излъчи извънреден брифинг на ГЕРБ по повод скандала с подслушванията. Брифингът е излъчен на 22 май в предаването "Денят започва с Георги Любенов".

Последва размяна на отговори между генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и министъра.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РАДЕВ, МНОГО НА ДРЕБНО ГО ИГРАЕШ! ТЕ ГЕПИХА 11 МЛДР САМО ЗА ПОЛОВИН Г., ТИ СИ ОГРАЕШ С ЕДНИ НЯМА И 5 МЛН!
15
3
 
4
 
! Отговори
За 17 преди 2 години
Само не разбрах националния дворец на културата също като другите предприятия към министерството на културата ли е? Или се явява финансова институция към министерството на културата?Щото тоя непрекъснато говори за предприятия,пък към министерството на културата няма нито едно предприятие.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно. Едни и същи коментари в Дневник и тука.
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той заяви, че ще поиска и обяснение за причините, наложили поместването на партиен офис в сграда, собственост на НДК. "Ще искам проверка за това кога и как се е случило партия да се настани в културен двореч и какво общо има културата с партия ГЕРБ. Можем ли да кажем, че това е било част от правителство на насилие и директорите са били помолени да се съгласят на подобна услуга. Не е трудно. Те могат да бъдат заплашвани както от министъра на културата, така и от премиера",обясни още Минеков.
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормалната корупция на ГЕРБ. Вече са в абстиненция. Няма кражби от три седмици.
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глу.пости, поредният кьорфишек по медиите, след което ще се окаже, че няма нищо такова.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсете ги на едно специално място. Но до там нямате достъп освен ако Каскета не започне разследване. Ако оня от учиндол беше направил правителство и беше назначил нови хора щяха да излезнат много кражби за тези 10 години. Но учиндолеца нема топки което му пролича когато не направи правителство. С неговите действия играе в полза на ГЕПИ.
9
6
 
12
 
! Отговори
Давам акъл преди 2 години
Баце да бяга в посолството на Турция , няма друг избор , нали Ердоган му е приятел .
8
4
 
4
 
! Отговори
Колко смешно преди 2 години
Стили доклад на Олаф от 2020-та. За злоупотреби с европейски пари.Хайде да припомним доклада за ония джипове-има го публичен заедно с много други на страницата на Европейския съюз.И другото-заради това трябва да възстановим тази година парите дадени за тия джипове.Иначе следва наказателна процедура.Обаче за злоупотребите от 2020-та първо не сме възстановили парите но пък и не са започнали наказателна процедура.Е Как става така?
7
1
 
13
 
! Отговори
Гацо бацо преди 2 години
Орешарски е виновен
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1 януари загубата на Националния дворец на културата достига 86.5 милиона лева, обяви още проф. Минеков. Той ще поиска да разбере как се е стигнало до тази колосална сума и загатна, че може би се прави опит НДК да бъде приватизирана.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОГВАТ ВИ: ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ, ОЛАФ, РАДЕВ, КЬОВЕШИ, МИСИЯТА НА ЕК - МАМА ВИ ЖАЛНА ГЕРБЕРСКА! НЕ ИЗЧЕГЪРТВАНЕ, НАПРАВО ХАРД ПОРНО ВИ ЧАКА! В ЦЕНТРАЛНИЯ ***..Н. ГАЛИТЕ СЕ ТОЧАТ ДА ВИ... МАЙКАТА!
4
2
 
15
 
! Отговори
българин преди 2 години
Явно са ги пренасочили,към общата каса и сметка,на Групировката ГЕРБ! Крадци и мошеници! Никога повече ВЛАСТ!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с идеята за народен съд и приватизиране на всичко тяхно в полза на държавата?
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са изчезнали, нищо в природата не изчезва. Просто са се преместили от един джоб в друг, а ако са пачки по 500 евра - направо в шкафчето
1
2
 
8
 
! Отговори
Бацо преди 2 години
Вьв - русия сьм