Кирил Петков: От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация

Премиерът посочи три основни приоритета на правителството си
14 дек 2021 10:31, Нели Христова
1104

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

От днес нататък трябва да вдигнем нивото на ваксинация, ако искаме бизнесът да е отворен, децата да са на училище. Това обяви премиерът Кирил Петков на откриването на срещата Power Summit.

"Моята първа заповед днес ще е всеки в Министерски съвет да влиза със зелен сертификат, надявам се това да стане и в министерствата", заяви Петков.

"Уважаеми студенти, млади учени, бизнес лидери, граждански организации, депутати, министри и политици", започна първата си публична реч като премиер Петков. Той заяви, че ако искаме страната да стане център на иновативен бизнес, трябва бизнес лидерите да работят с младите учени.

"Те да създават добавена стойност, тя да създава данъчни приходи за държавата. Задачата на политиците е тези пари да не отиват в погрешните посоки и когато ги харчим, да сме сигурни, че се инвестират в България”, заяви Петков.

Той коментира, че добавената стойност се създава от успешни бизнеси. "Нашата роля като правителство е да инвестираме в образование на бъдещето, което ще направи така, че първокласниците днес да са адекватни на пазара на труда до 2080 година", каза Петков.

Петков посочи три основни приоритета на правителството си

Първият е именно образованието, така че днешните първокласници да са адекватни на пазара на труда до 2080 г., каза премиерът.

Новите умения за децата са работа в отбор, презентации, аналитичност, добави той.

Следващата важна задача е здравеопазване, така че работниците да не са болни, заяви още Петков. Именно в тази част от речта си той отправи и призива си за ваксинация.

И естествено, третата ни задача, е да няма нито един възрастен под линията на бедността, заяви премиерът.

България има всички предпоставки да е просперираща държава, липсват ни единствено нулева корупция и координация да говорим с един глас, който да е позитивен, завърши Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1104
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
775
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил Петков да се прегледа.
774
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доверие трудно се печели, но много бързо и лесно се губи! Дано не си го причини това!
773
0
 
47
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Вчера писах, че тези са камикадзета на Америка за България и, че задачата им е да ни наложат американските искания и политика насила. Така както русолюбците ни натрисат руските политики и интереси. И двете клики са антибългарски и брутални. Предават ни собствените ни водачи.
772
1
 
37
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
*** народ слаба държава. Ами този кирчо още преди месец си каза, чеиска да въведе Еврото. А знаете ли как реваха Гърците когато това стана при ъях. Автобусите в Сандански бчха по 50-60 на ден и от магазините изчезваше всичко, защото в Гърция цените бяха полудели. Този кирчо ще въведе РСМ без условия в ЕС, ще допусне И. Конвенция, нови американски бази и тъпия ни народ пак го избра!!!
771
0
 
37
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Радев имали още някоя чужда сила на която да не си ни продал. Прочети Файнеишъл Таймс и коментирай интервюто на Кирчо. После излез и обяви пред народа подкрепяш ли или не решението на Премиера да пусне РСМ за преговори за ЕС. Румене ти предател ли си. Не се напъвай, да отговаряш, въпроса е риторичен.
770
3
 
44
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Току що в СЕГА и 24ЧАСА съобщиха, че Кирчо в интервю за ФТ е заявил, че БГ пуска РСМ за преговори с ЕС, без условия. Търся оригинала да го прочета, просто не мога да повярвам, че може да има такъв предател.
769
1
 
39
 
! Отговори
Стамен преди 2 години
Да дойдат насила да ме ваксинират! Да посмеят да ми нарушат свободата и после да чакат да съм мирен гражданин на тая държава!
768
2
 
39
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
Алооо---провикнало се селото..... не смейте да ми триете постовете... не го харесвам този и няма да ми казва някакъв псевдо българин какво да правя с живота си или на семейството си. Има си конституция и гарантирани права. Този ще го изнесем на по много грозен начин... да си ходи в любимата ЛГБТ Канада и да не се връща тук. Този народ дали някога ще се събуди.. избрахте си най-лошото от пазара... 4 гладни за крадене партии всяка с своите цели но обединени около глада-кражбата. Мислете му..
767
0
 
58
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
От днес нататък започваме да те гоним теб. От теб очаквах да се занимаваш с проблемите на хората - липса на канализация около софия, цените на тока, затъпелите деца от дремене покрай компютри.А ти се занимаваш с бизнес плана на файзър, не щастник
766
0
 
13
 
! Отговори
Stamen преди 2 години
Преди да вдигнете нивото на ваксинация, изгледайте това видео: https://youtube/watch?app=desktop&v=MMLRjXclr_Y
765
1
 
30
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
с ваксинацията искат да ни направят безмозъчни зомбита да не им гледаме сеира и кражбите.. че тези 12 г не са крали и са гладни ...та и даже кръвожадни.
764
2
 
44
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Само да напомня на "За мен просто Кирил" че е избран с 600 000 гласа от общо 6 450 000 ,ако може да смята ,да си направи сметката има ли подкрепа да прави нещо ,което 80%+ не одобряват . И да му припомня ,че имаше един премиер пак млад образован дето ги сложиха и сготвиха в едни Януарски събития.Само че този път не мисля ,че ще му се размине като на Виденов.
763
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Всяка вечер в 19часаПодкрепям! Това е начинът.
762
2
 
29
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Мангъров каза: - Само, ако ми опрат зареден пистолет до челото - ще се ваксинирам. И аз така...
761
1
 
54
 
! Отговори
Всяка вечер в 19часа преди 2 години
Митинг в София на ъгъла на ул. Цар Шишман и ул. Иван Вазов - под прозореца на Кирчо!!!Срещу Зеления Сертификат...Борете се за вашия живот и законно право на труд!!!
760
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксините са протовопоказани за хора със селски манталитет
759
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До един-два месеца ще ни ваксинират и децата над 5 годинки. Ако ги оставим.
758
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия по ще им отива първо да изкъртят пейките в парковете.
757
0
 
36
 
! Отговори
Кирчо живее на преди 2 години
Шишман. Хайде, мишки, направете му митинг под прозореца да се вразуми...
756
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро метеорита. Повечето хора няма и да разберат, че е светнал за миг.